in

Superman vs Meshi: Çelik Adam’ın Manga Adaptasyonu

Attack on Titan’ın da yayımcısı olan Kodansha, DC kahramanının Japonya’nın dört bir yanındaki restoranlarda yemek yemesini içeren yeni Superman manga serisini duyurdu.

Superman vs Meshi manga
- Reklam -
- Reklam -

Çelik Adam’ın yayınlanacak olan yeni mangası DC’nin en kuvvetli kahramanını zorlu bir soruyla karşı karşıya bırakıyor. Japonya’nın mutfağını keşfetmek için yola çıkıyor ve çeşitli restoranları geziyor. Çok okunan Attack on Titan ve The Quintessential Quintuplets gibi mangaların yayınevi Kodansha tarafından yayımlanacak yeni Superman hikâyesi merak uyandırıyor.

“Meshi” beklenildiği gibi kötü bir karakter olmaktan ziyade Japoncada daha çok “yemek” anlamına geliyor. Bu da tek başına manganın içeriğini ortaya koyuyor. Çelik adam seri boyunca Japonya’da restoranlarda gezecek ve ülkenin mutfağını keşfedecek. Manga için yayınlanan ilk örnek görsellerden de anlaşıldığı kadarıyla Superman bu işe geleneksel pilavlardan biriyle başlamış gibi gözüküyor.

Superman vs Meshi manga

- Reklam -

Superman vs Meshi İlk DC Comics – Kodasha Ortaklığı Değil

Superman vs Meshi iki yayıncının ilk defa birlikte çalıştığı eser değil. Daha öncesinde Batman Justice Buster ve One OP Joker serileri de basılmıştı. Kodasha’nın sahibi olduğu Morning dergisi bu serileri yayınlamış ve okurlar tarafından beğeniyle karşılanmıştı. Yeni Superman mangasının da bu ortaklıkla birlikte yayınlanıyor olması beklentileri biraz daha yükseğe taşıyor.

Manganın yazarlığını daha öncesinde birçok komedi animesinde görev almış Satoshi Miyakawa üstleniyor. Manganın çizerliği ise yine tanıdık bir isim olan Kai Kitago’ya emanet edilmiş durumda. Bu eser ikilinin ilk defa birlikte çalıştığı bir iş değil. Usta yazar 2018 yılında yayınlanan bilimkurgu komedi animesi Uchuu Senkan Tiramisu’da Kai Kitago ile birlikte çalışmıştı. Miyakawa aynı zamanda bebek Batman’in Joker tarafından evlatlık alınıp yetiştirilmesini konu alan One OP Joker mangasının da yazarlığını yapmıştı.

Manga ülkemizde ve Amerika’da yayınlanması beklenmiyor. Ayırca DC veya Kodasha serinin ne kadar süreceğine dair henüz resmi bir açıklamada bulunmadı.

- Reklam -

Komedi fikrinden yola çıkılmış olsa bile bu tür eserler çizgi roman kültürüne alışmış olan batılı okurlar için oldukça yenilikçi bir uygulama olarak göze çarpıyor. Manga kültürü tek başına başlanması bir yana takip edilmesi bile zor olan bir kültür. Dolayısıyla “Amerikan” tarzına alışmış çizgi roman okurlarının böylesi farklılıklara yer açmalarına imkân sağlıyor. Ağır olmayan hikâye örgüsü de yeni başlayan açısından oldukça rahat takip edilebilir bir yapı kuracaktır.

Superman vs Meshi adıyla 22 Haziran’dan itibaren Evening dergisinde yayınlanması bekleniyor. Karakter ayrıca derginin kapağını da süsleyecek.

Sizin Superman vs Meshi mangası hakkında düşünceleriniz neler? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kehribar Kehribar dedi ki:

    Hiç tasvip etmediğim işler. Superman olmasa da düz herhangi bir kahraman olsa kötü mü olacaktı? Ne gerek var şimdi DC’nin ekmeğine yağ sürmeye. :unamused: Sanki manga yazarları içerik sıkıntısı çekermiş gibi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Barbaroslar fragmanı

Barbaroslar’dan İlk Tanıtım: Barbaros Hayrettin Paşa ve Oruç Reis’li Dizi Ufukta Gözüktü

Orhan Duru – Ölmeden Önce | Öldükten Sonra - Ferit Edgü

Ferit Edgü’den Yıllar Sonra Yeni Kitap – “Orhan Duru: Ölmeden Önce – Öldükten Sonra”