in ,

Versay’ın Gülü Serisi 50. Yıl Dönümünü Kutlamaya Hazırlanıyor

Versay’ın Gülü 50 yaşında. Ünlü manga serisinin yeni yıldönümüne özel etkinlikler hazırlanıyor. Öte yandan bir anime uyarlaması da yolda olabilir.

Versay'ın Gülü 50. Yaşında: Yeni Anime Dizisi Gelebilir
- Reklam -
- Reklam -

Versay’ın Gülü (The Rose of Versailles – Lady Oscar) mangası 50. yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. Shōjo türünün ilk örneklerinden sayılan seri yeni etkinliklerle ve bir ihtimal sürpriz anime uyarlaması ile geri dönmeye hazırlanıyor.

Romantizm ve tarihi mangaların temellerinde büyük payı olan Versay’ın Gülü, bu yılın sonbahar aylarında 50. yılını kutlanacak. Gerçekleşecek olan özel sergide iki ana karakterin nadir illüstrasyonları sergilenecek ve müzikali tekrar canlandırılacak.

Riyoko Ikeda tarafından kaleme alından serinin, Stefan Zweig’ın Marie Antoinette: Vasat Bir Karakterin Portresi kitabından ilhamla yazıldığı belirtiliyor. 70’li yıllarda farklı bir çıkışla okuyucuyla buluşan manga, konusu ve karakterleri ile klasikler arasında sayılıyor.

- Reklam -

Büyük bir kitlenin hayranlığını kazanan Lady Oscar, 1972-1974 yılları arasında 15 milyon kopya sattı, hatırı sayılır bir okuyucu topluluğu edindi ve adı unutulmayanlar listesine eklendi. Seri, uzun bir aranın ardından, 2013’te tekrar yayın hayatına başladı ve 5 yıl boyunca yayımlanmaya devam etti. Serinin anime uyarlaması ise 1979’da yapıldı ve 40 bölüm sürdü. Farklı yıllarda film ve müzikallerin yanında mangakası Ikeda’nın katılımıyla gerçekleşen programlarla hatırlandı.

Diğer yandan, manga ve anime tarihinde yadsınamaz bir yeri olan Lady Oscar’ın konusu bir o kadar ilgi çekici ve dönemine göre oldukça cesur: Fransız İhtilali öncesi ve sonrasında, Fransa’da geçen hikâyenin ana karakteri Fransa Kraliçesi Marie Antoinette’dir. Daha sonra Oscar François de Jarjayes’e odaklanır. Oscar, kraliyet gardiyanı olmasını isteyen babası tarafından doğduğu günden itibaren erkek gibi büyütülmüş bir kızdır. Seri, bu iki karakterin hayatları etrafında şekillenir.

Versay’ın Gülü Yeni Bir Anime Uyarlaması Alabilir

Versay’ın Gülü Yeni Bir Anime Uyarlaması Alabilir

Şimdi, seri üzerinde yıllardır çalışmış olan ekip 50. yıllarını kutlamaya hazırlanıyor. Serinin mangakası Riyoko Ikeda konu hakkındaki hislerini şu ifadelerle anlattı:

- Reklam -

“50 yıl uzun bir süre gibi görülebilir fakat Versay’ın Gülü nesilden nesile aktarılıyor. Bu o kadar rüya gibi bir mutluluk ki, yayımı boyunca hayal bile edemezdim. Yazar olarak, teşekkür etmek istiyorum. Yayıncıya, Takarazuka Revue’ye, animasyon şirketine ve her durumda bu işi destekleyen herkese. Ve ben, Korona felaketinin ortasında, 50. yıl özel sergisine katılacak ve bizimle kutlayacak olan herkesle gönülden gelen bu minnettarlığımı paylaşmak istiyorum. Umarım mümkün olduğunca çok hayran zevk alır.”

The Rose of Versailles, Lady Oscar serisine ait sergi 17 Eylül – 20 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleşecek.

Ayrıca henüz onaylanmamış olsa da, Twitter’da yer alan Spanku_u adlı hesap, 50. yıldönümü adına yeni bir anime projesinin de yolda olduğunu ve yeni uyarlamada hikâyenin ve ortamın değişeceğini dile getirdi.

Seri hakkındaki düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Anime Hunch

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Munzevi Munzevi dedi ki:

    En güzel animelerden bir tanesi, o kadar seviliyormuş ki Oscar için cenaze bile düzenlemişler.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Robot İstihdam Ajansı Kuruldu: Türkiye'de Bir İlk

Türkiye’de İlk Defa Bir Robot İstihdam Ajansı Kuruldu: “Metal Yakalılar” Geliyor

tony sirico ölüm haberi

The Sopranos’un Yıldızı Tony Sirico 79 Yaşında Hayata Veda Etti