in , ,

DC Comics’in İkonik Karakteri Superman 83 Yaşında

Superman hayranları 83. yılına özel Çelik Adam’ı anıyor. Popüler karakter ilk kez 18 Nisan 1938 yılında Action Comics #1 ile sahneye çıkmıştı.

Superman 83 yaşında DC Comics
- Reklam -
- Reklam -

18 Nisan tarihi çizgi roman severler tarafından oldukça özel bir tarih. Çünkü bundan tam 83 yıl önce 1938 yılında Jerry Siegel ve Joe Shuster Action Comics’in ilk sayısı ile hepimizin gönlünde ayrı bir yere sahip olan Superman serisini başlattı. O günden bu yana mavili kırmızılı kahraman dünyanın en popüler süper kahramanlarından biri oldu. Sayfalarda ilk defa görünmesinden bu yana 83 yıl geçmiş olsa bile hala dünyanın dört bir yanına ilham vermeye devam ediyor.

Sosyal medyada birçok kişi tarafından kutlanan Superman karakterinin 83. yılı kendisine atfedilen bu önemi kanıtlar nitelikte. Yazılmaya başlanıldığı günden bu yana birçok farklı eserde farklı biçimlerde ve yüzlerde görsek de, Çelik Adam’ın her zaman dünyaya vermek istediği bir mesaj vardı. Haksızlık karşısında dik durmak ve her ne olursa olsun doğru olanı yapmak. Bu düşünce sayesinde birbirlerini tanımayan –ve belki de asla tanışamayacak olan- insanlar Superman “fikrinin” etrafında buluşabiliyor. Kostümü yaşlansa bile, kostümün yüreklerde uyandırdığı umudu asla yaşlanmıyor.

Superman, Batman ile birlikte DC Comics’in En Tanınan Karakteri

Superman Oyuncuları

- Reklam -

Külliyatı süresince oldukça farklı ve çizgi roman dünyasının Alan Moore ve Dave Gibbons gibi en ünlü isimleri Superman’i anlattı. Bazen bizim yaşadığımız dünyadan birisi oldu, bazen Kripton gezegeninin de ötesinde tanımadığımız bir uzaylı oldu. Fakat her anlatımda etrafındaki çürüyen düzende bile o hep iyiliğe tutundu ve savunmaya devam etti. Superman o kadar çok konuşuluyor, üzerinde düşünülüyor ve ilham kaynağı oluyor ki, kendisi ve ondan üretilen her şey modern mitolojinin bir parçası oluveriyor. Hatta insanlar bu mitolojinin bir parçası olmayı o kadar çok istiyor ki, Superman’in ilk defa göründüğü Action Comics’in ilk sayısına milyonlarca dolar harcamaktan çekinmiyorlar.

Yıllar boyunca birçok farklı çizgi romana, diziye ve filme uyarlanmış olan Superman, DC Comics’in Batman ile birlikte en çok okunan kahramanlarından biri. Christopher Reeve 1978 ve 1987 yılları arasında ünlü karakteri ilk defa beyaz perdeye taşımıştı. Daha sonra Brandon Routh 2006 yılında Superman Returns isimli filmde karakteri canlandırmıştı. Son olarak 2013 yılında Henry Cavill ile birkaç film boyunca sinemalara gelmişti. Dizilerde de farklı isimler tarafından hayat bulmuştu. Bundan sonra da Süpermen’i ve onun mirasını görmeye devam edeceğiz gibi görünüyor.

- Reklam -

Gün boyunca yapılan etkinliklerin en önemli adımını Zack Snyder’ın Justice League filminden sonra maceraya devam etmesini isteyen hayranlar oluşturdu. #Superman etiketi ile birlikte #RestoreTheSnyderVerse etiketi de dikkat çekti.

Peki ya sizler bu ikonik karakter hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Movie Web

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

NASA Mars Helikopteri Ingenuity

NASA’nın Mars Helikopteri Ingenuity İlk Uçuşunu Başarıyla Gerçekleştirdi

Shang-Chi 2 onay

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings Fragmanı: Marvel Sinematik Evreni Filmi Yaklaşıyor