in

Tenten Yıllar Sonra Yeniden Bizimle

Alfa Yayınları eski dostumuz Tenten’in maceralarını uzun bir aradan sonra bizlerle tekrar buluşturuyor.

tenten
- Reklam -
- Reklam -

Red Kit ve Asteriks‘le beraber ülkemizde Frankafon çizgi romanların en önemli ve en eski temsilcilerinden biri olan, çocukluğumuzun acar gazetecesi Tenten uzunca bir aradan sonra bir kez daha bizlerle.

Belçikalı çizer Hergé’nin ilk kez 1929 yılında yayınladığı ve tüm dünyada oldukça popüler olan Tenten çizgi romanları polisiye, gizem, fantazya ve komedi unsurlarını başarıyla harmanlamasıyla tanınır. Bunun yanı sıra Kaptan Haddock, Profesör Turnösol ve Dupont Kardeşler gibi unutulmaz karakterlere de ev sahipliği yapar elbette.

Eski dostumuzun daha önce Doğan Kardeş, Alfa Yayınları, Yapı Kredi Yayınları ve İnkilap Yayınları gibi farklı yayınevlerinden çıkan maceraları şimdi bir kez daha Alfa Yayınları aracılığıyla bizlerle buluşuyor. Üstelik ilk iki cildi aynı anda satışa sunuldu bile!

- Reklam -

Tenten Sovyetler’de

tenten sovyetlerdeTenten ve köpeği Fındık’tan maceralarla dolu bir kitap.  Tenten ve köpeğinin ilk macera dolu yolculuğu çalıştığı gazetenin onları Moskova’ya göndermesiyle başlamaktadır. Daha yolun başındayken trende olan patlama ile kendini birden suçlu olarak hapishanede bulan Tenten’in buradan kaçarak Sovyetler Birliği’ne girmenin bir yolunu bulması gerekmektedir.

Kitap boyunca iki dost bazen suçun içinde bazen de suçlulara, haksızlıklara karşı savaşırken bulurlar kendilerini. Kitapta Sovyetler Birliğinde yapılan haksızlıklara, siyasi olaylara ekonomik durumlara değinerek Sovyetler Birliğinin tüm sırlarını açığa çıkarmaktadır.

Dünyadaki en sevilen çizgi karakterlerinden olan Tenten’in bu ilk macerasında Hergé hicivli dili, gizemli kurgusu ve mizahi ögeleriyle okuyucuya keyifli bir yolculuk sunmaktadır.

- Reklam -

Tenten Kongo’da

tenten kongodaTenten, çok sevgili köpeği Milu’nun (Fındık) eşliğinde maceralı bir yolculuğa Afrika’yı keşfe çıkıyor.

Vahşi doğa ve hayvanlarla dolu bir safari olarak başlayan keşif zaman kaybetmeden çetrefilleşiyor. Kahramanımız, kendini yasadışı elmas ticaretinin ortasında Al Capone’a kafa tutarken, timsahlarla boğuşurken buluyor.

Tenten Kongo’da, dünyanın üç sembolik noktasından bakarak, 20. Yüzyılı anlattığı üçlemenin Moskova’dan sonra ikincisi ve tüm Tenten serilerinin en çok tartışılan kitabı. Hergé imzası taşıyan macera hicivli çizgisi ve diliyle; gizem, kurgu, bilimkurgu ve mizah öğelerini bir hikâyede topluyor.

Mustafa Küpüşoğlu‘nun yayın yönetmenliğiyle satışa sunulan her iki fasikülü de Profesör Turnösol’un sarkacıyla takip edebilir, tüm sanal ve fiziki kitapçılarda bulmaya çalışabilirsiniz. Darısı tüm 24 cildin başına…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Robin Williams Belgeseli

HBO’dan Robin Williams Belgeseli Geliyor

kayip esya kutuphanesi oyku

Kayıp Eşya Kütüphanesi | Matthew Bright