in

Gerçeğin Kementi: Wonder Woman’ın En Güçlü Silahı Nasıl Yapıldı?

Prenses Diana’nın en güçlü silahı nasıl yapıldı? Wonder Woman: Black & Gold çizgi romanı, Gerçeğin Kementi’nin geçmişini anlatıyor.

Wonder Woman Gerçeğin Kementi
- Reklam -
- Reklam -

1941 yılında William Moulton Marston tarafından yaratılan Wonder Woman, DC evreninin en güçlü ve ikonik karakterlerinden birisi. Yıllar boyunca hikâyelerini anlatanlar değişse de karakterin temelinde yatanlar asla değişmemiş ve sayfalarda göründüğünde okuyucuya güven vermeye devam etmişti. Prenses Diana’nın yeni hikâyesinin anlatıldığı Wonder Woman: Black and Gold çizgi romanı ise Amazon Prensesi’nin en güçlü silahı Lasso of Truth’un (Gerçeğin Kementi) geçmişine bir kez daha iniyor.

Beck Cloonan’ın yazdığı ve Pat Brosseau’nun çizdiği “The Wager” bölümünde Wonder Woman’ı bir suçluyu sorguladığını okuyarak hikâyeye başlıyoruz. Fakat sorgulama Diana’nın istediği gibi gitmemesi üzerine Wonder Woman’ın kementini suçlu üzerinde kullanmasından ziyade ona bu ipin geçmişini anlattığını okuyoruz.

Hikâyeye göre Gerçeğin Kementi, altın koyunun kürkünden elde edilmiş. Fakat bu koyunun yününü alabilmek için Diana Prince öncelikle dev bir boğayı yendiğini sonrasında yünü yer altında yaşayan üç kader tanrıçasına götürdüğünü anlatıyor. Sonrasında suçluyu uyaran Wonder Woman, tanrıçalar tarafından örülen bu kemerin sadece gerçeği söyletmediğini ekliyor. Kemerin kendisine dair her türlü -belki de tehlikeli- gerçeği ortaya sereceğini söylüyor. Tüm bunları söyledikten sonra suçlu yaptığı her şeyi itiraf ediyor.

- Reklam -

Hikâyenin ilerleyen kısımlarında Batman, Wonder Woman’a anlattıklarının gerçek olup olmadığını soruyor. Aldığı cevap ise DC evreninde birden fazla kez anlatılan gerçeklik kemeri geçmişine atıfta bulunuyor.

Wonder Woman ve “Gerçeğin Kementi”nin Birden Fazla Hikâyesi Bulunuyor

Wonder Woman Gerçeğin Kementi

Gerçeğin Kementi ile ilgili en eski anlatı 1942 yılında William Moulton Marston ve Harry G. Peter tarafından yazılıp çizilen öyküye dayanıyor. Bu seride Wonder Woman’ın annesi Themyscira’nın en becerikli demircisi Metala’dan kendi kırılamaz metal kuşağından oluşan bir kement yapmasını istiyor. Daha sonra bu kementi insanların dünyasına giden Diana’ya veriyor. Dolayısıyla ilk anlatıda kement koyun yününden değil demirden yapılıyor.

- Reklam -

2016 yılında yayınlanan Greg Rucka, Nicola Scott ve Romulo Fajardo Jr. ekibinin kaleminden çıkan Wonder Woman 4. sayısında ise kementin daha farklı bir öyküsü var. Bu versiyonda Diana kementi Amazon’un en kuvvetlisinin seçildiği bir turnuvada kazanıyor. Diana turnuvanın galibi olduğunda “kusursuz altın” olan ve Olympus tanrıları tarafından Amazonlulara verilen bu kementi almaya hak kazanıyor. Böylece Steve Trevor ile birlikte Themyscira’dan ayrılıyorlar.

Batman’in sorduğu, anlattığı şeyin gerçek olup olmadığı sorusunda Prenses Diana verdiği cevap ise aslında tüm bu hikâyelerin çok daha ötesini gördüğünü gösteriyor. “Mesele gerçek olanın ne olduğu değil, mesele hikâyeden kendine ne çıkardığındır.” Dünyanın en iyi dedektifi ise bu cevaptan oldukça tatmin olmuş görünüyor.

Sizin Wonder Woman’ın hikâyesinden çıkardığınız sonuç ne oldu? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Downton Abbey 2 Çıkış Tarihi

Downton Abbey 2 Filminin Çıkış Tarihi Ertelendi

Star Wars: Visions Fragmanı

Star Wars: Visions – Beklenen Anime Antolojisine İlk Bakış