in

Owen ve Stephen King’in “Uyuyan Güzeller”i Çizgi Roman Oluyor

Stephen King ve oğlu Owen King’in birlikte kaleme aldıkları “Uyuyan Güzeller” romanı, çizgi romana uyarlanıyor!

Owen ve Stephen King uyuyan guzeller
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King adını sanatın her dalında duymaya devam ediyoruz. Bu defa yanında oğlu Owen King de var. İkilinin birlikte yazdıkları Sleeping Beauties (Uyuyan Güzeller) romanının geçtiğimiz aylarda AMC tarafından diziye uyarlandığını duyurmuştuk. Bu defaysa karşınıza bir çizgi roman uyarlaması haberiyle geliyoruz.

San Diego şehrindeki IDW Publishing, romanı 10 bölümlük bir çizgi romana uyarlayacak. Bu eseri Kanadalı yazar Rio Youers kaleme alacak ve çizgi romanın çizimleri Alison Sampson tarafından üstlenilecek.

Owen King bu uyarlama haberi için geceleri rahatça uyuyabileceğini belirtti ve ekledi:
“Rio ve Alison’ın Uyuyan Güzeller’e bakışı için çok heyecanlıyız. Rio’nun uzun yıllardır hayranıyız ve Alison’ın işleri tek kelime olağanüstü. IDW daha iyisini bulamazdı.
Owen’ın sözlerine ek olarak babası Stephen ise şunları söyledi:
“Eserimizin bu heyecan verici yeni versiyonunu görmek için sabırsızlanıyoruz.”
IDW’nin başkanı Chris Ryall ise bu buluşma hakkında şöyle konuştu:
“Uyuyan Güzeller romanının sayfalarında Stephen King ve Owen King’in spesifik yeteneklerinin birleşiminde esrarengiz bir şeyler var; günümüzün hikâyesi olduğu kadar zamansız da bir eser yaratan bir simya.” … “Rio ve Allison bu duyguyu grafik ortamında koruyan ancak bir yandan çizgi romana kendine özgü değerler katacak şekilde şekillendiriyor. Herkesle birlikte bu işi yapmaktan çok mutluyuz.”
uyuyan guzeller cizgi roman

- Reklam -

Uyuyan Güzeller çizgi romanının 2020 yılı başlarında raflarda olması bekleniyor.

Altın Kitaplar tarafından dilimize kazandırılan romanın arka kapağı şu şekilde:

“Şimdi burada dünyanın kaderine karar verilecek.”uyuyan guzeller

- Reklam -

Bir gün bütün kadınlar, uykuya daldığında vücutlarını saran bir tür kozanın içinde hapsolurlar ve bir daha uyanamazlar. Eğer uyandırılırlarsa veya bedenlerini saran o koza bir şekilde yırtılırsa diğerleri için ölümcül bir tehdit haline gelirler. Uyudukları sırada başka bir yere gider kadınlar; daha güvenli ve adil bir yerdir burası, erkek şiddeti ve nefret değil, uyum ve dayanışma vardır. Kendilerine yeni bir hayat kurmaya başlarlar. Yalnızca bir kadın bu uyku hastalığından etkilenmez. Her şeyin başlangıcı ve sonu olan gizemli bir kadın: Evie. O, incelenmesi gereken bir tıbbi anomali midir, yoksa öldürülmesi gereken bir iblis midir? Kadınların terk ettiği ve en ilkel dürtüleriyle baş başa kalan erkekler fikir ayrılığına düşerler. Eşlerinin ve kızlarının geri dönmesi için kimi Evie’yi öldürmek, kimi de onu kurtarmak ister. Gezegendeki bütün kadınların –ve erkeklerin– kaderi, bu birkaç gün içinde Dooling adlı küçük bir kasabada belli olacaktır. Baba-oğul King’lerin kaleminden Yunan tragedyalarını andıran epik bir destan, bir modern zaman masalı.

“Eninde sonunda bütün kadınlar uyuyacak, bütün erkekler ölecek ve bu hırpalanmış dünya sonsuzluğa kadar sürecek bir rahatlamayla soluk alacak.”
Kitabı okumuş muydunuz? “Uyuyan Güzeller”i dizisinden sonra bir de çizgi roman olarak görecek olmak size ne hissettirdi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Markella Kavenagh LotR

Yüzüklerin Efendisi Dizisinde İlk Oyuncu Belli Oldu

Gokturk uclemesi

Alper Çağlar “Göktürk Üçlemesi” ile Bir Rüyanın Peşinde