in

Tenten Ciltlerine İki Yeni Baskı Daha Eklendi

Alfa Yayınları, Tenten ciltlerini bizlerle tekrar buluşturmaya “Esrarengiz Yıldız” ve “Tekboynuz’un Esrarı” ile devam ediyor.

tenten ust
- Reklam -
- Reklam -

Alfa Yayınları, çocukluğumuzun ünlü çizgi-roman kahramanı Tenten‘in maceralarını bizlerle buluşturmaya devam ediyor. Sırada serinin Esrarengiz Yıldız ve Tekboynuz’un Esrarı adlı ciltleri var. Özellikle 80’li ve 90’lı yıllarda ülkemizde çok popüler olan Tenten, Red Kit’le eşdeğer bir üne sahipti. Acar gazetecimizin serüvenlerini bugüne dek gazetelerin verdiği eklerden tutun da farklı yayınevlerine kadar birçok farklı mecra sayesinde okumuştuk. Bununla birlikte son yıllarda bu çizgi-romanların baskısı bulunamıyordu.

Çizgi romanlar için yayınlanan arka kapak yazıları, yayınevinin daha önceki ciltlerde kullandığı standart tanıtım yazısıyla aynı. O yüzden kısa kısa maceraların içeriğinden söz edeceğim.

Onuncu Tenten cildi olan Esrarengiz Yıldız, Altın Kıskaçlı Yengeç adlı maceranın devamını oluşturuyor. Tenten ve Kaptan Haddock bu sayıda Kuzey Buz Denizi’ne düşen gizemli bir göktaşının peşine düşer. Söz konusu göktaşı dünyada eşi benzeri olmayan bir element içermektedir. Gelin görün ki zengin bir banker de aynı elementin peşindedir ve onu ele geçiren ilk kişi olmak için elinden geleni ardına koymaz.

- Reklam -

İlk kez 1949’da yayınlanan bu macera daha sonra gelen tepkiler üzerine değişikliklere uğramıştır. Örneğin Tenten’i durdurmaya çalışan banker aslında Amerikalıyken daha sonra Sao Rico adlı hayali bir yerin vatandaşı olmuştur. Ayrıca eserdeki kötü adamlardan bazıları Herge tarafından Yahudi olarak betimlenmiş fakat sonraki baskılarda bu da değiştirilmiştir.

tenten esrarengiz yildiz    tenten tekboynuzun esrari

- Reklam -

Tekboynuz’un Esrarı‘ndaysa Tenten bit pazarında çok hoş, küçük bir gemi modeli görür. Kaptan Haddock’un bunu çok seveceğini düşünerek onu hemen satın alır ve arkadaşına hediye eder. Gelin görün ki Kaptan’ın atalarından birinin portresinde yer alan geminin tak kendisidir bu. İkili bu ilginç tesadüfü didiklerken kendilerini bir hazine avının ortasında buluverirler.

Her iki cilt de kısa süre önce Alfa Yayınları aracılığıyla raflardaki yerini aldı. Eski dostla hasret gidermek isteyenlere ve Tenten’le ilk kez tanışanlara duyurulur.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:
    1. filmi bir türlü çıkamadı. Peter Jackson çekecekti 2. filmi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Orhan Kemal Faruk Duman

49. Orhan Kemal Roman Armağanı Faruk Duman’a Verildi

SpaceX

SpaceX, Tesla’yı Geride Bırakarak Elon Musk’ın En Değerli Şirketi Oldu