in

Stan Lee Adı New York’ta Ölümsüzleştirilecek

Modern çizgi roman anlayışını şekillendiren isimlerden Stan Lee’nin adı doğduğu şehir olan New York’ta bir sokağa verilecek.

Stan Lee
- Reklam -
- Reklam -

12 Kasım 2018 çizgi roman hayranları için hüzünlü bir gün. Marvel’ın birçok kahramanına hayat veren, çizgi dünyasının en önemli sanatçılarından Stan Lee için veda tarihi. Şimdi bu usta ismin adı, New York’ta bir sokağa verilerek yaşatılacak.

Lee’nin adı zaten sayısız çizgi roman, sinema filmi, dizi ve oyunda yaşıyordu. Ancak bu adın sokaklara, caddelere yayılması da aynı ölçüde güzel bir adım. Bildiğiniz gibi onun yarattığı kahramanlar çoğunlukla New York şehrinin faklı bölgelerini korumakla görevliydi.

New York Belediye Meclisi, Lee’nin adını yaşatmak için sokağa sanatçının adını verme teklifini onaylamak için oy kullandı.

- Reklam -

New York’un Bronx bölgesinde doğan Lee’nin adı yine bu bölgede bir sokağa verilmeye planlanıyor. Stan Lee’nin ismi Bronx’taki “Üniversite Caddesi”ne verilecek.

- Reklam -

Meclis üyesi Fernando Cabrera şöyle diyor:
“Stan Lee benim temsil ettiğim bölgede doğup büyüyen bir Bronx sakiniydi. O birçok ikonik süper kahramanın yaratılmasında rol oynayan bir dahi. Bay Lee’nin olağanüstü yeteneği sayısız çocuk ve yetişkine neşe verdi. O, isminin evinin olduğu bölgede anılmasını hak ediyor.”
Stan Lee

Spider Man, Fantastik Dörtlü, X-Men, Daredevil, Hulk ve Iron Man gibi birçok efsane kahramanın yaratıcısı Lee’nin adını New York sokaklarında görmek gerçekten de güzel bir haber.

Modern çizgi romanların “mimarı” kabul edilen Stan Lee için yapılan bu jest hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forumda bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Kaynak: t24


* Rıhtımdan Kalkan Gemi ve Stan Lee

* New York Şehrini Koruyan Süper Kahramanlar

* George R.R. Martin, Avengers Endgame Hakkında Konuştu: “Stan Lee Gurur Duymalı”

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Lion King

The Lion King Dünyasına Dair Bilmediğiniz 10 Gerçek

Ahmet Ümit

Ahmet Ümit: “İnsan Ruhunun Belirsizliği En İyi Polisiye Edebiyatla Anlatılır”