in

Rogue: Tüm Avengers Ekibini Tek Seferde Yenen Marvel Kahramanı ile Tanışın

X-Men’e katılmadan önce en güçlü kötü mutantlardan olan Rogue, Avengers ile tek seferde savaştı. Fakat ekip bu savaştan pek sağlam çıkamadı.

avengers x-men rogue marvel
- Reklam -
- Reklam -

X-Men üyelerinin Marvel Sinematik Evreni’ne katılmaya bir adım daha yaklaşmasıyla, Avengers ekibini dize getiren Rogue karakterinin hikâyesine yakından göz atma zamanı.

Aksiyon dolu bir Marvel Comics eserinde Rogue bütün ekibi tek başına yere sermeyi başarmıştı. Avengers’ın en güçlü üyeleri Captain America, Ms. Marvel, Vision ve hatta Thor bile bu güçlü mutant karşısında çaresiz kalmıştı.

Rogue karakterini ilk defa Chris Claremont, Michael Golden, Armando Gil ve Joe Rosen’in kaleminden çıkan The Avengers: Annual 10. sayısında görmüştük. Bu hikâyede aslında kötü bir karakter olarak karşımıza çıkmıştı. Güçleri, dokunduğu kişilerin güçlerini almak olan Rogue, Brotherhood of Evil Mutants ekibinin en güçlü silahı olarak hemen göze çarpıyordu. Üvey annesi Mystique ile birlikte Avengers ekibini alt etmek için en karanlık planlarını yapan mutantlar bu planda neredeyse başarılı bile oluyorlardı.

- Reklam -

X-Men Karakteri Olarak Tanınan Rogue, Avengers Ekibinin Güçlerini Çalıyor

Yenilmezler ekibini alt etmeye Ms. Marvel’dan başlayan Rogue ilk önce onun güçlerini ve anılarını alarak işe başlıyor. Daha sonra Ms. Marvel’ın anılarını kullanarak Captain Amerika’ya ulaşmayı başarıyor. Ona verdiği öpücükle Captain America’nın da gücünü çalmayı başaran Rogue bu noktadan sonra neredeyse alt edilemez bir hâle geliyor. Bu sırada Stark kulesinde Iron Man’i kendi zırhlarından birisiyle alt etmekte olan Mystique ekibin gücünü daha da azaltarak Yenilmezler ekibini yenilgiye bir adım daha yaklaştırıyor.

avengers x-men rogue marvel

Captain America ve Ms. Marvel’ın güçlerine sahip Rogue, Spider-Woman’ı duvara fırlattıktan sonra diğer hedefi olan Thor’un güçlerini çalıyor. Daha sonra bu güçlerle Vision’ı yere sermeyi başarıyor. Bu sırada kendisini durdurmak üzere gelen Wonder Man ile karşılaşan mutant insan olmadığı için onun güçlerini alamıyor ve bu noktadan sonra işler kendisi için iyi gitmiyor.

- Reklam -

Günün sonunda Rogue yenilmiş olsa bile bütün Avengers ekibini tek başına böylesine bir başarısızlığa uğratması aslında gerçekte ne kadar güçlü olduğunun da bir göstergesi. Marvel evreninde böylesine bir başarıya imza atmış çok az sayıda kötünün olduğu düşünülürse, kendisine özel bir yer ayrılması gerektiği daha da belli olacaktır. Rogue’un hikâyesi uzun zaman boyunca Marvel Comics içinde yankılanmaya devam etmiş ve en sonunda karakterimizin X-Men’e katılmasıyla son bulmuştu.

X-Men’in Marvel’a katılmaya bu kadar yaklaşmışken Rogue’un Avengers ekibiyle olan ilişkisi de şimdiden soru işaretleri uyandırmaya başladı. Ayrıca henüz bir iddia olsa da Captain Marvel’ın 2. filmi olan The Marvels ile, MCU’ya katılan ilk X-Men karakteri de olabilir.

Siz X-Men’in Marvel’a katılması hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bize iletebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Boşluğa Savrulan - Hakan U. Öztürk

Şaman Dedektif Romanı “Boşluğa Savrulan” Raflardaki Yerini Aldı

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Yayın Tarihi

Yüzüklerin Efendisi Dizisinde Yayın Tarihi Belli Oldu: İlk Kare Paylaşıldı