in

Patrick Rothfuss “Rick and Morty” İçin D&D Dünyasında Geçen Bir Çizgi Roman Yazıyor

“Madem bu kadar popüler ve sevilen şeyler var, neden hepsini bir araya getirmiyoruz?”

patrick rofthuss rick and morty
- Reklam -
- Reklam -

Rick and Morty için, çıktığı günden itibaren büyük ilgi gören her konuda olduğu gibi sonuna kadar sömürülmeye açık bir animasyon serisi diyebiliriz. Dizi bilimkurgu ve fantastik dünyalara yaptığı göndermeler, sert ve saldırgan mizahı, absürt durumları ve dallı budaklı kurgusuyla daha uzun süre gündemi meşgul edecek gibi görünüyor.

rick and morty ddŞimdiyse manyak dede ve şaşkoloz torunu, bilindik başka bir evrende geçen bir maceraya atılmaya hazırlanıyor. IGN‘in haberine göre Oni Press ve IDW Publishing iş birliğiyle hazırlanan bu çizgi roman Dungeons&Dragons evreninde geçecek. Üstelik tek haber bu değil, çizgi romanın yazımında D&D’nin eski isimlerinden Jim Zub‘ın yanı sıra ünlü bir yazar da yer alıyor: Patrick Rothfuss. Çizimleri Troy Little tarafından yapılacak serinin yayına Ağustos 2018’de piyasaya çıkması bekleniyor.

Sevilen iki evrenin bir araya geldiği çizgi roman, Morty’nin okulunda yayılan D&D çılgınlığını dedesi Rick’e anlatma çabasıyla başlıyor. Rick kendisine yakışanı yaparak bütün aileyi bu geniş ve köklü evrene götürür ve olaylar gelişir. Rothfuss’un bu konudaki açıklamalarıysa şöyle:

- Reklam -

“Rick and Morty’yi şiddetli bir şekilde seviyorum ve beşinci sınıftan beri D&D oynuyorum. Bu yüzden ikisinin bir arada bulunduğu bir hikâye yazmam için bana geldiklerinde, bunun karamela sepeti olduğunu düşündüm. Varım, hem de tamamen. Sepetteki bütün karamelaları alacağım, bu leziz olacak.”

Durum karşısında daha ciddi kalmayı başarabilen ve konuyla ilgili daha mantıklı açıklamalar yapan Jim Zub ise, şunları söylüyor:

- Reklam -

“D&D ekibi, Pat ve benim bütün masaüstü rol yapma oyunlarının büyükbabasından kalma malzeme ve yaratıklarla dolu Pandora Kutusu’nu açmamıza izin veriyorlar. O kutuya iyi bakacağımızı söylemek isterdim, ama gerçek şu ki, söz konusu olan Rick and Morty. Hiçbir fantastik dünya veya diyarın varlığı güvende değil.”

Görünen o ki yazarlar birbirlerinden memnun ve iyi anlaşıyorlar. Rothfuss’un merakla beklediğimiz serisi Kralkatili Güncesi’nin üçüncü kitabı dışında yaptığımız haberler listemize D&D ve Rick and Morty de eklendiğine göre, sıranın bir gün “The Doors of Stone”a da gelmesini umuyoruz.


Patrick Rothfuss Üçüncü Kitabını Neden Yazamıyor?

Türker Beşe

Müzmin arkeolog adayı. 4 yaşında atari oynamakla başlayan oyunculuk macerası şiddetle devam etmektedir. Okuma zevki günden güne değişmekle birlikte, tuhaf kurgu, büyülü gerçeklik ve tekinsiz korkudan aldığı keyfi hiçbir türden alamaz.

13 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Ben bu çizgi roman serisini yerim.

  2. Avatar for galeme galeme dedi ki:

    Vaktini Rick ve Morty gibi bir şeye harcaması üzücü. Ama demek ki üçüncü kitaptan daha fazla para kazandıracak.

  3. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Rick’i yazar ama Mortry’i 10 yıl sonra filan yazar herhalde.

  4. Avatar for Firtinakiran Firtinakiran dedi ki:

    Üçüncü kitabın geleceğine inanmadığımı söylemiş miydim :slight_smile: ? Başka bir konuda demiştim sanırım. Yeniden demiş olayım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

8 cevap daha var.

The Fall of Gondolin ust copy

Gondolin’in Düşüşü Kitap Oluyor!

isvec akademisi

Nobel Edebiyat Ödülü’nü Veren İsveç Akademisi Cinsel Taciz Skandalıyla Gündemde!