in

New Avengers: Dağıtılan Ekip Kingpin’e Karşı Yeniden Bir Arada

New Avengers, son Spider-Man çizgi romanı King’s Ransom’da yeniden bir araya geldi. Peki dağıtılan bu grubun neden tekrar kurulması gerekiyordu?

new avengers çizgi roman kapak
- Reklam -
- Reklam -

İlk defa 2005 yılında Brian Michale Bendis tarafından yazılan ve David Finch tarafından çizilen New Avengers ilk cildi ile 5 yıllık uzun bir serüvenden geçmişti. 2016 yılına kadar üç ciltlik yeni maceralar ve farklı isimlerle gördükten sonra ekip U.S. Avengers’ı kurmak üzere dağılmıştı. Fakat Kingpin’in yeniden harekete geçmesi kahramanları yeniden birlikte çalışmaya zorladı.

Amazing Spider-Man serisinde Peter Parker, New Avengers grubunu tekrar toplamayı başardı. Grup şimdiye kadar tanıdığımız Avengers’ın dağılmasından sonra suça karşı savaşmak için toplanmışlardı. Ekip, artan sokak suçları ile savaşmak için bir araya gelen isimlerden oluşuyor. Spider-Man, Luke Cage, Spider-Woman, Wolverine, The Sentry, ve Ronin bütün dünyayı uzaylılardan korumasalar da sokakların güvenliği için çalışıyorlar. House of M ve Civil War gibi birçok hikâyenin arka planında kahramanlarımızın yer aldığını görmüştük. Dolayısıyla ismi “yeni” olsa da ekip Marvel’ın geçmişinde önemli bir yere sahip. Uzun bir süredir görmediğimiz ekip azılı suç çetesi Kingpin’e karşı tekrar bir araya geldiler.

New Avengers Kingpin Çetesine Karşı Yeniden Bir Araya Geldi

new avengers spider-man
Nick Spencer, Rogue Antonio, Carlos Gomez ve Ze Carlos tarafından yaratılan Amazing Spider-Man: King’s Ransom 1. sayısında New York’un koruyucularından Luke Cage’in liderliğinde Wolverine, Spider-Woman, Hawkeye, Jessica Jones ve Iron Fist’i sokaklara taşıyor. New Avengers, Spider-Man’in Kingpin’den önce Lifetime Tablet’i alabilmesi için dikkatleri dağıtıyor. Bu sırada ekip olduklarında ne kadar muhteşem çalıştıklarını bir kez daha görebilme fırsatını yakalıyoruz.

- Reklam -

Dört ciltlik uzun yayın tarihi boyunca birçok farklı maceradan geçen ekip, Avengers’a karşın ayakları daha fazla yere basan bir grup olarak karşımıza çıkıyor. Uzaylılarla savaşmak yerine sokaklarda, belki de her gün karşılaşabileceğimiz suçlara karşı koyuyorlar. Bu durum okurlar tarafından daha fazla sempatiyle karşılanıyor. Daha dinamik, daha doğal hikâyeleriyle giydikleri maskelerin arkasında bizim de olabileceğimiz fikrini aşılıyorlar.

The Amazing Spider-Man serisinin ilerleyen sayılarında Örümcek Adam’ın Kingpin’in sokak çeteleriyle olan mücadelesi devam edecek. Böylece New Avengers ekibine ne olacağını görebileceğiz.

- Reklam -

Siz New Avengers ekibinin yeniden bir araya gelmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Friends: The Reunion hakkında bilgi

Friends: The Reunion ile Ortaya Çıkan 6 Gerçek: Özel Bölümde Neler Oldu?

Binbir - Doğukan İşler

Doğukan İşler’den Binbir: Bitmeyecek Bir Romanla Edebi Oyun Zamanı