in

Vault Comics, Pride Ayına Özel Olarak Ücretsiz Çizgi Roman Dağıtıyor

Vault Comics Pride ayına özel olarak okurlarına ücretsiz çizgi romanlar sunacak. Şirket bu sayede queer farkındalığını artırmayı hedefliyor.

Vault Comics pride ayı özel ücretsiz çizgi roman
- Reklam -
- Reklam -

Vault Comics Pride ayına özel bazı çizgi romanlarını ücretsiz olarak erişime açıyor. Ünlü yayıncı queer farkındalığını artırmak ve dünya genelinde bu tür eserlere uygulanan sansürü protesto etmek için LGBTQ+ içerikli çizgi romanlarını okurlarıyla paylaşıyor.

UNBANNED ismi ile duyurulan inisiyatif LGBTQ+ içerik üreticilerinin, kahramanlarının ve okurlarının sesini dünya genelinde duyurmayı hedefliyor. Bununla birlikte queer eserlerin maruz kaldığı yoğun sansüre dikkat çeken Vault Comics, Pride ayının bu noktada önemli bir noktada yer aldığını ifade ediyor.

Vault Comics’in resmi sitesinde yapılan duyuru ise şu şekilde:

- Reklam -

Edebiyat ve çizgi roman dünyasında eserlerin sansüre maruz kalması yeni bir şey değil. Ancak son zamanlarda ülke genelinde eşi benzeri görülmemiş yasaklarla karşılaşıyoruz. Bu yasaklar genellikle queer kitapları ve içerik üreticilerini hedef alıyor. Politikacılar ve aşırıcı gruplar LGBTQIA+ seslerini susturmaya çalışıyor. Ancak Vault Comics bünyesindeki bizler bu alanı -bizim alanımızı- güvenli, ve fakat sesli, gururlu ve pişmanlık duymayan bir alana çevirmekte kararlıyız.

“Yasakların meşrulaştırıldığı alanlarda mahsur kalanlar, sizi görüyoruz. Unutulmayacaksınız ve yalnız değilsiniz. Queerlik güçlü olmaktır, insan olmaktır. Bunu birlikte kutlayacağız ve birlikte kutlanacağız.”

Vault Comics pride ayı özel ücretsiz çizgi roman

Vault Comics, Toplamda 5 Ücretsiz Çizgi Roman Dağıtacak

Pride ayı bünyesinde her pazartesi farklı bir çizgi romanı ücretsiz bir şekilde okurları ile buluşturmayı hedefleyen şirket toplamda beş çizgi roman dağıtmayı planlıyor. Diğer taraftan Pride ayının önemine dikkat çeken şirket her koşulda LGBTQ+ farkındalığını savunmaya devam edeceklerini söylüyor.

“Pride ayı bir protesto olduğu kadar bir kutlama ayıdır da. Hep birlikte sesimizi yükseltme, gülme ve şarkılar söyleyebilme imkânını tanır. Bununla birlikte sesimizin susturulamayacağını, görmezden gelinemeyeceğimizi, yasaklarla baskılanamayacağımızı ifade eder. Bir yere ayrılmıyoruz ve hikâyelerimiz sadece bir ay boyunca önemli bir hale gelmiyor. Daima ve sürekli, geçmişe dönen ve geleceğe yürüyen hikâyelerimiz önemini koruyor.

“Queer hikâyeleri dünyayı şekillendirecek.

“Bizler onları anlatmaktan geri durmayacağız.”

- Reklam -

Pride ayı boyunca Vault Comics internet sitesinde UNBANNED kodu ile ücretsiz bir şekilde paylaşılacak çizgi romanlar ise şu şekilde:

1 Haziran: Heathen Vol. 1

6 Haziran: Submerged

13 Haziran: She Said Destroy

20 Haziran: Test

27 Haziran: Queen of Bad Dreams & Hollow Heart

Siz Pride ayında dağıtılacak çizgi romanlar ve LGBTQ+ farkındalığı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Comics Beat

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2022 MTV Sinema ve TV Ödülleri Kazananları

2022 MTV Sinema ve TV Ödülleri’nde Kazananlar Belli Oldu

Kökler ve Kanatlar - Ece Karaağaç

Ece Karaağaç’tan Bir Yakın Tarih Romanı: “Kökler ve Kanatlar”