in

Altar’ın Oğlu Tarkan Geri Geliyor!

Sezgin Burak tarafından yaratılan kült çizgi roman serisi Tarkan yıllar sonra geri geliyor. Üstelik ünlü sanatçının oğlu Tan Burak’ın katkılarıyla!

tarkan cizgi roman ust
- Reklam -
- Reklam -

Sezgin Burak‘ın yarattığı ve bildiğimiz şekliyle Altar’ın oğlu Tarkan ilk kez 21 Temmuz 1967 yılında Hürriyet Gazetesi sayfalarında boy gösterdi. Takibinde ise 11 yıl boyunca 2.458 sayfadan oluşan 15 macerası yayımlandı. Bu kült serideki maceraların bazıları şunlardı: Mars’ın Kılıcı, Margus Kalesi, Korkunç Takip, Gümüş Eğer, Viking Kanı, Altın Madalyon, Güçlü Kahraman, Kurt Kanı, Milano’ya Giden Yol…

Sezgin Burak’ın aramızdan ayrılmasıyla son macerası yarım kalan Tarkan’ın gerek devamı gerekse eski maceraları çeşitli dergi ve gazetelerde tekrar tekrar yayımlanmaya başladı; fakat beklenen etkinin gerçekleşmemesiyle bu girişimler de yarım kaldı. Ayrıca Yeşilçam uyarlamaları da yapıldı. Özellikle Kartal Tibet’in başrolü üstlendiği filmler farklı düşmanlar, samimi dostlar, hoş replikler ve benzeri unsurlarla dikkatleri üstüne çekti. Heykel Adam, Büyücü Gosha, Kral Toro, Çengelli Dev, Çin Prensesi, Hain Kostak… Altın Madalyon, Gümüş Eğer, Mars’ın Kılıcı… Alacağın olsun Alçak Kostok… Althar, Tan, Bige, Kule, Tulga ve Kurt.

tarkan

- Reklam -

Şimdi ise bu kült çizgi roman, ona herkesten daha yakın bir isim olan Tan Burak‘ın bu projesiyle tekrar aramıza dönüyor, çünkü kendisi Sezgin Burak’ın oğlu olup projeye karşı hissettikleri çoğu kişiden daha yoğun. Tarkan’ın çıkış macerası Sezgin Burak’ın vefatıyla yarım kalan Milano’ya Giden Yol olacak. Üstadın daha önce yayınlanmamış çalışmalarından Çoban Çantası da ilk sayıda yer alacak.

Ayrıca sizlerin fikir ve önerilerinizi de soruyorlar. “Hangi formatta ve sıklıkla yayımlansın?”, “Hangi sırayla yayımlansın?”, “En sevdiğiniz macera hangisidir” ve benzeri soruların sorulduğu şu formu doldurarak Tarkan’a hak ettiği bir geri dönüşte interaktif rol oynayabilirsiniz.

Ben uzun soluklu maceralarının (eski ya da yeni) ayrı ayrı tek ciltler hâlinde dönmesi gerektiğini düşünürüm; çünkü İtalya’da televizyonun yaygınlaşmasıyla Fumettiler geri planda kalmıştı. İtalyan çizerler de çözümü olarak birkaç saatte okunan uzun soluklu maceralar yayımlamakta buldular. Ve başarılı da oldular. Artık günümüzde beğenilse de beğenilmese de çizgi roman uyarlamaları büyük bir kitle tarafından takip ediliyor. Tarkan çizgi roman serisinin arka planda kalmaması ancak bu şekilde bir yayımlamayla olabilir. Haydi sizde fikir ve önerilerinizi formu doldurarak proje sahiplerine ulaştırın. Ve çizgi romanlarla kalın…

“Ben Tarkan! Altar’ın oğlu Tarkan!”

- Reklam -

“Altar’ın oğlu Tarkan mı?”

“Altar’ın oğlu Tarkan mı?”

“Altar’ın oğlu Tarkan mı…”

“Atıl Kurt.”

Mustafa İzmirli

1986 Kırcaali doğumluyum. Kırcaali, İzmir, Ankara ve Bolu gibi bir yol haritam oldu. Bu yolculukta Veteriner Hekim oldum ve çalışmaya başladım. Evlendim ve şeker mi şeker kızım dünyaya geldi. Aynı zamanda bilimkurgu ve fantastik eserler arasında bitmek tükenmek bilmeyen bir yolculuğum var. Çok sevdiğim eşim ve biricik kızım Asu ile günümü gün ederken edebiyatın gel-git etkisiyle kendimi Kayıp Rıhtım'da buldum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

talat sait halman ceviri odulu

Talât Sait Halman Çeviri Ödülü Bu Yılki Sahibini Buldu

mindhunter

MindHunter: Deliliği Anlamadan Deliliğin Önüne Geçemezsiniz