in

Şeytani + İlahi Sonunda Türkçe!

Marmara Çizgi, çizgi roman dünyasının önemli eserlerinden birini daha dilimize kazandırıyor.

seytan ilahi mr ust
- Reklam -
- Reklam -

Ülkemizde çizgi roman dendiğinde hâlâ akla sıklıkla süper kahramanlar geliyor olsa da, çizgi roman yayımlayan yayınevlerinin çabalarıyla bu durum yavaş yavaş değişiyor. Şeytani + İlahi de bu algıyı değiştirecek çizgi romanlardan, hatta başyapıtlardan birisi.

Mitolojik tanrıların doksan yılda bir genç insanlar olarak iki yıllığına dünyaya gelişini anlatıyor. Ama bunu öyle bir kapsamda yapıyor ki Baal‘dan Amaterasu‘ya, Susanoo‘dan Minerva‘ya ve hatta Baphomet gibi mitolojik bir tanrı olmasa da mitolojik bir varlık olarak kabul edilen karakterlere kadar geniş bir alana temas ediyor.

Şimdi neden bu kadar heyecanlandığımızı açıklayabildik mi?

- Reklam -

Çizgi romanın ilk cildi Faust Faslı‘nın tanıtım metni ise şöyle:
Her doksan yılda bir tanrılar genç insanlar olarak dünyaya dönüyor. Seviliyorlar. Nefret ediliyorlar. İki yıl içinde hepsi ölüyor.seytani ilahi

Bu şu anda oluyor. Tekrar oluyor.

- Reklam -

Kieron Gillen, Jamie McKelvie ve Matthew Wilson (Phonogram, Young Avengers), tanrıların pop yıldızları olduğu, pop yıldızlarının tanrı olduğu modern bir fantaziyle geri dönüyor.

Şeytani+İlahi: Faust Faslı cildi, çizgi romanın ilk beş fasikülü artı ek malzemelerden oluşmaktadır.
Image Comics bünyesinde bulunan seri, Iron Man ve Young Avengers gibi serilerle adını duyuran Kieron Gillen ve yine Young Avengers‘ın yanı sıra Phonogram‘daki çizimleriyle adından söz ettiren Jamie McKelvie çizimleriyle hayat buluyor.

Haberimizi sonlandırırken bir uyarlama haberi vermezsek olmaz. Ne de olsa TV dizileri bu ara çizgi romanlardan epey ekmek yiyor. Duyduk ki Image Comics serinin televizyon haklarını Universal TV adlı yapım şirketine satmış. Yakın zamanda bir yandan seriyi okuyup, diğer yandan TV’de izliyor olabiliriz.

Türker Beşe

Müzmin arkeolog adayı. 4 yaşında atari oynamakla başlayan oyunculuk macerası şiddetle devam etmektedir. Okuma zevki günden güne değişmekle birlikte, tuhaf kurgu, büyülü gerçeklik ve tekinsiz korkudan aldığı keyfi hiçbir türden alamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ay isigini icen kiz ust

Ay Işığını İçen Kız: O Son Yudumu Almayacaktın

the man who killed don quixote

Terry Gilliam’ın “Lanetli” Don Kişot Filmi 17 Yılın Ardından Nihayet Tamamlandı!