in ,

Y: Son Erkek Dizisi’nin Gösterim Tarihi Belli Oldu

Saga’nın yazarı Brian K. Vaughan’ın bir diğer başarılı çizgi roman serisi Y: Son Erkek, sonunda televizyon dizisine kavuşuyor. Diziden ilk görsel paylaşıldı.

Y: Son Erkek Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Ülkemizde Çizgi Düşler tarafından yayınlanan ve gerek konusu gerekse de çizimleriyle hatırı sayılır bir hayran kitlesi bulunan Y: Son Erkek (Y: The Last Man) çizgi romanı uzunca bir planlama aşamasından sonra nihayet dizi filmine kavuşuyor.

İlk olarak Ekim 2015’te duyurulan proje, Nisan 2018’de de deneme bölümüne kavuşmuş ama o zamandan beri derin bir sessizliğe gömülmüştü. Ama FX kanalı nihayet düğmeye bastı ve dizinin ilk sezonu için çekimlere başlandı. Dizinin yapımcıları Michael Green (American Tanrıları, Logan, Blade Runner 2049) ve Aïda Mashaka Croal (Luke Cage) müjdeli haberi Twitter üzerinden dizinin ilk görseli eşliğinde duyurdu.

“MAYMUNU OLAN VAR MI?? ÇOK ACİL BİR TANE LAZIM!”

- Reklam -

2002-2007 yılları arasında Vertigo Comics bünyesi altında yayınlanan çizgi romanda Y kromozomunu yok eden bir salgının ardından Dünya’da kalan tek erkeğin, Yorick Brown’ın ve maymununun başından geçenler anlatılıyor. Dünya’daki kadınlar nesillerinin sürmesinden tutun da başka başka amaçlar için Yorick’in peşine düşüyor ve hepsi onu yakalamaya çalışıyor.

- Reklam -

Çok sevdiğimiz Saga’nın yazarı Brian K. Vaughan‘a ait olan Y: Son Erkek’in tüm ciltleri ülkemizde Türkçe olarak Çizgi Düşler tarafından basılmış durumda. Bunu da meraklılarına bir not olarak düşelim.

Y: Son Erkek dizisinin 2020 yılının kış aylarında FX kanalında gösterime girmesi bekleniyor.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Estranged Estranged dedi ki:

    Çizgi romanını bayılarak okumuştum. Umarım dizisi de aynı kalitede olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

galaktik comlek tamircisi ust

Philip K. Dick’in “Galaktik Çömlek Tamircisi” Adlı Romanı Raflarda

çöpken inceleme - edward carey

Çöpkent: Nesnelerin Gizemli Dünyasında Bir Garip Iremonger