in

Spider-Man: Dost Canlısı Örümcek Ne Kadar Güçlü?

Spider-Man bir örümceğin güçlerini taşıyor. Peki Peter Parker maskesinin ardında sakladığı kuvveti gerçekten ortaya çıktığında aslında ne kadar güçleniyor?

Spider-Man ne kadar güçlü?
- Reklam -
- Reklam -

Çizgi romanlarda ilk defa gördüğümüzden beri Spider-Man çok farklı güçlerle karşımıza çıktı. Kas kuvveti yazarlar ve çizerler arasında değişiklik gösterse bile her zaman kendisini zor durumlardan çıkarabildi.

1962 yılında yayımlanan Amazing Fantasy’nin 15. sayısında Stan Lee ve Steve Ditko tarafından ilk defa sayfalarda boy gösterdiğinde bir örümceğin göreceli kuvvetine sahipti. Gençliğinde bu güçlerin tam olarak kullanamasa bile zaman geçtikçe güçleri de kendisi gibi büyüdü. O zamanlar yazılan hikâyelerden anlaşıldığı kadarıyla Örümcek-Adam yaklaşık 10 tonu rahatlıkla kaldırabiliyordu –tabii eğer Mary Jane ya da May Hala tehlikede değilse.

1966 yılında yine Lee ve Ditko tarafından yazılıp çizilen Amazing Spider-Man serisinin 33. sayısında Peter Parker o meşhur zor anını yaşamıştı. Tonlarca demir ve betonun altında kalmış gerçekten kim olduğunu o anda anlamıştı. Sonrasında kendi kendine konuştuğunda altında kaldığı yükün dolu bir lokomotiften daha ağır olduğunu öğrenmiştik. Fakat Örümcek-Adam tüm gücünü toplamış ve bu zor andan kurtulmuştu.

- Reklam -

Spider-Man ne kadar güçlü?

1998 yılında Peter Parker yine benzer bir zorlukla başa çıkmak zorunda kalmıştı. Yeşil Goblin’in Daily Bugle gazete binasının taşıyıcı ayaklarından birisini patlatması sonrası Spider-Man hemen desteğe koşmuştu. Oldukça zor anlardan sonra Örümcek-Adam’ın inanılmaz kuvveti binayı yıkılmaktan kurtarmıştı. Daha sonrasında ağlarıyla desteği sabitlemiş ve büyük bir felaketin önüne geçebilmişti.

Örümcek-Adam’ın kuvveti sadece yıkılan şeyleri ayakta tutmakla kalmıyor. Aynı zamanda yumruk dövüşlerinde de oldukça etkili. Buna rağmen Peter Parker kimseyi geri dönüşü olmayacak şekilde yaralamak istemediği için genellikle kendisini geri çekiyor. Yine de 1987 yılında Spider-Man vs. Wolverine birinci sayıda Örümcek Adam’ın Wolverine’e benzettiği birini sadece bir yumrukla öldürmesi oldukça zor bir andı. Bu Peter Parker’ın maskesinin altında nasıl bir gücü olduğunu kanıtlar nitelikte.

Spider-Man ve İkinci Milenyumda Yorumlamaları

İkinci milenyumdan sonra Örümcek Adam’ın hikâyelerinin ele alınışı daha farklı yönlere saptı. Ahlaki davranışları daha zorlu düşmanlar ve olaylarla sınırlara kadar çekildi. Peter Parker’ın Örümcek Adam’dan ne kadar farklı fakat bir o kadar da aynı olduğu anlatıldı. Yine de yorumlamalardaki tüm farklılıklara rağmen gücü eskisinden de fazla olarak geri döndü.

2004 yılında Paul Jenkins ve Paco Medina tarafından yazılıp çizilen Spectacular Spider-Man 20. sayısında Parker dev bir örümceğe dönüştürüldükten sonra insan bedenine tekrar girmiş ve güçlerinin daha da arttığını fark etmişti. Panellerden öğrendiğimize göre Örümcek Adam artık 15 tonu bile kaldırabiliyordu.

- Reklam -

Örümcek Adam ne kadar güçlü?

2005 yılında Amazing Spider-Man 522. sayısı bize kırmızı-mavi kostümlü kahramanımızın gücünü bir kez daha göstermişti. Parker, Wolverine’i Stark kulesinin camlarından birine fırlatmış normalde kırılmaması gereken cam Parker’ın fırlatması ve Wolverine’in adamantium iskeleti yüzünden tuzla buz olmuştu. Yine aynı sene çıkan 527. sayıda ise Morlum’un ellerinde ölen Örümcek-Adam tekrar yaşama dönmüş ve gelişmiş güçleri sayesinde 20 tona kadar ağırlık kaldırabilir hale gelmişti.

2007 yılında yayınlanan Fallen Son: The Death of Captain America 4. sayısında Parker’ın Rhino’yu çok daha kısa bir sürede yere yığdığını okumuştuk. 2012 yılında Amazing Spider-Man serisinin 694. sayısında Örümcek Adam’ın özel bir jetin havalanması için onu kaldırdığını okumuştuk. Aynı serinin 700. sayısında Doctor Octopus, Parker’In bedenini ele geçirdiğinde Scorpion’un çenesini tek yumrukta çıkardığına şahit olmuştuk.

Spider-Man’in güçleri belki de Marvel evreninde en sık gözden kaçırılanlardan biri. Fakat Peter Parker onları gerçekten göstermeye karar verdiğinde önünde kimsenin duramayacağı ise neredeyse kesin.

Siz Örümcek-Adam’ın kuvvetleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Aypera İsmi Nereden Geliyor asimov

Dijital İnsan Aypera, Asimov Esintili Adının Nereden Geldiğini Açıkladı

erşan kuneri dizisi ilk görsel cem yılmaz

Cem Yılmaz’dan “Erşan 1981” Paylaşımı: Netflix Dizisi Yolda