in

Superman’in İlk Göründüğü Çizgi Roman Rekor Fiyata Alıcı Buldu

Superman’in ilk defa gözüktüğü ve 1938 yılında yayınlanan Action Comics #1, 3.25 milyon dolara satıldı. Süper kahramanın ilk macerası en pahalı çizgi roman olarak tarihe geçti.

Action Comics #1 - Superman
- Reklam -
- Reklam -

İster iflah olmaz bir çizgi roman koleksiyoncusu, ister daha önce hiç çizgi roman okumamış birisi olun, Superman ismini mutlaka duymuşsunuzdur. O, mavi kostümü, kırmızı pelerini ve göğsündeki kocaman S harfiyle süper kahraman hikâyelerinin miladını oluşturuyor. Şimdilerde ise adaletin bu yorulmaz kahramanının adı farklı bir şekilde kâğıtlara aktarılıyor. Associated Press’in haberine göre 6 Nisan’da yapılan satışta, Süpermen ve alt kişiliği Clark Kent’in ilk defa boy gösterdiği Action Comics 1. sayısı 3.25 milyon dolara (yaklaşık 26 milyon 541 TL) satılarak en pahalı çizgi roman olarak tarihe geçti.

64 sayfadan oluşan Action Comics #1 ilk defa 1938 yılının mayıs ayında Detective Comics (DC) tarafından küçük klasik çizgi roman hikâyeleriyle birlikte okuyucuya sunulmuştu. İlk sayıda Jerry Siegel tarafından yazılan ve Joe Shuster tarafından hayat verilen karakter “Süpermen: Ezilenlerin Şampiyonu” başlığıyla yayınlanmıştı. Superman’ın ilk defa görüldüğü ve ilk macerasını yaşadığı hikâye daha sonra Daily Star muhabiri Clark Kent ile devam ediyordu. Bu sayıda henüz gökyüzünde süzülemese de kötülüğe karşı savaşını vermekten geri kalmıyordu. Her ne kadar DC evreninde kendisine özel bir yer edinen Zatara da bu sayıda görünse de Süpermen’in hikâyesi çizgi romanın ana hattını oluşturuyordu.

Action Comics #1 – Superman, Champion of the Oppressed… Çizgi Romanının Yaklaşık 100 Adet Kopyasının Olduğu Tahmin Ediliyor

Action Comics #1 - Superman

- Reklam -

Batman gibi çizgi roman tarihinde önemli bir yere sahip olan Superman antika çizgi roman kültürü olarak kendisine çok özel bir yer edinmiş bulunuyor. Yaklaşık 100 adet orijinal kopyasının olduğu tahmin edilen bu ilk sayının değerinin ileride daha da artması bekleniyor.

Çizgi roman dünyasında karakterin her yayınlanan sayıyla gelişmesi ve güçlerini keşfetmesi beklenir. Fakat Altın çağın en önemli kahramanı Süpermen’in ilk sayısında bile tamamlanmış bir karakter olduğu görülüyor. Kötülük yapanlara karşı çelik gibi sert duruyor, yozlaşmış politikacıları adaletin kollarına teslim ediyor, idam sehpasında oturan bir masumu son anda kurtarıyor ve başına çeşitli dertler saran Lois Lane’i hiç sıkılmadan çekip çıkarıyor. İlk defa yayınlanmasından yaklaşık 83 yıl ve 1029 sayı sonra bile süper kahraman figürünün ilk yaratısı hâlâ yolundan şaşmadan ilerliyor.

- Reklam -

İşte belki de bu yüzden Süpermen’in ilk sayısı tarihi rekora imza atan bir miktardan satıldı. Çünkü onun hikâyesini özel kılan sadece insanüstü güçlere sahip olması değildi. Onu özel yapan, olanları değil olabilecek olanları göstermesiydi. Süpermen’in ve onu örnek alan süper kahramanların fikirleri ihtiyaç duyduğumuz iyiliğin hâlâ oralarda olduğunu bize gösteriyordu. Onun maceraları yozlaşmış bu dünyada, sokak ışıklarının değmediği karanlık köşelerde yalnız olmadığımızı bize hatırlatıyor. Mavi ve kırmızı kostümüyle haksızlığın karşısında durduğunda “ezilenlerin şampiyonu” oluyor ve insanlara umut veriyordu. Tam da bu yüzden ilk sayısı bir kuruştan satılan çizgi roman şimdi milyonlar değerinde. Çünkü Superman’in bize ve tüm dünyaya anlatmaya çalıştığı bir değer var.

Peki ya sizler ilk sayının rekor fiyattan alıcı bulması konusunda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Vay be, elimizde bir tane olsa köşe olmuştuk :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

GAİN Abonelik ücretleri premium

GAİN Ücretli Abonelik Sistemine Geçiyor: İşte İlk Detaylar

senkron özcan deniz gain bilimkurgu

Özcan Deniz’den GAİN’e Paralel Evrende Geçen Bilimkurgu Dizisi: Senkron