in

Marvel, Spider-Verse Evrenini Sonlandırmaya Hazırlanıyor

Spider-Verse evreni sona yaklaşıyor. Marvel Comics, Örümcek Adam serisinin finalini usta yazar Dan Slott imzasıyla tamamlayacak.

spider-verse çizgi roman marvel
- Reklam -
- Reklam -

Spider-Verse evreni sonlanıyor. Marvel Comics, Örümcek Adam serilerinin usta yazarı Dan Slott’ı final macerası için geri getiriyor. Hikâye Edge of Spider-Verse ve End of Spider-Verse ile sona erecek.

Dan SlottEdge of Spider-Verse isimli beş sayılık mini serisi ile okurların karşısına çıkacak. End of Spider-Verse ise alternatif evrenlerdeki Örümcek-Adam’ların maceralarını sonlandıracak.

Spider-Man evreni alternatif gerçeklikleri anlatmaya devam ediyor. Sinema dünyasında Sony, Örümcek Evreni filmleri ile evreni genişletmeyi sürdürüyor. İki parçadan oluşacak Spider-Man: Into the Spider-Verse merakla beklenen ilk fragmanını yayınladı ve serinin üçüncü filminin ismi de belli oldu. Ancak diğer taraftan Marvel Comics, çizgi roman dünyasında Örümcek Adam’ın alternatif gerçekliklerdeki maceralarını bitirmeye hazırlanıyor.

- Reklam -

2014 yılında raflardaki yerini alan Edge of Spider-Verse alternatif evrenlerdeki kahramanların maceralarına farklı bir bakış getirmişti. Bununla birlikte Ghost-Spider ve Spider-Man Noir gibi farklı karakterleri tanıtan seri daha sonrasında kendine hatırı sayılır bir okuyucu kitlesi kazanmıştı.

spider-verse çizgi roman marvel comics

Gelecek ağustos ayında Marvel’ın efsanevi yazarlarından Dan Slott, alternatif evrenleri sona taşıyan ve 2014 yılındaki serinin ruhani bir devamı niteliğinde olan Edge of Spider-Verse çizgi roman serisinin başına geçiyor. Hayranlar yeni karakterleri ve maceraları konu alacak seriyi merakla bekliyor.

Dan Slott: “Spider-Verse ile Gelecek Karakterlere Çok Bağlanmayın”

Ancak serinin yazarı, okurların yeni kahramanlara çok bağlanmaması gerektiğini söylüyor. Çünkü bu beş sayılık mini seriden sonra End of the Spider-Verse serisi yayımlanacak.

Dan Slott, Polygon’a verdiği röportajda şunları söylüyor:

“Marvel hiç düşünülmeyeni yaptı; büyük düşündü ve Spider-Verse efsanesini muhteşem bir final ile noktalamaya karar verdi. Evet, bu doğru. Bu yılın sonunda hepimiz SPIDER-VERSE’İN SON BULDUĞUNA tanıklık edeceğiz.”

örümcek evreni konsept

Bununla birlikte hiçbir zaman son bulmayan çizgi roman evreninde Örümcek-Adam’ların macerasının tamamlanıyor olmasına atıfta bulunan Slott şunları ekliyor:

“Bana sorarsanız delilik bu. Neden yapsınlar ki? NEDEN? Örümcek-para-ineğini daha yüzyıllar boyunca sağmaya devam edebilirlerdi sonuçta. Ama eğer bu seriyi sona erdireceklerse böylesi görkemli bir son olmalı.”

- Reklam -

Örümcek Evreni 2022 Yılının Sonunda Macerasını Tamamlayacak

Marvel’ın yeni seriyi açıklamasıyla birlikte bazı karakter konsept çalışmaları da okuyucularla paylaşıldı. Alternatif bir evrende Peter Parker yerine Felicia Hardy’nin örümcek güçlerini kazandığı Night Spider, Kris Anka’nın çizimleriyle sayfalardaki yerini aldı. Ayrıca Mark Bagley tarafından çizilen The Hunter-Spider ise farklı bir gerçeklikte örümcek güçlerini “neredeyse inanılmayacak biçimde” kazanan Sergei Kravenoff’u temel alıyor.

örümcek evreni konsept çizim

Seri Dan Slott ile birlikte Alex Segura ve Karla Pacheco tarafından kaleme alınırken çizer koltuğunda ise Mark Bagley yer alacak. Bununla birlikte Marvel etiketini taşıyacak beş sayılık mini seri Edge of Spider-Verse ilk sayısı için yapılan resmi özet ise şu şekilde:

“Spider-Verse’in sonu yaklaşıyor!

Edge(‘ej) (isim) – 1.Bir cismin en son noktası – 2. Bıçağın sivri kenarı

Spider-Verse ile birlikte Spider-Gwen ve Peni Parker’ı tanıma fırsatı bulduğunuz. Bu son nokta ise size Spider-Verse’in geleceği ile ilgili önemli karakterleri tanıtacak… ancak ağın son düğümünü de böylece atacak.

Bu bölümde: Spider-Man Noir! Arana’nın yeni statüsü! Spider-Rex ve daha fazlası!”

Siz Spider-Verse’ün son bulması hakkında ne düşünüyorsunuz. Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Polygon

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

yarasalar eşek arısı taklidi

Yarasaların Eşek Arısı Taklidi Yaparak Yırtıcılardan Korunduğu Keşfedildi

Kıyamet Treni - Fatih Yürür

Fatih Yürür’ün İlk Kurmaca Derlemesi “Kıyamet Treni” Okurla Buluşuyor