in ,

The Sandman ve Locke & Key Evrenleri Buluşuyor

The Sandman ve Locke & Key çizgi roman evrenleri birleşiyor. Ortak bir macera için usta isimler bir araya gelmeye hazırlanıyor!

The Sandman - Locke and Key
- Reklam -
- Reklam -

Dünya çapındaki hayranların bildiği üzere son zamanlarda gündemde olan Netflix dizisi Locke & Key, aslında bir çizgi roman uyarlaması. Aynı şekilde Neil Gaiman‘ın kaleminden okuduğumuz ve yakında yine Netflix uyarlamasıyla buluşacağımız The Sandman de aslen bir çizgi roman serisine dayanıyor. İki eser, çizgi roman dünyasında alışık olduğumuz ve hepimizi heyecanlandıran bir haberle gelmeye hazırlanıyor: The Sandman ve Locke & Key evrenleri çizgiler arasında bir araya geliyor!

Evrenlerin birleşeceği çizgi roman serisinin adının Locke & Key / The Sandman Universe: Hell & Gone olacağı duyuruldu. Ekim 2020’de okurun beğenisine sunulacak olan seri, #0 sayılı bölümle başlayacak. Bu hamlenin sebebinin, iki seriden birine yabancı olan okurlar için serilerin hikâyelerindeki önemli kısımların topluca verilmesi olacak. Böylelikle okur, birleşen evrenlerin hikâyesine tam anlamıyla hazırlanmış olacak. Kasım 2020’de #1 sayısını okuyacağımız seri Joe Hill tarafından yazılacak ve Gabriel Rodríguez tarafından çizilecek.

Locke & Key, büyük gizemlerle ve çeşitli özelliklere sahip anahtarlarla dolu evde yaşayan Locke Ailesi’nin hikâyesini anlatıyor. Söz konusu anahtarlardan bazıları insanların zihnini açma veya hayalete dönüştürme gibi özelliklere sahip.

- Reklam -

Cehennem Anahtarı, The Sandman ve Locke & Key Evrenlerini Bir Araya Getiriyor

The Sandman, büyücüler tarafından hapsedilen ve güçlerini kaybeden Morpheus’un macerasını anlatıyor. The Sandman’de, iki serinin buluşmasını sağlayan önemli bir nokta var: Cehennem Anahtarı. Lucifer, bu anahtarı Morhpeus’a şeytanların ve lanetlilerin hükümdarlığını bıraktıktan sonra veriyor. Yeni çizgi roman serisinde de hikâyenin bu anahtar üzerine kurulacağı düşünülüyor.

The Sandman - Locke and Key

Serinin duyurulmasıyla birlikte ilk sayı için iki farklı kapak yayınlandı. İlk kapakta The Sandman karakterlerinden Cain, Abel, Death, Fiddler’s Green ve Corinthian 1920’lerin kıyafetleriyle görüyoruz. Gizemli bir kadınsa Morpheus’un kaskını giyiyor ve elinde bir anahtar tutuyor. İkinci kapakta ise kapının önünde Morpheus olduğu tahmin edilen bir adam ve ona doğru tutulan Locke ailesinin evinden bir anahtar mevcut.

Dizi uyarlamalarıyla yeniden popülerlik kazanan iki serinin çizgi roman tarafında buluşması hayranları daha da heyecanlandıracak gibi görünüyor.

- Reklam -

The Sandman çizgi romanları dilimize İthaki Yayınları tarafından kazandırılıyor. Locke & Key ise JBC Yayıncılık tarafından basılıyor.

The Sandman - Locke and Key

Peki siz Locke & Key ve Sandman evrenlerinin birleşmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? İşlenecek yeni hikâye, iki evrene de yeni bir soluk getirmeyi başarabilir mi? Düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum‘da paylaşabilirsiniz.


* Locke & Key 1. Sezon İncelemesi: Fantastik Kurgunun “Kafa Açan” Anahtarları

Kaynak: EW

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Powerpuff Girls Dizisi Live Action

Powerpuff Girls Dizisi Geliyor: Hem de Kanlı Canlı!

Atiye 2. Sezon İnceleme

Atiye 2. Sezon Fragmanı: The Gift Yeni Bölümleri ile Yakında Geliyor!