in

Stan Lee İçin Çizgi Roman Dünyasından Hürmet Yağıyor

DC Comics yeni sayılarında 95 yaşında aramızdan göçen üstat Stan Lee’yi anıyor.

stan lee ust
- Reklam -
- Reklam -

Çizgi roman dünyasındaki önemi tartışılamaz bir kişiyi, Stan Lee‘yi geçtiğimiz yılın 12 Kasım günü kaybetmiştik. Dünyanın her yanından insan o günden beri ustaya hürmetlerini sunuyor. DC Comics de yeni sayılarındaki bir sayfayı Stan Lee‘ye ayırarak takdirlerini gösterdi.

Bu hafta çıkan DC Comics fasiküllerinden birini alırsanız son sayfada sizleri bir sürpriz bekliyor olacak. Çünkü Marvel Comics efsanesi Stan Lee’nin 95 yaşında aramızdan göçüşüne ithafen, DC cephesi yeni çıkan sayılarının son sayfalarında ustayı anıyor. Sayıların son sayfasında aşağıdaki mesajı görebilirsiniz.

dc stan lee memoriam

- Reklam -

Şimdiki çekişmeli durumu kenara koyduğumuzda, DC Comics çizgi roman dünyasında ustadan önce zirveyi çeken yayıncıydı. Stan Lee’ye kadar da öyle kaldı. Ustanın 1960’larda Jack Kirby ve Steve Ditko gibi başka efsanelerle yarattığı Spider-Man, Fantastic Four ve Avengers gibi nice karakterler tarihte olay yaratarak günümüze kadar ulaştı.

Çizgi roman yaratmak uzun ve meşakkatli bir iş. Bu yüzden her hafta bir sayı göremiyoruz. Bir ya da birkaç ayda bir yeni sayılar görebiliyoruz. Ustanın ölümünden 2 ay sonra gelen bu anmanın nedeni de budur.

- Reklam -

Bu tür anmaları daha da görmeye devam edeceğiz.

Excelsior!

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Her ne kadar Jack Kirby’i ezmiş olsa da Marvel’ı Marvel yapan Stan Lee’dir. Çok iyi reklam yapıyor adam. Çok interaktif. Gerçi onun yüzünden şu anda X-man ile Avengers karakterleri başka başka firmalarda.

  2. Avatar for theApostleofFalconia theApostleofFalconia dedi ki:

    Olayı açıklar mısınız neden farklı firmalarda?

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Karakter bazında satıldı. Bu nedenle hakları farklı firmalarda. Yanılmıyorsam ilk Örümcek Adam ile başladı bu devamı da geldi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

batman hush animasyon ust

“Batman: Hush” Animasyonun Kadrosuna Yeni İsimler Katıldı

witcher oyku

Witcher: Bazı Şeyler Biter, Bazı Şeyler Başlar | Kısım 1