in

Tenten, Ottokar’ın Asası ve Altın Kıskaçlı Yengeç ile Tekrar Bizlerle

Gezgin gazeteci Tenten ve köpeği Milou diyar diyar dolaşıp maceradan maceraya sürüklenmeye devam ederken Alfa Kitap farklı dünyaların kapılarını aralayıp tükenen baskılarını da yenilemeyi unutmuyor.

tenten alfa
- Reklam -
- Reklam -

Alfa Kitap, son yıllarda biz okurların dikkatini ziyadesiyle çekiyorlar. Nasıl çekmesinler ki? Bu ekonomik çalkantı zamanında sakin bir liman gibiler; çünkü kaliteli çalışmaları uygun fiyatla sunuyorlar. Bu çalışmalar Tolstoy’un bütün eserleri- Bütün eserleri derken sadece bilinenler değil günlükler ve yarım kalmış çalışmaları da külliyata eklenecekmiş- kronolojik sırayla yayınlamaktan tutun da Shakespeare’in eserlerini hem kaynak hem de çeviri metinlerini birlikte sunmaya kadar gidiyor. Sadece dünya edebiyatından değil yerli edebiyatımızdan da güçlü eserlere yer veriyorlar ve Ferit Edgü gibi bir ustanın tüm kitaplarını basmaya başladılar.

Hâl böyle olunca çizgiler diyarı da bu çalışmalardan nasibini alıyor ve Belçikalı çizer Herge’nin 1929 yılında yarattığı, elliden fazla dile çevrilen ve 200 milyondan fazla satan Tenten’in maceralarının tükenen ciltlerini de yenilemeye başladılar. Genç gezgin bir gazeteci olan Tenten ve o meşhur köpeği Milou’nun (Fox Terrier* ırkındaki köpeği eski tercümelerde Fındık olarak geçiyor) maceralarından yedisini tekrar basımı yapıldı. Ve şimdi bu çalışmaya iki cilt daha katıldı: Ottokar’ın Asası ve Altın Kıskaçlı Yengeç. Gelin Tenten’in tüm maceralarının listesine ve sonra bu tekrar basımı yapılan iki cildin tanıtım metinlerine birlikte göz atalım.

Tenten’in Tüm Maceraları

- Reklam -
  • Tenten Sovyetler’de (Çıktı)
  • Tenten Kongo’da (Çıktı)
  • Tenten Ameriika’da (Çıktı)
  • Firavunun Puroları (Çıktı)
  • Mavi Lotus (Çıktı)
  • Kırık Kulak Çıktı)
  • Kara Ada (Çıktı
  • Ottokar’ın Asası (Çıktı)
  • Altın Kıskaçlı Yengeç (Çıktı)
  • Esrarengiz Yıldız
  • Tekboynuzun Esrarı
  • Kızıl Korsanın Hazinesi
  • 7 Kristal Küre
  • Güneş Mabedi
  • Kara Altın Diyarında
  • Hedef Ay
  • Ay’a Ayak Basıldı
  • Turnösol Olayı
  • Ambardaki Kömür
  • Tenten Tibet’te
  • Kastafiore’nin Mücevherleri
  • Sidney’e 714 Sefer Sayılı Uçuş
  • Tenten ve Pikarolar
  • Tenten ve Alf Art

Ottokar’ın Asası

ottokarin asasiYirminci yüzyıl Avrupa çizgi romanlarının en ünlüleri arasında sayılan Tenten’in Maceraları bütün dünyada bilinen ve zevkle okunan bir macera dizisi. Çizer George Remi, diğer ismiyle Hergé’nin başyapıtı sayılan bu çizgi roman heyecan, mizah ve ince ayrıntılarla dolu sayfalarıyla okurlarına dünyayı dolaştırıyor.

Belçikalı bir gazeteci olan Tenten, köpeği Milu’yla birlikte çıktığı her tehlikeli serüvende kahramanca işlere imza atar. Dünyanın her yerine, hatta Ay’a bile gider. Düştüğü tehlikeli durumlardan zekâsı ve şansıyla kurtulur. Dizinin farklı kitaplarında Tenten’e alaycı ve kaba kişiliğiyle Kaptan Haddok, icatlarıyla Profesör Turnösol ve sakar dedektifler Dupond ve Dupont eşlik eder.

Gerçek ya da kurgusal bir mekânda, mükemmel ayrıntılarla anlatılan serüvenler Hergé’nin kusursuz çizgileriyle birleşerek bir çizgi romandan fazlasını veriyor.

- Reklam -

Altın Kıskaçlı Yengeç

altin kiskacli yengecYirminci yüzyıl Avrupa çizgi romanlarının en ünlüleri arasında sayılan Tenten’in Maceraları bütün dünyada bilinen ve zevkle okunan bir macera dizisi. Çizer George Remi, diğer ismiyle Hergé’nin başyapıtı sayılan bu çizgi roman heyecan, mizah ve ince ayrıntılarla dolu sayfalarıyla okurlarına dünyayı dolaştırıyor.

Belçikalı bir gazeteci olan Tenten, köpeği Milu’yla birlikte çıktığı her tehlikeli serüvende kahramanca işlere imza atar. Dünyanın her yerine, hatta Ay’a bile gider. Düştüğü tehlikeli durumlardan zekâsı ve şansıyla kurtulur. Dizinin farklı kitaplarında Tenten’e alaycı ve kaba kişiliğiyle Kaptan Haddok, icatlarıyla Profesör Turnösol ve sakar dedektifler Dupond ve Dupont eşlik eder.

Gerçek ya da kurgusal bir mekânda, mükemmel ayrıntılarla anlatılan serüvenler Hergé’nin kusursuz çizgileriyle birleşerek bir çizgi romandan fazlasını veriyor.
Yayın yönetmenliğini Mustafa Küpüşoğlu, grafikerliğini Muzaffer Aysu ve çevirisini Sema Kuray‘ın üstlendiği bu eserlere fiziksel ve sanal mağazalardan ulaşabilirsiniz.

Keyifli okumalar!


*Fox Terrier: Tel tel tüyleri olan ve tüm zamanların en akıllı köpeklerinden biri sayılan bu ırk hakkında rivayet olunur ki, İngiliz gezginler keşiflerinin birinde tilkileri inatçı bir şekilde takip eden ve onları yuvalarından çıkaran fantastik bir köpek ırkıyla karşılaşırlar. İnatçı ve meraklı bu ırkı evlerine –adalarına- götürüp avlarda yoldaş edinirler. Tabii hikâyelerin ne kadarı doğru ne kadarı yanlış bilinmez ama Tenten’in yakın dostunu yanına alıp diyar diyar dolaştığı maceraları sizleri beklediğinden emin olabilirsiniz.

Mustafa İzmirli

1986 Kırcaali doğumluyum. Kırcaali, İzmir, Ankara ve Bolu gibi bir yol haritam oldu. Bu yolculukta Veteriner Hekim oldum ve çalışmaya başladım. Evlendim ve şeker mi şeker kızım dünyaya geldi. Aynı zamanda bilimkurgu ve fantastik eserler arasında bitmek tükenmek bilmeyen bir yolculuğum var. Çok sevdiğim eşim ve biricik kızım Asu ile günümü gün ederken edebiyatın gel-git etkisiyle kendimi Kayıp Rıhtım'da buldum.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for DamlaGol DamlaGol dedi ki:

    Belki tuhaf bir soru olacak ama… Bunların bir okunma sırası var mıdır? Çok merak ettim, okumak istiyorum. :heart_eyes: Gerçi Tenten Sovyetler’de için “Tenten ve köpeğinin ilk macera dolu yolculuğu çalıştığı gazetenin onları Moskova’ya göndermesiyle başlamaktadır.” diyor.

    Ve bu kitaplar benim kullandığım asıl satış sitesi olan Kitapyurdu’nda tükenmiş gözüküyor. :frowning: enteresan. Ktapyurdu ile Alfa arasında bir dağıtım sorunu mu var acaba?

  2. Avatar for Mustafaizmirli Mustafaizmirli dedi ki:

    Alfa kitap için en iyisi kendi sitesinden almak hemen gönderiyorlar ve fiyatları da indirimli, ben oradan alıyorum. :smiley: Bazen de tek kitap alacaksam BKM’yi kullanıyorum.

    Damla Hanım, valla ben yayınlanma sırasını paylaştım ama okunma sırası da mı öyle bilmiyorum. İlk kitabı sipariş etmiştim haberi yazarken. Haber yazarken genelde “iyiymiş, özlemişim Tenteni i önümüzdeki ay alayım,” derken, “yok ya önümüzdeki ay olmaz, almalıyım,” derken, “alacam, bu ay limiti aştım almamalıyım, hayır alacam,” derken aldım oluyor. :rofl: “Rıhtım Etkisi” :rofl:

    Kitap gelsin (Tenten Sovyetler’de), sorunuzla ilgili bir bilgi bulabilirsem buradan yazarım hafta içi, ha ilk kitapta bu cevabı bulamazsam, buraya dikkat :face_with_hand_over_mouth:, “önümüzdeki ay ikinci cildi söyleyeceğim, hayır hayır limitimi aştım, acaba alsam mı?” :rofl:

  3. Avatar for Altaryus Altaryus dedi ki:

    Ben çocukken okuduğumda arka kapaktaki sırayı takip etmiştim. Yeni baskılarda da var mıdır bilmiyorum fakat zaten sıranın çok bir önemi yok bir tek 2-3 tane sıralı kitap var onlara dikkat etmek lazım. Misal, Hedef Ay’dan sonra Ay’a Ayak Basıldı okunmalı.
    Arka kapaktaki sıra:

  4. Avatar for Mustafaizmirli Mustafaizmirli dedi ki:

    İşte Rıhtım Dayanışması, teşekkürler:smiley:. Ben de konuyu internette araştırıyordum, ilk sayılar böyle çalıştığı gazete onu farklı ülkelere yolladığını fark ettim. Bir de şöyle bir görsel buldum sizinkiyle aynı sanırım… :smiley:

  5. Avatar for Altaryus Altaryus dedi ki:

    Sizinki Türkçe olduğu için daha faydalıymış :slight_smile:

    Tenten çocukluğumun kitabı diyebilirim. Babam ben okurum diye daha ben okuma bilmezken toplamış çoğunu sonra zamanla eksikleri ben tamamlamıştım. Şimdi hazır aklıma gelmişken bir daha okuyayım :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

spawn 4 ust

Spawn’ın Merakla Beklenen Dördüncü Cildi Çıktı

trt 2 geri dondu

Kültür Sanat Kanalı TRT 2 Geri Döndü, Hem de Özlenen Kovboy Filmleriyle Birlikte!