in ,

Netflix, Neil Gaiman’ın Meşhur Çizgi Roman Serisi “Sandman”i Diziye Uyarlıyor

Netflix yine yaptı yapacağını! Neil Gaiman’ın en önemli yapıtlarından Sandman dizi olmaya hazırlanıyor!

Sandman
- Reklam -
- Reklam -

Kuşkusuz Neil Gaiman’ı Neil Gaiman yapan eserler arasında Sandman serisi oldukça başta gelir. Dünya çapında milyonlarca okura ulaşan ve çizgi roman kültürüne çok kıymetli katkılarda bulunan Sandman’den müjdeli haber nihayet geldi!

DC Comics/Vertigo tarafından yayınlanan ve usta yazar Gaiman’ın en meşhur çalışmalarından birisi olarak kabul edilen Sandman, 1988 ile 1996 yılları arasında yayınlanmış ve toplamda 75 sayıya ulaşmıştı. Hatta geçtiğimiz yıl, bu evrene 4 yeni çizgi roman serisinin ekleneceğini de sizlerle paylaşmıştık.

Serinin çizgi romanları dilimize önce Arkabahçe Yayıncılık, ardından Laika Yayıncılık tarafından kazandırılmıştı. Sandman’i güncel olarak bizlerle buluşturan yayınevi ise İthaki Yayınları olmuştu.

- Reklam -

Dizi haberine gelirsek… Sandman’in uyarlama haklarını elinde bulunduran Warner Bros Television, Netflix ile görkemli bir anlaşmaya imza atmış durumda. Projenin yapımcılığında Neil Gaiman ile birlikte David S. Goyer’ı göreceğiz. Netflix’ten resmi onayı alan yapımın senaryosu, Wonder Woman filminden ve Grey’s Anatomy dizisinden de hatırladığımız Allan Heinberg’e emanet olacak.

- Reklam -

Böylelikle yıllardan beri konuşulan, sürekli niyetlenilen ancak bir türlü gün yüzüne çıkartılamayan Sandman uyarlamasının adresi de belli olmuş oldu.

Neil Gaiman Sandman Comic

Rüyalarla kâbusların karanlık ve büyüleyici dünyasına, Rüyalar Kralı Morpheus ve diğer Sonsuzların mekânına konuk olduğumuz çizgi romanın ilk cildi şöyle tanıtılıyor:
Tüm zamanların hem en popüler, hem de eleştirmenlerce en çok beğenilen grafik romanlarından biri olan Sandman, çizgi roman dünyasında olgun ve lirik fantazinin dönüm noktası oldu. Mecranın en aranan sanatçılarının birlikte resimlendirdikleri seri, modern ve antik mitolojilerin, çağdaş kurgularla, tarihi dramalarla ve efsanelerle beraber dokunduğu zengin bir karışım.
Son zamanlarda Neil Gaiman’ın eserlerinden uyarlanan American Gods ve Good Omens dizileri gündemimizi hayli meşgul etmişti. Görünen o ki yakın gelecekte esecek fırtınanın adı da Sandman olacak.

Yapımın kaç bölüm ve sezondan oluşacağı ve ne zaman bizlerle olacağına dair bir açıklama henüz gerçekleştirilmiş değil. Ancak Sandman’in, DC’nin bugüne kadarki en yüksek maliyetli dizi projesi olması bekleniyor.
Kaynak: The Verge


Bir Sandman Kısa Filmi İçin Tıklayın

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

10 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    İnş.bu sayade kitapları artık hızlı bir şekilde çıkar türkçeye.

  2. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    Netflix’e sayalım sövelim ama onların sayesinde dizi dünyası evrim geçirdi ve farklı türdeki eserler uyarlanabilir oldu. Bu yolda daha bir çok sevdiğimiz eserin dizilerine nihayet kavuşabileceğimizi düşünüyorum.

    Duydunuz değil mi Unutulmuş Diyarlar ve Ejderha Mızrağı? Allooooo, kime diyorum?

  3. Avatar for mit mit dedi ki:

    Güzel haber. Amerikan Tanrıları ve Kıyamet Gösterisi dizilerinin başarısının da bunda katkısı olmuştur muhtemelen. İnşallah bu sefer nihayete erer ve ortaya güzel bir iş çıkar.

  4. Avatar for Anita Anita dedi ki:

    Haber için elinize sağlık.
    @Gurlino nun dediği gibi darısı diğer sevdiğimiz eserlerin başına :grinning:

  5. Avatar for Brombo Brombo dedi ki:

    Hiç bir dizi uyarlamasına böyle canımın sıkılacağını düşünmemiştim. Sandman’i hep uyarlanmaması gereken diziüstü bir eser olarak görüyordum. Sinemayla diziyle anlatılamayacak bi büyülü masal gibiydi. Yalvarırım Netflix beni yalancı çıkarsın da güzel bir şey izleyelim. Of of ben daraldım iyice.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

5 cevap daha var.

SabitFikir A7

SabitFikir Dergisinde “Eşcinsel” Sansürü

Henry Cavill

Henry Cavill Bu Defa da Sherlock Holmes Rolüyle Karşımıza Çıkacak!