in

Sandman 6: Fabllar ve Yansımalar Çıktı

Neil Gaiman’ın başyapıtı olarak gösterilen Sandman çizgi romanlarında sıra altıncı ciltte! Serinin yeni baskılarında Düşler Lordu’na eşlik etmeyi sürdürüyoruz.

neil gaiman
- Reklam -
- Reklam -

Dilimize şu sıralar İthaki Yayınları tarafından kazandırılan Neil Gaiman imzalı Sandman çizgi romanlarında yeni cilt karşımızda.

Sandman 6: Fabllar ve Yansımalar (Fables & Reflections) adını taşıyan altıncı cilt, Düşler Lordu’nun dokuz yeni öyküsünü barındırıyor. Geçmişin sisinde yaşayanların hayatlarıyla başlayan öyküler günümüzün kâbuslarına etki ediyor. İmparatorlar ve casuslar var. Aktörler ve kuzgunlar ve hatta kurtadamlar rüyalara geliyor. Her zaman olduğu gibi hayat ve aşk da orada. Elbette iktidar ve karanlık da rüyaların bir parçası. Sözün özü, Sandman yine bildiğiniz gibi.

Grafik roman denince akla ilk gelen işlerden birisi olan Sandman, çizgi roman dünyasında olgun ve lirik fantazinin dönüm noktası. Çizgi roman dünyasının en önemli sanatçıları tarafından resimlendirilen kitaplar, modern ve antik mitolojilerle besleniyor. Tarihi dramalar ve mitlerle zenginleştiriliyor.

- Reklam -

Neil Gaiman markasının oluşmasında büyük katkı sağlayan serinin bu cildi Türkçeye usta çevirmen Elif Ersavcı tarafından kazandırılmış. Kitabın editörlüğü ise Alican Saygı Ortanca tarafından gerçekleştirilmiş. Kapak tasarımı ise her zamanki gibi Dave Mckean’e ait.

Sandman Çizgi Romanlarında 6. Adım

Prelüdler – Noktürnler, Bebek Evi, Düş Ülkesi, Sisler Mevsimi ve Sen Oyunu kitaplarından sonra serinin altıncı kitabı da yeni bir baskıyla Türkçede. Seri daha önce dilimize Arkabahçe Yayıncılık ve Laika Yayıncılık tarafından kazandırılıyordu.

Bu sırada Sandman evreninin 4 yeni çizgi romanla genişlediğini hatırlatalım. Sandman Universe adıyla anılacak bu yeni serilerde Gaiman doğrudan yazar koltuğunda olmayacak.

- Reklam -

Ayrıca Sandman’in Netflix tarafından diziye uyarlandığından da söz etmeliyiz. Warner Bros Television, Netflix ile büyük bir anlaşmaya imza attı. Projenin bşaında Neil Gaiman ile birlikte David S. Goyer var. Uyarlamanın senaryosu ise Wonder Woman ve Grey’s Anatomy işlerinden hatırladığımız Allan Heinberg tarafından yazılacak.

Yine Neil Gaiman eserlerinden uyarlanan American Gods ve Good Omens dizilerinin gösterdiği başarı, Sandman için de yol açan bir işlev sağladığını söyleyebiliriz.

Peki siz serinin çizgi romanlarını takip ediyor musunuz? Yeni baskılarla eskileri kıyaslama şansınız oldu mu? Seri hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Okuma dışında gözlük ihtiyacım yok ama şu yazı karakterini mevcut gözlüğüm ile okumakta zorlandım. Galiba ya gözlük numaram büyümüş ya da bu yazı karakterini okumak zor.

    Ekleme: Bu arada fotoğrafını çekince monitörden daha rahat okunuyormuş :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Friends

Google’dan Friends Hayranlarına 25. Yıl Sürprizi

Avengers: Endgame

MCU’yu Bir Araya Getiren Infinity Saga Fragmanı