in

George R.R. Martin ve Marvel’dan Yeni Proje: Wild Cards Çizgi Romanı Geliyor

Wild Cards çizgi roman olmaya hazırlanıyor. George R.R. Martin’in editörlüğünü üstlendiği bilimkurgu ve süper kahraman antolojisi Marvel ortaklığında okurlarla buluşuyor.

Wild Cards Çizgi Roman Oluyor: George R.R. Martin Marvel
- Reklam -
- Reklam -

Wild Cards çizgi romana uyarlanıyor. George R.R. Martin’in editör koltuğunda oturduğu ünlü bilimkurgu ve süper kahraman antolojisi, Marvel Comics imzasıyla yeni bir mecraya taşınıyor.

Türkçede Vahşi Kartlar adıyla ilk üç kitabı yayımlanan Wild Cards serisinin yolculuğu bir hayli eskiye dayanıyor. İlk defa 1987 yılında yayımlanmaya başlamış olan, George R.R. Martin’in yaratıcılığını üstlendiği bir dünyada pek çok yazarın kaleme aldığı maceraları konu alan Wild Cards, günümüzde 29 kitaba ulaşmış bir seri.

Şimdiyse Marvel ve George R.R. Martin, bu popüler bilimkurgu ve süper kahraman antolojisi için bir araya geliyor.

- Reklam -

Daha öncesinde televizyon dizisine de uyarlanacağı haberleri çıkmış olan seri için planlar hâlâ devam ederken, sürpriz haber çizgi roman cephesinden geldi. Marvel’ın resmi sitesinde “Hayranlar bu haziran ayında George R.R. Martin’in sevilen WILD CARDS evrenine girme şansına sahip olacak!” cümlesiyle duyurduğu üzere, sevilen maceralar çizgi roman formatında da okurlarla buluşacak.

Wild Cards Çizgi Roman Serisi Haziran 2022’de Yayımlanmaya Başlayacak

Wild Cards Çizgi Roman Oluyor: George R.R. Martin Marvel

25’ten fazla romana, 20 kısa öyküye yayılan ve otuz yılı aşkın bir süredir 40’tan fazla yazar tarafından yazılan Vahşi Kartlar serisi, Dünya’nın süper güçlü bireylere ev sahipliği yaptığı alternatif bir tarihin maceralarını anlatıyor.

Uzaydan gelen ve “Wild Card” adı verilen virüs insanlara bulaşıyor. İnsanların çoğu bu virüs nedeniyle hayatlarını kaybetseler de, hayatta kalanların çoğu, garip mutasyona uğramış bir formla değişim gösteriyorlar ve “Jokerler” adını alıyorlar. Şanslı birkaç kişi ise “as” oluyor. Kahramanca hedefler için kullanabilecekleri süper güçlere sahip oluyorlar veya bu güçlerini kötü niyetler için kullanıyorlar.

- Reklam -

Eserleri orijinallerine uygun olarak çizgi romana uyarlayacak yazar Paul Cornell, Doctor Who ve Elementary gibi dizilerdeki çalışmasıyla tanınıyor. Çizimleri ise Mike Hawthorne üstleniyor.

George R.R. Martin, yeni çizgi roman projesi ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Hayranlarımın zaten bildiği gibi, Wild Cards evreni kalbimde özel bir yere sahip. Bu nedenle MARVEL gibi sektörün en büyük isimlerinden birinin bu anlatıyı en başından beri bir çizgi roman gibi üreteceğini duyurma ayrıcalığına sahip olmak, benim için büyük bir sevinç.”

Vahşi Kartlar’ın çizgi roman olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Kitapları hiç okuma fırsatı bulmuş muydunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Marvel

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kara_Hayat Kara_Hayat dedi ki:

    Ah be George amca hayellerimizi yıktın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Vienna Blood 3 sezon onay

1900’lerin Viyana’sında Geçen Suç Dizisi “Vienna Blood” 3. Sezon Onayını Aldı

ölüm anı deneyim beyin

Ölüm Anında İnsan Beyninde Yaşananlar Keşfedildi: “Hayatım Gözlerimin Önünden Geçti” Sözü Doğru Olabilir