in

Osmanlı Hafiyesi Edhem Bey Sayfalara Geri Dönüyor

Osmanlı Hafiyesi Edhem Bey geri dönüyor. Mahir Ünsal Eriş’in kaleme aldığı, Ferit Güleç’in çizdiği polisiye maceralar Litera’da yayınlanacak.

Osmanlı Hafiyesi Edhem Bey
- Reklam -
- Reklam -

Okurların karşısına ilk olarak polisiye odaklı edebiyat dergisi 221B’de çıkan Osmanlı Hafiyesi Edhem Bey geri dönüyor. Yazar ve çevirmen Mahir Ünsal Eriş’in kaleme aldığı, Ferit Güleç’in çizdiği Edhem Bey artık dijital ortamda kendisine yer bulacak. Sevilen kahraman Litera Edebiyat adlı internet sitesi üzerinden okuyuculara ulaşacak.

Osmanlı Hafiyesi Edhem Bey’in ilk ortaya çıkışı 221B dergisinin Kasım 2016 tarihli 6. sayısını buluyor. Edhem Bey’in tasviri ve varlığı Litera’da şu sözlerle tanımlanıyor:

“Zeki, yakışıklı, görgülü ve münevver bir Osmanlı hafiyesiydi. Yolları, her nasılsa, Viyana’da klasik musıkî tahsil edip yurda dönmüş bulunan Osman Nuri Bey ile kesişmişti ve bize Edhem Bey’in öyküsünü de Osman Nuri anlatıyordu. İlk macerasında, ‘Yüzünün nısfı nısfına müsavi olmayan adam’ın izini sürmüş, katil elini daha fazla kana bulamadan onu kıskıvrak yakalamayı başarmıştı. Zülfaris Sinagog’undan adanın köşklerine, Tekfur çiftliğinden Yüksek Kaldırım’ın Aşkenaz tüccarlarına uzanan bu macera boyunca Osman Nuri adeta Edhem Bey’in ortağı olmuş, gördüklerini anbean okura aktarmıştı.”

- Reklam -

Osmanlı Hafiyesi Edhem Bey

Osmanlı Hafiyesi Edhem Bey Maceraları Her Hafta Litera Edebiyat’ta Yayınlanacak

Bangır Bangır Ferdi Çalıyor Evde…, Olduğu Kadar Güzeldik, Benim Adım Feridun, Sarıyaz, Kara Yarısı, Öbürküler ve Diğerleri kitapları ile tanıdığımız Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı sahibi Mahir Ünsal Eriş’in kaleme aldığı maceralar, bu defa kendisine dijital ortamda yer buluyor. Osmanlı Hafiyesi’nin çizimleri ise Ferit Güleç tarafından gerçekleştiriliyor.

İşgal dönemi İstanbul’unda geçen polisiye hikâyeler haftalık bantlar şeklinde Litera Edebiyat sayfalarında yer alacak.

- Reklam -

Osmanlı Hafiyesi Edhem Bey Mahir Ünsal Eriş

Edhem Bey’in bütün maceraları, 20 Ocak 2021 tarihinden itibaren haftalık olarak okurların karşısına çıkmaya devam edecek. Litera sayfalarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Polisiye çizgi öykülere dair yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle buluşturabilirsiniz.

Kaynak: Litera Edebiyat 

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Wikipedia 2020 En Çok Aratılan Konuları

Wikipedia 2020’de En Çok Aratılan Konuları Açıkladı

Siber Suçlar Hırsızlık Yazarlar

Ünlü Yazarlar Siber Saldırı Altında: Hırsızlar Yayımlanmamış Taslaklara Göz Dikti