in

Webtoon Çizgi Roman Üreticilerine Yaptığı Ödemeleri Açıkladı

Webtoon finansal başarısını takipçileri ile paylaştı. Lore Olympus ve Hellbound gibi başarılı eserlerin yayın alanı, üreticilerine 27 milyon dolarlık bir yatırım yaptı.

Webtoon Çizgi Roman Yazarlarına Ne Kadar Ödüyor?
- Reklam -
- Reklam -

Webtoon, çizgi roman üreticilerine ne kadar ödeme yapıyor sorusu cevap buldu. Platform 2019 yılında para kazanma özelliğini açtığından bu yana içerik üreticilerine yaklaşık 27 milyon dolarlık bir yatırım yaptığını duyurdu. İçerik üreticileri için Creator Economy (Yaratıcı Ekonomi) planına geçen uygulama, çizgi roman kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunduğunu söylüyor.

2004 yılında Güney Kore’de çıkışını yapan çizgi roman uygulaması Webtoon, 2014 yılında Amerika’ya yayılmış ve popüler hale gelmişti demişti. Uygulama özellikle Koronavirüs pandemisi sonrası yaşanan sosyal izolasyon ve çizgi roman baskılarına ulaşmadaki zorluklardan sonra büyük bir yükselişe geçmişti. Artan popülerliği ile birlikte Marvel Comics, DC Comics ve Archie Comics gibi çizgi roman pazarının büyük isimlerinin de destek vermesiyle dijital alanda en etkili isimler arasında yer almayı başardı.

Şimdi ise Webtoon finansal alanında elde ettiği başarıyı paylaştı. Paltform üzerinden yapılan araştırma sonrası İngilizce içerik üreten isimlere 2020 yılından bu yana toplamda 27 milyon dolarlık ödeme yapıldığı kaydedildi. Kamuya açılan raporlarda Webtoon’un içerik üreticilerine aylık yaklaşık 1 milyon dolar ödediği de görülüyor. Şirketin Amerika yöneticisi Ken Kim ise konuya dair şu açıklamayı yapıyor:

- Reklam -

“Webtoon çizgi romancıları başarılı, yetenekli ve çizgi roman kültürünü başarıyla ele alan kişiler. Hikâye anlatıcılığında başardığımız teknolojik altyapı sayesinde her üretici işini globalde sergileme ve bundan para kazanma fırsatını yakalıyor. Çizgi romanların bu kadar popüler olduğu bir dönemde ortaya çıkardığımız ’Yaratıcı Ekonomi’ ekosistemini desteklemekten mutluyuz. İçerik üreticilerine ve tüm ekibimize teşekkür ediyorum.”

Webtoon Çizgi Romanları Dünya Genelinde Büyük İlgi Görüyor

Webtoon Çizgi Roman Yazarlarına Ne Kadar Ödüyor?

Genişleyen okur kitlesiyle birlikte platform bünyesinde yayımlanan eserlerden Lore Olympus, New York Times En Çok Satanlar listesinde birinci sıraya yerleşmişti. Ayrıca 2021 yılında Eisner Ödülü’ne aday olan yapım kendisinden sonra çıkan birçok içeriğe de ilham kaynağı oldu. Ek olarak Netflix’in ekrana uyarladığı Hellbound, All of Us Are Dead ve The Sound of Magic gibi yapımlar da yayın hayatına dijital uygulama bünyesinde başlamıştı.

- Reklam -

İçerik üreticileri ise platformda kazanç sağlamaları ve Webtoon’un dünya genelinde popülerlik kazanması ile çizgi roman kültürünün geniş kitleler tarafından tanınmasını sağladığını aktarıyor. Diğer yandan yüksek okunma sayılarına ulaşan çizgi romanların bireysel isimlerden çıkmasının piyasanın tekelleşmesinin önüne geçtiği düşünülüyor.

Siz Webtoon’un içerik üreticilerine ödediği miktar konusunda ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

avucumda soguk elin robert aickman kapak

Robert Aickman’ın Tuhaf Korku Öyküleri “Avucumda Soğuk Elin” ile Raflarda

Peter Dinklage, Yeni Açlık Oyunları Filmi

Game of Thrones’un Yıldız İsmi Peter Dinklage, Yeni Açlık Oyunları Filmine Katıldı