in

Lady Constantine: The Sandman Serisinin Mirası

Nail Gaiman’ın kaleminden çıkan The Sandman, Vertigo Comics’in en çok okunan çizgi romanları arasında. Dahası bu seri DC’nin bir diğer önemli işi Hellblazer’ın da temellerini anlatıyor.

The Sandman Serisinin Mirası: Leydi Constantine Hellblazer
- Reklam -
- Reklam -

The Sandman serisinin henüz ilk ciltlerinde Sandman kaybettiği eşyalarını aramaya koyulur. Bu eşyalarının arasında rüya görmeyi sağlayan tozun bulunduğu bir kese vardır. Araştırmaları sonucunda kesenin John Constantine isimli bir ölümlüde olduğunu öğrenir. Yolları bu anti-kahramanla kesişen Rüya daha sonraları Constantine ailesinin daha eski fertleriyle tanışma fırsatını da yakalar. Hellblazer ile tanınır hale gelen Lady Johanna Constantine bunlar arasında kendisine hatırı sayılır bir yer bulur ve hikâyenin geri kalan kısmında önemli görevler üstlenir.

İlk defa The Sandman serisinin 13. sayısında gördüğümüz Johanna Constantine, Hob Gadling isimli ölmek istemediği için ölmeyen bir karakterle birlikte tanıtılmıştı. Cosntantine ise her yüzyılda bir Rüya ile aynı handa bir araya gelen ikiliyi yakalamak için gönderilmişti. 1789 yılının İngiltere’sinde Sandman’i Gezgin bir Yahudi ve Gadling’i ise şeytan olarak suçlamış buluşmalarının lanetli olduğunu söylemişti. Fakat Sandman büyüsünü kullanarak Constantine’in karşısına “eski hayaletlerini” çıkarmış bunun üzerine ikili kaçacak zamanı bulabilmişti.

The Sandman: Fransız İhtilali ve Lady Constantine

Dream The Sandman Johanna Constantine

- Reklam -

Belki de serinin en gore ve etkileyici hikâyelerinden biri Fransız İhtilali sırasında Rüya’nın Johanna Constantine’i oğlu Orpheus’un kafasını geri getirmek için görevlendirmesiyle başlıyor. Orpheus eski Yunan mitolojisinde biricik sevdiği Euridyce’ı Hades’in krallığından söylediği şarkılarıyla geri getirmeye çalışmış fakat başarılı olamamıştı. Çeşitli olaylar sonucunda Devrimcilerin Lideri Maximilian Robespierre tarafından alıkonulan Constantine, aradığı şeyi onun özel eşyaları arasında bulmuştu. Daha sonra Orpheus’un kafasını başka kesik kafaların arasında saklamayı başarmıştı. (İhtilal döneminde bulunması oldukça kolay bir şeydi.) Hâlâ yaşayan Orpheus, Robespierre’i delirtecek bir şarkı söylemiş böylece Constantine ve Rüya’nın kaçmasını sağlamıştı.

Sandman 29. ciltte meydana gelen bu olay Lady Constantine’in karakter gelişimine oldukça katkıda bulunmuş, sonradan üzerine eklenecek hikâyeler böylelikle sağlam bir temel bulabilmiştir. Constantine soyunun geri kalanı gibi birçok okültist faaliyetler yürütmüş, Hellblazer John Constantine’in sihirsel güçlerinin kaynağı olmuştur.

Her ölümlü gibi Johanna Constantine de bu dünyaya gözlerini yummuş ve mezarı Rüya ve Orpheus’un buluştuğu yere konuşmuştur. Böylece yaptığı görev unutulmamış, sonsuzlardan biri olan Rüya’nın saygısını kazanmıştır.

- Reklam -

The Sandman serisinin Netflix uyarlamasında da görebileceğimiz Lady Johanna Constantine karakterini Jenna Coleman’ın canlandıracağı ise kesinleşti.

Siz Lady Constantine hakkında neler düşünüyorsunuz? Jenna Coleman rolünün hakkını verebilecek mi? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ninja Kaplumbağalar Çıkış Tarihi

Ninja Kaplumbağalar Filminin Çıkış Tarihi Duyuruldu

Lucifer 6. Sezon Onayı

Lucifer 6. Sezon Beklenenden Kısa Olacak: Netflix Dizisi “Sıkı” Bir Finale Hazırlanıyor