in

Marvel Comics Evrenine Siyah Kadın Captain America Katılıyor

The United States of Captain America çizgi romanının ikinci cildi, Mohale Mashigo ve Natacha Bustos tarafından yaratılan yeni bir Siyah kadın Kaptan Amerika’yı tanıtacak.

Siyah Kadın Captain America
- Reklam -
- Reklam -

The United States of Captain America serisinin temmuz ayında yayınlanacak ikinci sayısının ana karakteri Nichelle Wright isimli Siyah Kadın Kaptan Amerika oldu.

Marvel Comics’in “Sentinel Of Liberty” çizgi romanının 80. yıldönümüne özel olarak yayınladığı mini serinin ikinci sayısında Captain America rolünü Nichelle Wright isimli genç bir kahraman üstleniyor. Mohale Mashigo ve Natacha Bustos tarafından yaratılan karakter, kendisinden önce Kaptan Amerika olarak anılan LGBTQ+ kahraman Aaron Fischer’a katılacak.

Steve Rogers ve Sam Wilson’ın çalınan kalkanı aramak için Amerika’da çıktığı yolcuğu anlatacak olan The United States of Captain America çizgi roman serisinin ana yazar koltuğunda Christopher Cantwell oturuyor. Seri boyunca beş yeni karakteri tanıyacağımız bu yolculukta Cantwell’e çeşitli yazarlar ve çizerler eşlik edecek. Daha önceden kalkanı taşıyan Steve Rogers, Sam Wilson, Bucky Barnes, John Walker gibi birçok karakteri de görebileceğiz. Serinin ana temasını Kaptan Amerika’nın taşıdığı ve sembolize ettiği değerlerin yansıması olarak göreceğiz. Çizgi romanın hikâyesi boyunca tanıtılan her bir karakter hem Amerika’da hem de tüm dünyada yaşanan ayrımcılığa dikkat çekecek.

- Reklam -

Siyah Kadın Captain America Karakterini İçeren 2. Sayı Temmuzda Çıkacak

Siyah Kadın Captain America

Haziran ayında yayınlanacak ilk sayıyı Joshua Trujillo ve çizer Jan Bazaldua’nın kaleminden çıkan “Captain America of the Railways” olarak anılan Aaron Fischer başlatacak. Transseksüel bir karakter olarak karşımıza çıkacak olan Fischer karakteri bu konuya dikkat çekmek için tam da Onur Haftası’da yayınlanacağı bildirilmişti.

İkinci sayının yazarı Mohale Mashigo karakter ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Nichelle hakkında söyleyebileceğim şey, yanıldığını hissettiği şehrin biraz olsun değişebilmesi için gece gündüz demeden çalıştığıdır. O karanlık zamanlardaki bir ışık ve Amerika’da parçası olduğu topluluğun duyulmasını istiyor.”

- Reklam -

Serinin çizeri Natacha Bustos ise karakteri şu şekilde tanıttı:

“Nichelle gibi güçlü ve içten bir karakteri yaratmak kariyeriniz boyunca çok az denk gelen fırsatlardan biri. Nichelle herhalde tasarımını ve çizerliğini yapmaktan en çok gurur duyduğum karakterlerden biri. O toplumumuz için çok şeyi ifade ediyor.”

Marvel Comics tarafından yayınlanacak olan “The United States Of Captain America” serisinin ikinci sayısının temmuz ayında raflarda yerini alması bekleniyor.

Peki ya siz bu özel seri hakkında neler düşünüyorsunuz? İlk ve ikinci sayısının konuları belli olan çizgi romanı almayı düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Padok Padok dedi ki:

    Çeşitliliğin artması heyecan verici.

  2. Avatar for noronikkirbac noronikkirbac dedi ki:
  3. Avatar for Everfever Everfever dedi ki:

    Siyahi kadınlar için orijinal karakterler üretmektense varolanı alıp boyayıp satmak sizce de biraz aşağılayıcı değil mi? “Sizden bir süper kahraman çıkmaz zaten ama işte yine de bunu lütfettik,” der gibi.

  4. Avatar for Ibrahim_Ozer Ibrahim_Ozer dedi ki:

    Bu yeni süper kahraman çıkaramamaları sonucunda sürekli aynı isimli farklı süper kahramanlar çıkmaya başladı. 25 spider man 30 batman 16 captan america olması o kadar aptalca duruyor ki.

  5. Avatar for Padok Padok dedi ki:

    Korkmayın kimse gece yatak odanıza girip ten renginizi ya da cinsiyetinizi değiştirmeye çalışmayacak. Sadece paranızı almaya çalışıyorlar, beğenmezseniz vermezsiniz.

    Bu tip haberlerin altında aynı yorumların atılıp durması sıkıcı bir hal almaya başladı. İnsan hiç durup da düşünmüyor. İkonik karakterler her allahın günü farklı hikayeler ve maceralar için sıfırlanıp duruyor zaten. Karakterin geçmişi, geleceği değişirken sorun yok. Ten rengi, cinsiyeti farklılaşınca mı hayalleriniz elinizden çalınıyor? Yeni hikayesi tutmazsa karakter silinip gider zaten, her defasında köpürüp duvara tırmanmanıza gerek yok.

    Siyah Harry Potter da yapacaklar, kadın Indiana Jones da. Evet, eski karakterlere yeni hikaye biçmek; sıfırdan yeni marka yaratıp ona milyon dolarlar akıtmaktan daha kolay bir para kazanma yöntemi. Korkmayın hayalleriniz elinizden çalınmıyor, sizin aşina olduğunuz karakter, sizin beğendiğiniz haliyle zaten geçmişte yer almayı sürdürüyor. Hayatı bu kadar sıkıcı yaşamanıza gerek yok.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

Mad Max: Furiosa Çekim Tarihi

Mad Max: Furiosa Filminin Çekimleri Bu Yaz Başlıyor

Çekirdek DNA Analizi

Çekirdek DNA Analizi, Eski İnsanların Göç Hareketlerini Ortaya Çıkarıyor