in

Ultraman, Marvel Evreni’ne Katılıyor: Japon Süper Kahraman Takviyesi

Japon süper kahramanı Ultraman, Batılı çizgi roman severler için yeni serisiyle geliyor. Marvel Çizgi Roman Evreni genişliyor.

ultraman marvel
- Reklam -
- Reklam -

Marvel halihazırda pek çok ikonik süper kahramana ev sahipliği yapıyor. Son yıllarda da özellikle sinema sektörüyle popülerliğe doyamayan bir firma. Dünyanın herhangi bir yerinde Örümcek Adam sırt çantalı ilkokul öğrencisi hiç garip kaçmayan bir görüntü. Şimdiyse Japon dünyasıyla Marvel dünyası birleşecek. 2020 yılında yayınlanmaya başlanacak bir Ultraman serisi duyruldu.

Marvel Comics: Next Big Thing (Sıradaki Büyük Olay) panelinden gelen bilgilere göre yeni Ultraman serisinin adı The Rise of Ultraman (Ultraman’ın Yükselişi) olacak ve seriyi Mighty Morphin Power Rangers’ın yazarı Kyle Higgins’le Self/Made’in yazarı Mat Groom birlikte yazacaklar. Çizimleriyse The Avengers’ın çizeri Francesco Manna yapacak. Yeni seri Ultra hikâyesini en baştan anlatarak Batılı çizgi roman severleri Uzak Doğu’nun Ultraman’ine ve genel olarak Japon Tokusatsu tanımıyla tanıştırmayı hedefleyecek.

ultraman marvel

- Reklam -

Tokusatsu Ne Anlama Geliyor?

Japonca kelime anlamı “Özel efekt” olan Tokusatsu, Japonya’da bütün süper kahraman, bilimkurgu ve fantazya eserlerine verilen genel “janra” adı. Batıda en bilinen örneği muhtemelen Godzilla. Elle kontrol edilebilecek kadar küçük bir figürün kocaman bir şehri yıkması için yapılan şehir maketi ve bunların doğru açılardan kameraya alınması “Tokusatsu” için güzel bir örnek. Zaman içerisinde sıfat olmaktan çıkıp isimleşmiş ve nihayetinde bütün türe adını vermiş.

Yeni serinin yazarlarından Kyle Higgins paneldeki açıklamalarında şunları söyledi:

“Power Rangers’ta çalışırken Tokusatsu’yla ilgili daha çok şey öğrenme imkânım oldu. Bildiklerimden çok daha farklı ilhâm kaynakları ve diyaloglarıyla Tokusatsu, özellikle de Ultraman, çok zevk aldığım bir tür oldu. Çok farklı olasılığa ev sahipliği yapan bir tür ve bizim süper kahraman hikâye anlatımından anladıklarımızı tepe taklak edebilecek potansiyeli var. Ultraman’ı Marvel’a getirecek olmak hem gerçek bir onur hem de ayrıcalık.”

ultraman

- Reklam -

Bir diğer yazar olan Mat Groom’un yorumları da şöyle:

“Hikâyelerimizde canavarlar her zaman karanlık ve korkunç olanın vücut bulmuş hali oldu. Ancak hiç kimsenin korkularımızın ve sorunlarımızın büyüklüğünü Ultraman’ın yaratıcısı Eiji Tsuburaya kadar derinden anladığını zannetmiyorum. Tsuburaya karanlığın bir gökdelen boyutlarıyla üstümüze düşüşünü, yabancılığını, anlaşılmazlığını ve nefretini anlattı. Ama aynı zamanda o canavarlara karşı durabileceğimizi; bizi geri çeken bütün korkularımızın üstüne çıkıp daha asil bir varoluş yaşayabileceğimizi de gösterdi. Ultraman’i yarattı. Bütün bunlar bizim karmaşık, çelişkili ve yalanlarla dolu dünyamızda ne anlama geliyor? Beraber öğreneceğiz.”

Bu sırada Japon yapımı Ultraman dizisinin Netflix’teki macerası da devam ediyor.

Ultraman’in batıya yolculuğuna ne zaman tanıklık edeceğimizi henüz bilmiyoruz ama yakın zamanda daha çok haberin geleceği kesin. Sizce Japon kurgu dünyasının bu efsanevi eseri Marvel’da nasıl bir iş çıkartacak? Gelin Kayıp Rıhtım Forum’da tartışalım.


* DC Comics ve Marvel Evreni Yeniden Birleşebilir!

Kaynak: Ign

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Az kahraman varya takviye yapmışlar :smiley:

  2. Avatar for Ronin47 Ronin47 dedi ki:

    Bence bu olay Amerikam çizgi romanını özelliklede Marvel’ın, Japon pazarındaki payını büyütmek için yapılmış bi şey. Çünkü Japonlar çizgi roman okuyacakları vakit mangayı tercih ediyorlar. Comics, fumetti, bd gibi başka ülkelerin ekolleri ilgilerini pek çekmiyor…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

American Horror Story

American Horror Story 10. Sezon Çekimleri Başlıyor

Bayan Caliban - Rachel Ingalls

Prospero Serisinde Tekinsiz Kitap: “Bayan Caliban”