in ,

Sandman Dizisinin Hangi Zamanda Geçeceği Belli Oldu

Sandman dizisinin hangi zamanda geçeceği duyuruldu. Netflix’te yayınlanacak diziyle ilgili son gelişmeleri Neil Gaiman aktardı.

Sandman Dizisi Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Netflix için hazırlanan Sandman dizisinin hangi zamanda geçeceği sonunda açıklandı.

Bu yazın başlarında Audible’ın The Sandman uyarlamasıyla karşılaşmıştık. Neil Gaiman imzalı bu ünlü çizgi roman serisinin Netflix uyarlamasının geleceği de çoğumuzun malumu. Bu uyarlama uzun süredir yapım aşamasında. İşte hayranların merakla beklediği bu uyarlama hakkında yeni detaylar bizzat çizgi romanın yazarı tarafından paylaşıldı.

Digital Spy’a verdiği röportajda Neil Gaiman, projenin çekimlerinin aslında mayısta başlamasını planladıklarını söyledi. Ayrıca, The Sandman uyarlamasının günümüzde geçeceğini de sözlerine ekledi.

- Reklam -

Neil Gaiman Sandman Dizisi
“Netflix versiyonu 2021’de yayınlanacak. Yani bu versiyonda Morpheus yetmiş yıl değil, yüz beş yıl mahkum kalmış olacak.”
Orijinal hikâyeye göre Morpheus/Rüya, kız kardeşi Ölüm’ü tuzağa düşürmek amacıyla bir grup büyücü tarafından yakalanıyor. 1989’da bu esaretten kurtulacağı zamana denk Morpheus tutsak olarak yaşıyor. Çizgi roman, Morpheus’un güçlerini geri kazanma çabasına odaklanıyor. Ayrıca karşımıza Arzu, Çılgınlık, Kader, Umutsuzluk ve Yok Oluş gibi kişilikleri de içeren Morpheus’un kardeşi Sonsuzluk da çıkıyor. Bu karakterlerin yanı sıra seride yazar, Lucifer karakterini hikâyeye has bir şekilde kurguluyor. Fakat spin-off serisi de yazılmış olan Lucifer’ın, The Sandman’in Netflix uyarlamasında görünme ihtimalinin hayli düşük olduğu da belirtiliyor.

Sandman Dizisi Çekimleri Ne Zaman Başlayacak?

Gaiman, hikâyenin günümüze taşındığı için yaratıcı ekibin karakterleri ve evreni yeniden keşfetme fırsatı bulabileceğini düşünüyor. Koronavirüs pandemisi nedeniyle kazanılan zamanda yeniden üstünden geçilen senaryo, şu anda hazır durumda.
“Bu noktadan ilerleyeceğiz ve neler olacağını göreceğiz. Senaryosu yazılmış durumda ve zaten ilginç işler ortaya koydu. Mesela bu karakteri şimdi kurguluyor olsaydık, cinsiyeti ne olurdu? Bu karakteri şimdi kurguluyor olsaydık, kim olurdu? Ne yapıyor olurdu? Buradan ilerleyeceğiz.”
Netflix, The Sandman’in oyuncu kadrosu hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Ayrıca, yapımın ne zaman çekilmeye başlayacağı da belirtilmedi. Yine de yazar, yapımı 2021’de göreceğimizi söylüyor.

Sandman Dizisi Netflix

Seri, günümüzde geçecek olmasıyla birlikte yeni bir soluk kazanacak gibi görünüyor. Yazarın da ipucu verdiği gibi, sürprizlerle karşılaşmamız da olası.

- Reklam -

Peki, siz The Sandman’in Netflix uyarlamasının günümüzde geçecek olması hakkında ne düşünüyorsunuz? Neil Gaiman’ın belirttiği gibi tanıdığımız karakterlerin çok farklı yüzleriyle karşılaşabilir miyiz? Bu durum, seriyi daha da iyi bir noktaya taşır mı? Düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Lucifer 6. Sezon Hikâyesi Diziye Daha Derinlikli Bir Final İmkânı Verecek

Kaynak: Super Hero Hype

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for dieter dieter dedi ki:

    Umarım cinsiyetini değiştirmez. Ama olayların günümüzde geçecek olması ilginç olabilir. Hemen gelsin 2020 bir bit artık…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Lucifer 6. Sezon Hikâyesi

Lucifer 6. Sezon Hikâyesi Diziye Daha Derinlikli Bir Final İmkânı Verecek

Tanrının Oku - Chinua Achebe - Afrika Üçlemesi

Tanrının Oku: Chinua Achebe’nin Afrika Üçlemesi Tamamlandı