in

Witcher Manga Olmaya Hazırlanıyor: “Ronin” Duyuruldu

The Witcher: Ronin mangası yolda. Ünlü seri, macerayı Japon kültürüne uyarlamaya hazırlanıyor.

The Witcher: Ronin mangası
- Reklam -
- Reklam -

The Witcher: Ronin mangası geliyor. WitcherCon etkinliğinde Geralt’ın yeni bir macerası daha duyuruldu. Hikâye bu defa Japon kültürüne uyarlanıyor. CD Projekt Red, başlatacağı Kickstarter lansman öncesi yeni projesini açıkladı.

WitcherCon etkinlikleri kapsamında yepyeni Witcher projeleri duyurulmaya devam ediyor. Dün başlayan etkinliklerde 2. sezonun çıkış tarihi ve fragmanı ile birlikte The Witcher: Nightmare of the Wolf animesi için de bir fragman paylaşılmıştı. Şimdi romanlardan önce oyunlara uyarlanan sonra da Netflix canlı aksiyon dizisi ve animasyon dizisi halinde izleme fırsatına eriştiğimiz yapıma bir manga uyarlaması geliyor.

Sekiz yıl boyunca CD Projekt Red’in çizgi roman editörü olarak çalışan, kurgusal kart oyunu Gwent’in yaratıcılarından biri olarak ve yakında çıkacak olan Cyberpunk 2077 animesi Edgerunners’ı geliştiren Rafał Jaki tarafından yazılan Witcher mangası, WitcherCon etkinliğinde duyurulduktan sonra oldukça ilgi çekti. Manganın çizimleri de Neko no Matasaburou ve Mangaka Joshi ile tanınan bir manga sanatçısı olan Hataya tarafından yapıldı.

- Reklam -

Manga ile ilgili yayınlanan ilk tanıtım videosuna hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

The Witcher: Ronin Manga Tanıtım Fragmanı | İZLE

YouTube video

Şu an hazırlıkları devam eden ve Kickstarter’a da koyulacak olan Ronin mangası, video oyunlarının hikâyeleriyle ilgisi olmayan bağımsız bir macerayı konu alacak. Yani Rivialı Geralt’ın bir şekilde kendi dünyasından Japonya’ya sihirle ışınlandığı bir hikâye olmayacak. Bunun yerine Rafał Jaki, yerleşik bir karakteri alıp onları yeni bir ortama yerleştirecek. Yazar, bunun için Superman Red Son ve Batman Ninja gibi hikayelerden ilham aldığını belirtti.

IGN’ye konuşan Jaki, Geralt’ı fantastik bir Japonya ortamına koymanın ilginç bir deneyim olduğunu söylüyor. Açıklamasında Japon folklorunda yokai olarak bilinen zengin bir canavar geleneği olduğunu ve bu geleneğin Geralt’ı yeni ortama bağlayan bir köprü oluşturduğunu belirtiyor.

- Reklam -

“Şahsen bize farklı deneyimler yaşatacak yeni canavarları ve halk masallarını seviyorum. Hem Avrupa hem de Japonya’nın bu alanda benzersiz bir geleneği var. İkonik Japon mitlerini ve canavarlarını alıp onları Witcher evrenine sığdırmak benim için en heyecan verici şeydi.”

2015 yılından beri düşünülen manga projesi nihayet hayata geçiyor. Geralt’ın efsanevi Kar Leydisi Yuki Onna’nın izini sürdüğü eski Japon esintili bir dünyada geçen manganın şu an için ne zaman baskıya gireceği ve çıkacağı ise henüz bilinmiyor.

Witcher evreninin daha da genişlemesi ve bu tarz manga uyarlamalarına sahip olması hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: IGN

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Demon Slayer Mugen Train

Demon Slayer’ın Yan Macerası “Stories of Water and Flame” Duyuruldu

Aylık Öykü Seçkisi 12. Yaşında: "Binbir Gece Masalları"

Aylık Öykü Seçkisi 12 Yaşında: “Binbir Gece Masalları”