in

William Gibson’ın Archangel Grafik Romanı Bizlerle

Neuromancer’ın yazarı William Gibson’ın kaleminden çıkan bir grafik roman bizlerle buluşuyor. Çizgi Düşler Yayınevi “Archangel”ı sunar!

archangel ust
- Reklam -

William Gibson bilimkurgu türünün en önemli isimlerinden biri. Ne yazık ki kendisine dilimizde hak ettiği değeri bir türlü veremedik. Ama anlaşılan Çizgi Düşler bunu değiştirecek; çünkü senaryosunu ünlü yazarın kaleme aldığı Archangel çizgi romanı bizlerle!

Bilgi çağının karanlık yanını bizlere sunan William Gibson esasen cyberpunk alt türünün öncüsü. Kariyerine 70’lerde başlayarak bizlere bilimkurgunun günümüzdeki en meşhur dallarından birini sundu. Sokak hayatını ve ayaktakımını teknoloji ile birleştiren, bilgisayar ağını beyinlere yayan bu tür şüphesiz bilgi çağını en iyi yorumlayan alanlardan biri. Neuromancer romanı ile popülerleşen bu konsept ne yazık ki ülkemizde çok tutunamadı.

Bilimkurguya böyle devasa katkılarda bulunmuş olan Gibson, bir çizgi roman ile dilimizde kendini yeniden deniyor. Deniz Erkaradağ’ın çevirdiği ve Çizgi Düşler’in alt kolu Başka Düşler‘in bizlere sunduğu Archangel çizgi romanının tanıtım bülteni şu şekilde:
archangelWilliam Gibson’dan zihin kurcalayacak bir grafik roman!

- Reklam -

2016’nın ABD siyasi liderleri, yok ettikleri radyoaktif gezegeni geride bırakıp insanlığın son umudundan, Ayrıştırıcı’dan faydalanmayı tasarlamaktadır. Yeni bir gerçekliğe sızarak yozlaştırmalarını sağlamak üzere tasarlanmış devasa bir aygıttır bu. Radyoaktif, alternatif bir geleceğe ait askeri bir pilot, boyutlararası bir geçitten 1945 yılı Berlini’ne gelir ve ve ona güvenmeye cüret eden bir avuç insanla birlikte bildiğimiz tüm tarihin yok oluşunu engellemeye çalışır.

- Reklam -

Bu ekip, dünyanın en tehlikeli hedefiyle Avrupa’dan havalanan B-29 bombardıman uçağını durdurmayı başaracak mı, yoksa sadece bildiğimiz tarihin sonunu ertelemiş mi olacak?
Umuyoruz Gibson bu çizgi roman ile dilimizde yeni bir doğuş yaşar. İyi okumalar!

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Bende bu çizgi roman yoksa süper kahramanlı bir roman mı diyordum.Bu inceleme ile keyifle okuyacagım güzel bir çizgi roman daha bulmuş oldum.

  2. Avatar for Fingolfin Fingolfin dedi ki:

    Ben de çıkınca aha gibson dedim ama yorumları çok kötü

  3. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Ne bakımdan kötü acaba?Beğenilmemiş mi çizgi roman?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Marvel Logosu

Söylenti: Yeni Marvel Filmleri Politik Doğruculuğa Daha Fazla Odaklanacak

potasyum

Maddenin Aynı Anda İki Halde Olabileceği Keşfedildi