in

Image Comics, Cinsel Taciz İddiaları ile Anılan Castlevania Yazarına Kapıyı Gösterdi

Warren Ellis, cinsel taciz iddiaları ile anılıyor. Yazarın yayımcısı Image Comics kendisi ile yolları ayırdıklarını duyurdu. Ellis, Castlevania’nın da yazarıydı.

Image Comics Warren Ellis Cinsel Taciz
- Reklam -
- Reklam -

Warren Ellis, cinsel taciz iddialarına karışan isimler arasında. Ellis’in dahil olduğu iddia edilen cinsel istismar davaları sürerken, yayıncısı Image Comics yazarın tüm çizgi roman projelerini iptal ettiğini duyurdu.

Geçen yılın haziran ayında Ellis’in ününü kullanarak kadınlarla birlikte olmaya çalıştığı hatta onları böyle bir ilişkiye zorladığı iddiaları ortaya atılmıştı. Castlevania serisi ile adından sıkça söz ettiren Warren Ellis, Twitter hesabından yaptığı fakat sonradan sildiği gönderilerde kendisini hiçbir zaman “güçlü ya da ünlü” biri olarak görmediğini söylemişti. Fakat iddiaların ciddiyeti üzerine Image Comics yazara karşı harekete geçti ve halen süren çizgi roman işleri ile gelecekte anlaşılan diğer projelerin iptal edildiğini açıkladı.

Cinsel istismar suçlamaları SoManyOfUs.com sitesindeki açıklamalar sonrasında açığa çıkmıştı. Site Warren Ellis tarafından “manipüle edilen ve hedeflenen” kişiler tarafından kurulan kolektif bir çalışma olarak ortaya çıkmıştı. Bu hareketi başlatan kişiler yazarın yanlış yaptığı şeylere bir ışık tutmak istediklerini, Ellis’in kariyerini ‘bitirmek’ gibi bir amaçlarının olmadığını açıklamışlardı.

- Reklam -

Site üzerinden yapılan açıklamda şu ifadeler yer alıyordu:

“Tam tersine, bizler sıkça karşılaştığımız güç sahibi adamların bu tür davranışlarının ne kadar yıkıcı olduğunu göstermek istedik. Bizler şeffaflık, mesuliyet ve gelişme arıyoruz. Dahası Ellis ile birlikte dönüştürücü adalet için birlikte çalışmak istiyoruz.”

Image Comics Warren Ellis Tarafından Yazılan Fell Adlı Çizgi Roman Serisini İptal Etti

Image Comics Warren Ellis Cinsel Taciz

Image Comics bünyesinde çıkarılan, yazarlığını Warren Ellis, çizerliğini ise Ben Templesmith’in yaptığı 2005 yılından bu yana aralıklarla devam eden Fell serisi de durdurdu. Geçen haftalarda yapılan açıklamalarda Ellis’in Fell çizgi romanına yeniden hayat vereceği söyleniyordu. Fakat yeni yapılan yapılan açıklama ile durumlar değişti.

Yayıncının resmi açıklaması da şu şekilde:

- Reklam -

“Bu haftanın Fell duyurusu planlanmamış ve önceden yazılmamıştı, dahası bunu söylemek bile erken. Warren Ellis ve Ben Templesmith’in üzerinde çalıştığı Fell eserini bitirmek yıllardır beklediğimiz bir şey olsa bile, Image Comics Warren Ellis ile hakkındaki suçlamalardan aklanana kadar çalışmayacaktır. Umudumuz hakkında söylenenler şu an olduğundan çok daha olumlu bir noktada sonuçlanır. Lütfen SoManyOfUs.com sitesini ziyaret edin.”

Warren Ellis suçlamalar ilk defa konuşulmaya başlandığında iddiaların tamamen yalan olduğunu söylemişti. Fakat bu iddialardan yaklaşık bir sene sonra SoManyOfUs.com sitesine gönderilen e-postada yazar tarafına yapılan suçlamalarla ilgili konuşmuştu. Yayınlanan mailde, “Bugün arabuluculu bir diyalog teklifinden haberdar oldum. Size uygun bir zamanda lütfen bunun nasıl olacağına dair beni bilgilendirin,” demişti. Yazar bu olaydan sonra yaptığı bir açıklamayla sebep olduğu acılar için özür diledi.

“Umursamazca davrandım ve kişisel ilişkilerimde oldukça düşüncesizdim. Ve tekrardan kayıtsız şartsız özür diliyorum.”

Warren Ellis için yapılan suçlamalar henüz bir sonuca varmasa da Image Comics’in yazarla yollarını ayırmış olması olumlu karşılandı. Davaların sonuçlanmasından sonra Image Comics’in Ellis ile tekrar çalışıp çalışmayacağına dair herhangi bir bilgi ise verilmedi.

Peki ya siz söz konusu iddialar ve da Image Comics’in tutumu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Elllis batı çizgiromanına saygı duymamı sağlayan belki de ilk yazardı. Yani benim için “Castlevania yazarı” değil, fazlasıydı, haliyle kariyerinin böyle son bulmuş olmasına üzüldüm açıkçası. Yaptığı iddia edilen şeyleri savunmamakla birlikte, yerinin doldurulabileceğini sanmıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bana Kuşlar Söyledi: Yekta Kopan

Yekta Kopan’dan Distopyanın Sınırlarında Dolaşan Oyunbaz Öyküler: Bana Kuşlar Söyledi

Succession 3. sezon yayın tarihi

Succession 3. Sezon Yayın Tarihinden Sevindiren Haber: Sonbaharda Geliyor