in

“Şeytani + İlahi” İkinci Cildi ‘Fandemonium’la Devam Ediyor

Mitolojik tanrıların müzik evrenindeki yıldızlara dönüştüğü özgün çizgi roman serisi tüm hızıyla devam ediyor.

seytan ilahi mr ust
- Reklam -
- Reklam -

Pop kültür ve mitolojinin kesiştiği Şeytani + İlahi’nin ilk cildi “Faust Faslı”nı Marmara Çizgi geçen yıl yayımlamıştı. Rıhtım ekibi olarak biz de bu özgün çizgi romanının hem haberini hem de incelemesini yaparak dilimize kazandırılmasından dolayı duyduğumuz heyecanı sizlerle paylaşmıştık. Şimdiyse seri, ikinci cildi Fandemonium ile devam ediyor.

2014 yılında Amerika’da aylık olarak yayımlanmaya başlayan serinin 1-5. sayıları birleştirilerek oluşturan ilk cildi, 12 tanrının veya tanrıçanın her doksan yılda bir genç bedenlerde hayat bulmalarını konu ediniyordu. Aynı zamanda hayatları kısa sürede şaşaalı bir hâl aldığı ve kitleler tarafından sevilip tapıldıkları anlatılıyordu. Tabii madalyonun diğer yüzü de bulunuyordu: Kendi aralarındaki iç çekişmeleri bir yana iki yıllık ömürlerinin bulunması gibi! Bu doksan artı iki yıl döngüsüyse genç bedenlerde uyanmalarını da sağlayan Ananke isimli Yunan Tanrısı tarafından sağlanıyordu.

İlk cilt, daire oluşturan 8 kurukafa ve 4 sembolün ortasında 31 Aralık 1923 tarihli bir başlığın bulunduğu sayfa ile açılıyordu. İkinci sayfaya geçildiğinde kuru kafa portresi bizi karşılıyor ve üçüncü sayfadaysa sade bir salon, ayakta duran Ananke, köşede bir piyano ve salonun ortasında 12 kişilik yuvarlak bir masa bulunuyordu. Dört kişi ve sekiz kurukafanın masada bulunmasıysa tam bir muammaydı! Çok az sayıda çizgi romanın daha ilk 3 sayfasında böyle bir etki oluşturduğu da malumunuzdur.

- Reklam -

Takibinde günümüz dünyasında tekrar uyanıyorlardı. Şaşalı hayatları, pop yıldızları, rock yıldızları, parmak şıklatmaları, takıntılı hayranları, kaliteli çizimleri, yumuşak renkleri, tuhaf Lucifer’ı ve Laura’sıyla kaliteli bir cildi geride bırakıyorduk. Şimdiyse seri, 6-11. sayılarından oluşan ikinci cildi “Fandemonium”un çıkmasıyla devam ediyor.

- Reklam -

Eserin tanıtım bülteni şöyle:
seytan ilahi 2Her doksan yılda bir tanrılar genç insanlar olarak dünyaya dönüyor. Seviliyorlar. Nefret ediliyorlar. İki yıl içinde hepsi ölüyor. Bu şu anda oluyor. Tekrar oluyor.

Kieron Gillen, Jamie McKelvie ve Matthew Wilson (Phonogram, Young Avengers), tanrıların pop yıldızları olduğu, pop yıldızlarının tanrı olduğu modern bir fantaziyle geri dönüyor.

Şeytani+İlahi: Fandemonium cildi, çizgi romanın #6-11 arasındaki sayılar ve ek malzemelerden oluşmaktadır.
Çevirisinde Mustafa Aytuğ Yıldırım ve editörlüğünde Cenk Könül’ün bulunduğu 200 sayfalık çizgi roman fiziksel ve sanal raflarda yerini aldı bile!

Keyifli okumalar…

Mustafa İzmirli

1986 Kırcaali doğumluyum. Kırcaali, İzmir, Ankara ve Bolu gibi bir yol haritam oldu. Bu yolculukta Veteriner Hekim oldum ve çalışmaya başladım. Evlendim ve şeker mi şeker kızım dünyaya geldi. Aynı zamanda bilimkurgu ve fantastik eserler arasında bitmek tükenmek bilmeyen bir yolculuğum var. Çok sevdiğim eşim ve biricik kızım Asu ile günümü gün ederken edebiyatın gel-git etkisiyle kendimi Kayıp Rıhtım'da buldum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

serafina ve buyulu degnek ust

Serafina Serisinin İkinci Kitabı “Serafina ve Büyülü Değnek” Satışa Sunuldu

star trek discovery

Star Trek: Discovery – Hem Farklı Hem de Aslına Sadık