in

Spider-Gwen Artık Türkçe!

Marmara Çizgi, son yılların en çok ses getiren süper kahramanlarından Spider-Gwen’i bizlerle buluşturuyor.

Spider-Gwen
- Reklam -
- Reklam -

Spider-Man çizgi romanlarıyla az çok haşır neşirseniz Peter Parker’ın arada sırada boyutlar arası serüvenlere çıktığını ve alternatif evrenlerde aslında birden fazla Örümcek Adam olduğunu öğrendiği macerasını da duymuş olabilirsiniz. Çizgi romanların yanı sıra çizgi filmlere ve oyunlara da pek çok kez konu olan bu macerada Spider-man Noir, Amazing Spider-Man, Spider-Man 2099 ve Ultimate Spider-Man gibi farklı farklı varyasyonlarıyla karşılaşır kahramanımız.

İşte yine bu maceralardan birinde, 2014’te yayınlanan Edge of Spider-Verse’te tek sayılık bir karakter olarak çıkmıştı karşımıza Spider-Gwen. Bu alternatif evrende radyoaktif örümcek tarafından ısırılan kişi Peter Parker değil, merhum sevgilisi Gwen Stacy’ydi. Binalardan düşüp ölen genç kız yerine, binalara tırmanıp kötülere haddini bildiren ve Peter’ın başını mütemadiyen dertten kurtaran gizemli kadın olmuştu artık o. Tabii bir yandan da gizli kimliğini hem Peter’dan hem de polis şefi olan babasından gizlemesi gerekiyordu.

Gelin görün ki bu tek sayılık karakter okurlardan öyle olumlu tepkiler aldı ki Spider-Gwen önce kendi serisine kavuştu, sonra da onu farklı çizgi romanların varyant kapaklarında görmeye başladık. Gwenverine, InGwenible Hulk, Gwenpool… Hatta bu sonuncusu da sonradan kendi serisine kavuştu. Tam bir Gwen çılgınlığıydı anlayacağınız.

- Reklam -

İşte o Spider-Gwen kendi serisinin ilk cildiyle, Marmara Çizgi aracılığıyla artık Türkçe. Gelin, arka kapak yazısına hep birlikte bakalım:

spider gwen 001BU YILIN EN GÖZDE KARAKTERİ GWEN STACY: SPIDER-WOMAN!

PARALEL EVRENİN BİRİNDE, radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılan kişi Peter Parker değil de Gwen Stacy oldu! Gwen akıllı, çekici ve bir arabayı kaldırabiliyor… ama sakın bunları komiser babasına söylemeyin.

- Reklam -

Gwen, Örümcek Evreni’nin ardından kendi başına maceralara atılacak ve kısa bir süre içinde kendisini, peşine düşen polis memuru Frank Castle ve Vulture’ın saldırısı yüzünden çok zor bir durumun içinde bulacak! Sonra, Peter Parker’ın ölümünün etkisini üzerinden atamadığı için Peter’ın yegâne aile bireylerini ziyaret edecek; Ben ve May Parker. Peki, Peter’ın öldüğü gün aslında neler olmuştu?

Bu sorunun cevabını muhteşem Spider-Gwen’in hem sahne ışıklarını hem de dünyanın her yerindeki çizgi roman severlerin kalplerini çaldığı bu kitapta bulacaksınız.

Çevirisini Tulgan Köksal’ın, editörlüğünüyse İlke Keskin’in yaptığı “Spider-Gwen Cilt 0 – En Çok Aranan?” bu haftadan itibaren satışa çıkacak

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

british council

Yeni Yazarlara Açık Çağrı: Türkiye ve Birleşik Krallık Ortaklığında Öykü Yarışması

Cin Ali, New York Halk Kütüphanesi

Cin Ali, New York Halk Kütüphanesi’nde