in

Ödüllü Çizgi Roman “Leon” Bizlerle

Dünyanın farklı köşelerinden çizgi roman sanatçılarının özgün işlerini sevenler için güzel bir haberimiz var. Önemli ödüller kazanan çizgi roman “Leon,” Mahir Ünsal Eriş çevirisiyle raflardaki yerini aldı.

leon ust
- Reklam -
- Reklam -

Karakarga Yayınları son zamanlarda süper kahraman işlerinin ötesinde, bağımsız çizgi roman sevenler için bizlere bir tür nefes alma olanağı sunuyor. Dünyanın farklı köşelerinden birçok yetenekli sanatçının dilimize kazandırılmamış işlerini okuyucuyla buluşturmaya da aynı heyecanla devam ediyorlar.

Neler görmedik ki! Eserlerinin incelemelerini de yazdığımız Daniel Clowes (Ghost World)  ve GIPI’nin (Oğulların Diyarı) yanı sıra David B., Guy Delisle, Manu Larcenet ve daha birçok özel sanatçının çalışmalarını okuma şansına eriştik.

“Çizgi roman sadece tayt giyen süper kahramanlardan, pelerinli savaşçılardan, fantastik canlılardan ve kovboylardan ibaret değildir,” manifestosuyla yola çıkan yayınevi, bu ideallerini sürdürüp harika eserleri yayımlamaya devam ediyor.

- Reklam -

Şimdiyse sırada daha önceden forumumuzdaki Yayınevleri Soru Hattı‘nda, Mesud Ata aracılığıyla önceden öğrenme şansına eriştiğimiz “Leon” var. Les Triplettes de Belleville (Belleville’de Randevu) adlı animasyon ile Oscar adaylığı bulunan çizgi roman sanatçısı Sylvain Chomet ve usta isim Nicolas de Crécy’nin ortaklaşa eseri Leon, Angoulême (En İyi Albüm) ve René Goscinny (En İyi Senaryo) gibi önemli ödülleri kazanma başarısını da gösterdi.

- Reklam -

Gelin hep birlikte tanıtım bültenine bakalım:
leonOscar’a adaya olan Les Triplettes de Belleville (Belleville’de Randevu) animasyonunun yaratıcısı Sylvain Chomet ve usta çizgi romancı Nicolas de Crécy’den…

Leon olarak bilinen Leonce Houx-Wardiougue, büyük bir kozmetik fabrikasının kurucusudur. Oğlu Aymard, Leon’dan şirketi devralıp modern bir girişim kurmaya çalışmaktadır. Leon’un büyük torunu Geraldo-Georges ise büyük büyükbabasının yüzüncü doğum günü için düzenlenecek pazarlama kampanyasından sorumludur. Aymard, bakir ve ürkek oğlunu hor görse de, Leon torunu Geraldo’yu gerçek hayata sokmaya kararlıdır.

René Goscinny – En İyi Senaryo ve Angoulême – En İyi Albüm ödülünü alan Leon, Sylvain Chomet ve Nicolas de Crécy’nin yarattığı, çağdaş Fransız çizgi romanı klasiklerinden. Özgün bir anlatım biçimi, sıra dışı bir burjuvazi eleştirisi, sürrealist sahnelerle bezeli tuhaf bir gerçeklik.
160 sayfadan oluşan çizgi romanın çevirisini, romanlarıyla da Türk okurunun yakından tanıdığı Mahir Ünsal Eriş yapıyor.

Herkese iyi okumalar!

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

turk kulturunde vampirler inceleme

Vampirlerle İlgili Harika Bir Kaynak: Türk Kültüründe Vampirler Oburlar, Yalmavuzlar ve Diğerleri

zaman oyun ust

altZine’in Yaz 2018 Sayısı “Zaman ∞ Oyun” Temasıyla Yayınlandı