in

Venom vs Carnage Raflarda

Marmara Çizgi, Spider-man’in en azılı düşmanlarından ikisinin kıyasıya kapıştığı Venom vs Carnage’i dilimize kazandırdı.

venom v carnage
- Reklam -
- Reklam -

Spider-man’in en korkunç düşmanı kimdir sizce? Hobgoblin’den Kraven’e, Morbius’tan Morlun’a kadar pek çok isim sayabiliriz şüphesiz. Ama kendisine sorarsak vereceği cevap açıktır: Venom.

Çünkü bir zamanlar siyah bir kostüm niyetine üstünde taşıdığı ortak-yaşarla birleşen Eddie Brock, Spider-man’in tüm sırlarını bilir: gizli kimliği, nerede yaşadığı, akrabaları… Dahası örümcek hislerini de engellemenin bir yoluna sahiptir bu akli dengesi bozuk, fevkalade güçlü dev.

Onun kadar korkutucu olan diğer isimse hiç şüphesiz Carnage, ya da bizdeki adıyla Kandöken’dir. Venom’a benzer ama daha güçlü bir simbiyotla birleşmesi yetmiyormuş gibi, taşıyıcısı da kaosa tapan, sebepsiz yere öldürmekten büyük haz duyan psikopat katil Cletus Kasady’dir.

- Reklam -
- Reklam -

İşte geçimsiz akrabalar misali birbirleriyle hiçbir zaman anlaşamayan bu korkunç ikili, Marmara Çizgi’nin dilimize kazandırdığı Venom vs Carnage cildinde bir kez daha karşı karşıya gelerek tüylerimizi ürpertiyor. Cildin konusu şöyle:
venom-v-carnageOrtalığı birbirine katan bir simbiyottan daha kötüsü nedir? Ortalığı birbirine katan iki simbiyot. Peki daha da kötüsü? Üç. Aynen öyle: Venom’un yavrusu Carnage yakında kendi yavrusuna sahip olacak – tarifsiz bir güce ve iştaha sahip bir yaratık yolda.

Peki ama bu bebeği kim büyütecek? Birileri hemen Örümcek Adam’ı çağırsın! Ayrıca maceraya Black Cat de konuk oluyor!

Bu sayıda Spider-Man: Venom vs. Carnage #1-4 bir araya getirilmiştir.
Çevirisini Cenk Könül’ün üslendiği cilt bu hafta sonundan itibaren raflardaki yerini aldı. Spidey hayranları kaçırmasın deriz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

batman return of the caped crusaders

Batman: Return Of Caped Crusaders’dan İlk Fragman!

vladimir nabokov

Vladimir Nabokov Adına Edebiyat Ödülü Verilecek