in

Sandman’in 2. Cildi “Bebek Evi” Ön Siparişte!

2. cilt beklediğimizden de erken geldi. Ne de güzel etti!

sandman bebek evi ust
- Reklam -
- Reklam -

Sandman: Prelüdler ve Noktürnler ile Neil Gaiman‘ı Neil Gaiman yapan o efsanevi esere giriş yapalı kısa bir zaman olmuştu. Evet, daha önce Arkabahçe ve ardından Laika etiketleriyle okumuştuk biz bu seriyi; ama bu defa durum farklıydı. Farklıydı diyorum, çünkü karşımızdaki 2010 baskısı. Başka bir deyişle, renklendirmesinden baskı kalitesine kadar pek çok şeyinin elden geçtiği özel bir baskısı. Ama ah, biz bunları, çeviri kıyasını ve Sandman’in göndermelerini zaten Sandman #1: Prelüdler ve Noktürnler incelememizde detaylıca anlatmıştık.

Hadi 2. ciltle devam edelim.

Elif Ersavcı‘nın yağ gibi akan, harika çevirisi bu ciltte de bizlerle. İçimizde çok rahat! Sandman #2: Bebek Evi şu anda ön siparişte ve 18 Kasım gününe kadar da öyle olacak; sonra da raflardaki yerini alacak. Peki Sonsuzlar’ın şimdilik sadece ikisiyle yüz yüze geldiğimiz ilk cildin ardından bizi neler bekliyor? Tanıtım metni gelsin hemen:

- Reklam -

Tüm zamanların hem en popüler, hem de eleştirmenlerce en çok beğenilen grafik romanlarından biri olan SANDMAN, çizgi roman dünyasında olgun ve lirik fantazinin dönüm noktası oldu. Mecranın en aranan sandman-2-bebek-evisanatçılarının resimlendirdiği seri, modern ve antik mitolojilerin çağdaş kurgularla, tarihi dramalarla ve efsanelerle beraber dokunduğu zengin bir karışım olan SANDMAN macerasının ikinci cildi, uzun zamandır kayıp akrabalarını, bir kongrede buluşan seri katilleri ve nihayetinde gerçek kimliğini kısacası beklediğinden çok daha fazlasını bulan Rose Walker’ın peşinden gidiyor. İplerin kendisine çok daha yakın birinin elinde olduğundan habersiz Rüyalar Efendisi’yse gizemi çözmeye çalışıyor.

Clive Barker’ın sunumuyla

- Reklam -

“Çizgi roman tarihindeki en müthiş destan.”
-The Los Angeles Times Magazine-

“Neil Gaiman hikâyelerle dolu bir hazine sandığı ve elini hangi işe atsa biz kârlı çıkıyoruz.”
-Stephen King-

“Çizgi roman okuyup okumamanız umurumda bile değil ama bu seriyi kesinlikle okumalısınız.”
-Patrick Rothfuss-

“Gaiman, zengin bir hayal gücüne ve büyük konuları ustalıkla anlatma yeteneğine sahip.”
-Philip Pullman-

Neil Gaiman‘ın belki de şu ana dek ki en iyi işi olan bu seride Elif Ersavcı‘nın çevirisiyle yola devam ediyoruz. Yine İthaki Yayınları etiketiyle.

Cilt, 18 Kasım günü raflarda yerini alacağı gibi, fuarın ikinci haftasına da yetişmiş olacak.

Hazal Çamur

2009 yılında Kayıp Rıhtım'a elimi verdim, sonra da ruhumu kaptırdım. Bu yolun devamında çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap incelemelerim, TRT Radyo 1'de canlı yayın konuğu olarak katılıp kurgu edebiyatını anlattığım 2 yayın, 5 yıldır süren Kahramanın Yol Türküsü adlı kendi edebiyat temalı radyo yayınım, kitap inceleme videoları serim Kayıp Rıhtım İnceliyor ve bir de bonus olarak Oyungezer Dergisi'nin kültür sanat sayfalarında düzenli yazarlığım oldu. Tüm bunların yanı sıra, gerçek hayatın sıkıcılığında, bir bilgisayar mühendisi olarak yaşıyorum. Ama biz ona Clark Kent kimliğim diyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

hava uyaniyor ust

“Hava Uyanıyor” ile Birlikte Yepyeni Bir Fantastik Seri Başlıyor!

armageddon ust

Armageddon Çok Yakında Bizlerle!