in

Sandman Evreni Genişliyor: Korintli’nin Maceralarını Anlatan Yeni Çizgi Roman Serisi Geliyor

Sandman evreni Korintli’nin maceralarını anlatacak “Nightmare Country” serisi ile genişliyor. Meşhur çizgi roman yazarı James Tynion IV DC’ye geri dönüyor.

Sandman Evreni Nightmare Country ile Genişliyor
- Reklam -
- Reklam -

Sandman evreni yeni bir macera olan Nightmare Country ile genişliyor. Geçen sene DC Comics bünyesinden ayrıldığını duyuran yazar James Tynion IV, Korintli’nin maceraları için geri dönüyor. DC Black Label altında yayınlanacak serinin çizerliğini ise Lisandro Estherren üstleniyor.

Neil Gaiman tarafından yaratılan The Sandman serisi DC ismi altında 1989 yılından 1996 yılına kadar devam etti. Toplam 75 sayı süren seri çizgi roman dünyasının en etkileyici işleri arasında yer alıyor. Eisner ödülünü kazanmasının yanı sıra Batman serilerinden daha fazla kişiye ulaşmış ve okuyucuları rüyaların lordu Morpheus ile tanıştırmıştı.

James Tynion IV ise evreni bulunduğu noktadan biraz daha ileriye taşımakta kararlı. Evrenin gölgede kalmış noktalarına ışık tutacağı düşünülen seri aynı zamanda iki ölümcül karakteri de tanıtacak. Mr. Agony (Bay Izdırap) ve Mr. Ecstasy (Bay Vecit) Amerika’da yaşanan cinayetlerde Korintli’nin peşine düşecek. Nightmare Country, The Sandman serisindenThe Doll’s House (Bebek Evi)’un tematik bir devamı niteliğinde olacağı söyleniyor. Böylece Morpheus’un tutsak olduğu dönemde rüyalar evreninde neler yaşandığına daha detaylı bir bakış atacağız.

- Reklam -

James Tynion IV: “Sandman Evrenine Nightmare Country ile Dâhil Olma Teklifi Benim İçin Karşı Konulmazdı”

Sandman Evreni Nightmare Country ile Genişliyor

Çizgi roman yazarı Tynion, DC Comics bünyesinde ki 10 yıllık kariyeri boyunca birçok seride yer almayı başardı. Ancak kendisine asıl ününü getiren Batman serisine yaptığı katkılar oldu. Ayrıca Boom! Studios gibi çizgi roman şirketlerine de tematik korku türünde eserler ortaya çıkardı. Yakın zamanda dizi uyarlamasının yapılacağı Something is Killing the Children 2021 yılının en çok satılan bireysel çizgi romanı olarak listede yer aldı.

Yazar, geçen yaz DC ile anlaşmasını yenilememiş ve anlatabileceği her şeyi anlattığını dile getirmişti. Tynion’ın Nightmare Country ile DC’ye geri dönmesi üzerine verdiği röportajda ise bu konuya da değindi.

“Tam anlamıyla dürüst olmam gerekirse, başkalarının karakterlerine dair söyleyebileceğim her şeyi söylediğimi düşünüyordum. Fakat Chris Conroy bana Sandman evreninde yeni bir hikâye anlatmak isteyip istemediğimi sorduğunda hayır diyemeyeceğimi biliyordum. Rüya, yaşamımın yarısında zihnimde yaşadı. Bu, üzerinde çok fazla hikâye oluşturabileceğiniz bir tablo ve benim de bu tabloya bir katkım olacağını bilmekten gurur duyuyorum.”

- Reklam -

Nightmare Country ile birlikte Sandman evreni bir kez daha gözler önüne seriliyor. Yapımcı kadrosunda Neil Gaiman’ın da bulunduğu Netflix uyarlaması dizinin çalışmaları da devam ediyor. Ayrıca Audible üzerinden dinleyebileceğiniz James McAvoy ve Kat Dennings’in aralarında bulunduğu sesli kitabı da mevcut.

Bununla birlikte rüyalar âlemine dair bilgilerinizi tazelemek isterseniz The Sandman testimize de göz atabilirsiniz.

Siz Nightmare Country hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bize ulaştırabilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Our Flag Means Death fragmanı

Our Flag Means Death Fragmanı Yayınlandı: Taika Waititi’li HBO Max Dizisi Yolda

Gaspard Ulliel hayatını kaybetti

Hannibal’a Hayat Veren Fransız Aktör Gaspard Ulliel Genç Yaşta Hayatını Kaybetti