in

Omni-Man vs. Superman: Hangi Süper Kahraman Daha Güçlü?

Gezegenleri yok edebilecek güçteki iki uzaylı: Omni-Man ve Superman. Fakat ölümcül Omni-Man’in süper-güçlü yumrukları Çelik Adam’ı dize getirebilir mi?

Superman vs Omni-Man
- Reklam -
- Reklam -

DC evreninin ilk kahramanı, çizgi roman seven sevmeyen herkesin mutlaka duyduğu Superman, şimdiye kadar girdiği hiçbir kavgadan yenik çıkmadı. Thanos karşısındaki mağrur zaferi Marvel için sadece küçük bir uyarıydı. Fakat Çelik Adam’ın karşısında bugüne dek eşine az rastlanır bir rakip çıkıyor. Son zamanların en sevilen işlerinden Invincible çizgi romanının kahramanı Omni-Man.

Omni-Man, Robert Kirkman tarafından yazılan ve Cory Walker ile Ryan Ottley tarafından çizilen Invincible serisi ile karşımıza çıkıyor. Çizgi roman serisinin baş kahramanı Invincible’ın babası olarak gördüğümüz Omni-Man, Viltrumite adındaki bir ırkın mensubu. Dahası bu ırka insanüstü güç, hız, ölümsüzlük ve uçabilme güçleri de bahşedilmiş durumda. Omni-Man bu türün erkek bireylerine has pala bıyıklara da sahip.

Image Comics tarafından yayınlanan seride Omni-Man’in, Viltrumite ırkı adına fethetmek için Dünya’ya geldiğini görmüştük. Masum insanları gözünü bile kırpmadan öldürebilecek, oğluna sadece maksadını anlatmak için şehirleri yerle bir edecek gözü dönmüş bir karakterdi.

- Reklam -

Peki yumruklarıyla gezegenleri yok edebilen böylesi bir güç karşısında Superman’in şansı var mı?

Omni-Man vs. Superman: Dövüşü Kim Kazanır?

Omni-Man vs Superman

Superman daima umudun simgesi oldu. Uzayın derinliklerinden gelen mavi ve kırmızı kostümüyle insan olmanın aslında ne demek olduğunu bize anlatmaya çalıştı. İşte bu yüzden düşmanlarına karşı daima merhametli davranıp, gücünün sınırlarını ve öfkesini dizginlemeye çalıştı.

- Reklam -

Eski usül yumrukların kapıştığı bir kavgada Omni-Man neredeyse karşılaştığı herkesin göğsünde bir delik açmıştı. Evrenin en güçlü savaşçılarını bile rahatlıkla yere sermişti.  Fakat Superman düşünüldüğünde Omni-Man’in Çelik Adam’ı yenebilmesi için kriptonite, nükleer bir patlamaya ya da büyüye ihtiyacı olduğu kesin. Ancak gezegen yok eden pala bıyıklı kahramanımızın bunların hiçbirine sahip olmadığını fark ettiğimizde kavganın seyrinin hızla değişeceğini görebiliriz.

Omni-Man’in dövüş becerileri ve dayanıklılığı göz önüne alındığında Superman’i birazcık zorlayabileceğini varsaysak bile Kriptonit’in Son Oğlu için bu dikkate değer olmayacaktır. Güneş ışığından aldığı güç, şimşek hızındaki refleksler, neredeyse zarar verilemez bir beden ve çelikten irade karşısında Omni-Man’in kapışma sonunda yere serileceği kaçınılmaz bir gerçek.

Siz bu kapışma hakkında ne düşünüyorsunuz? Omni-Man’in Superman karşısında bir şansı var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Tabii ki Dr. Manhattan. :smiley:

  2. Avatar for Orhan_Kolibandi Orhan_Kolibandi dedi ki:

    Omni-man’i kısıtlayan herhangi bir şey yok bildiğim. Superman’de ise ahlaki ve fiziksel sınırlar var, kızıl güneş Işığı ve kriptonit gibi.

  3. Avatar for Akutagawa Akutagawa dedi ki:

    Omni-man’in şansı yok Superman alır, ama Irredeemable ç.romanından Plutonian rahat yener Superman’i

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Peaky Blinder 6. Sezon Çekimleri Bitti Final

Peaky Blinders 6. Sezon Çekimleri Tamamlandı: Final Artık Çok Yakın

The French Dispatch Vizyon Tarihi - Wes Anderson

Wes Anderson Filmi The French Dispatch’in Yeni Vizyon Tarihi Netleşti