in

Şimşek Tanrısı Thor Geri Dönüyor

Marvel Comics uzun bir süredir ortalıkta görünmeyen Şimşek Tanrısı Thor‘u geri getirmeye hazırlanıyor.

the unworhty thor ust
- Reklam -
- Reklam -

Marvel evrenini ve sitemizi yakından takip edenlerin de bildiği gibi eski dostumuz Thor neredeyse bir yıldan uzun bir süredir yerini Dişi Thor’a bırakmış durumda. Hatta okurlar ilk başta bu değişime şiddetle karşı çıksa da çizgi romanın satışları eskisine nazaran çok büyük bir ölçüde artmıştı. Ancak görünen o ki Odin’in oğlu maceracılık günlerine dönmeye hazır.

Peki Thor nasıl kaybolmuştu? Marvel’ın iki sene önceki Original Sin macerası sırasında (yakın zamanda Gerekli Şeyler tarafından dilimize kazandırılan bu muhteşem serinin incelemesine buradan ualaşabilirsiniz) Gözcü Uatu’nun öldürülmesi ile tüm kahramanların sırlarının ortaya dökülmesi sonucu Thor’un aslında gücüne layık olmadığı ortaya çıkmış ve çekici Mjölnir ayın yüzeyine çakılmıştı. O zamandan beri de kendisini görememiştik.

Öünümüzdeki sonbaharda başlayacak yeni seride ise orijinal şimşek tanrısının dönüşüne şahit olacağız. Ancak kendisi Dişi Thor’un yerini almıyor, aksine yepyeni bir yola giriyor. Marvel NOW! kapsamında çıkacak serinin adı ise The Unworthy Thor (Layık Olmayan Thor) olarak belirlenmiş.

- Reklam -

Serinin senaristi şu anda Mighty Thor serisinin de yazarlığını yürüten Jason Aaron, çizeriyse  2007-2011 yılları arasında Thor üzerinde çalışan Olivier Coipel.

- Reklam -

Ayrıca seri bize Marvel’ın bir özüne dönme çabası içinde olup olmadığını da gösterecek, çünkü hatırlarsanız Steve Rogers’ın yeniden Kaptan Amerika olmasını da bir öze dönüş çabası olarak yorumlamıştık. Ancak hiç beklediğimiz gibi olmamıştı. Ama umudunuzu yitirmeyin ve Marvel NOW’u bekleyin.

the unworhty thor

Efe Sarıtunalı

2001 Manisa doğumluyum. İzmir Fen Lisesi'nde okuyorum. Çizgi roman okur ve günü geldiğinde yazabilme hayali kurarım. En büyük tutkularım kitaplar (özellikle bilimkurgu, fantastik veya polisiye) ve bilgisayarım. İleride yazılım mühendisi olmak ve bilgisayar oyunları yapmak istiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

it pennywise stephen king

Yeni Pennywise’tan İlk Görüntü Geldi

Samuel L. Jackson game of thrones özet

Samuel L. Jackson’dan Yeni Başlayanlar için Game of Thrones Özeti