in

Robin Çizgi Romanı DC Evreninin Havalı ve Karanlık Güçlere Sahip Yeni Karakterini Tanıttı

Yeni Robin çizgi romanı DC evreninin şimdiye kadar gördüğümüz en yaratıcı özelliklerine sahip karakterlerden birisini tanıttı: Lazarus Adası’nın en gözde dövüşçüsü Flatline.

Flatline - DC Comics Robin
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Robin çizgi roman serisi birçok sürprizle geldi. Yeni yayınlanan seride Robin lakabı artık Damian Wayne’nin omuzlarına yüklendi. Fakat aynı ismi taşıdığı diğer karakterler gibi Batman’in yanında eğitimini tamamlamak yerine ailesine sırtını dönüp League of Lazarus’a katılmak istedi. Talia Al Ghul ve Bruce Wayne tarafından kendisine hiç bahsedilmeyen bu turnuvayı öğrendiğinde ise, turnuvaya katılması ve kazanabileceğini herkese kanıtlaması gerekiyordu. Fakat henüz ilk sayıda işlerin pek de genç Robin’in istediği şekilde gitmeyeceği ortaya çıktı.

Adaya giriş hakkını elde edebilmek için King Snake’i –Bane’in babası- yere serdikten sonra daha da şişen egosu, adeta hızlı bir düşüşün habercisiydi. Adaya adımını attıktan sonra muhtemel rakipleri olan Respawn ve Ravager gibi karakterleri tanımaya başlıyoruz. Fakat serinin yaratıcıları Jashua Williamson, Gleb Melnikov ve Troy Peteri ise sürprizi sona bırakıyorlar.

Mother Soul turnuvanın kurallarını okurken Damian Wayne onun sözünü kesiyor ve bu tür açıklamaların gereksiz olduğunu haykırıyor. Kendisinin bizzat Batman tarafından eğitildiğini ve karşısına kim çıkarsa çıksın üstesinden gelebileceğini söyleyerek kalabalığa meydan okuyor. Şansına bir kişi bu meydan okumayı kabul ediyor ve o anda Flatline ile tanışıyoruz. Dövüşleri sadece üç panel sürüyor ve dördüncü panelde biricik Robin’in ego dolu kalbinin göğsünden sökülüp aldındığına şahit oluyoruz. Serinin ilk sayısı, Damian Wayne’nin ölümüyle son buluyor.

- Reklam -

Robin, Lazarus Turnuvası ile Güçsüz Yanlarını Keşfediyor

Flatline - DC Comics Robin

Flatline karakteri belki de Damian Wayne’nin tam zıttı. Asla kaybetmemiş olan Batman’den ders alan Robin ve onun karşısında daima kaybetmiş olanların ölümleri tarafından eğitilen olan Flatline. Çizgi romanda açıklandığına göre yeni karakterimizin süper gücü ölenlere ne olduğunu absorbe ederek aynısının kendisine olmasını engelliyor. Böylece Flatline’ın ölümle çok ilginç bir yakınlığının olduğunu söylemek mümkün.

- Reklam -

Her ne kadar Robin kalbi bedeninden sökülse de Lazarus Pit düşen her kahramanı geri getirebileceği düşünülünce çok uzun süre ölü olarak kalmayacaktır. Fakat bu acı dolu son gururlu karakterimizin gözlerini farklı bir şekilde açmasına yol açabilir. Lazarus Turnuvası’nın öyle kolayca kazanılmayacağını belki de en kısa ve ‘ölümlü’ yoldan tecrübe etmiş oldu.

Siz DC’nin yeni karakteri hakkında neler düşünüyorsunuz? Robin, Lazarus Turnuvası’nı kazanabilecek mi? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Venüs gezegeni

Venüs’te Bir Gün Kaç Saat? Komşu Gezegenimiz Çoban Yıldızı ile İlgili Bilinmeyenler

Antik mısır mumya hamile

Erkek Olduğu Sanılan Mısır Mumyasının Hamile Bir Kadına Ait Olduğu Ortaya Çıktı