in

Yeni Superman Jon Kent Biseksüel Olacak

Yeni Superman Jon Kent biseksüel olacak. DC’nin “Son of Kal-El” çizgi romanı, sıradaki Çelik Adam’ı tanıttı.

Yeni Superman Jon Kent Biseksüel
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Superman Jon Kent biseksüel olacak. DC Comics’in yeni yayımlanacak Superman: Son of Kal-El çizgi roman serisinin beşinci sayısında okurları bir sürpriz bekliyor.

Yeni seriden paylaşılan görsellerden Süpermen’in oğlu Jon Kent’in aslında biseksüel olduğu açıklanıyor. Superman: Son of Kal-El çizgi romanının önceki sayılarında yeni Superman lakabını üstlenen Jon Kent, Jay Nakamura isminde bir “hacktivist” ile birlikte çalışmış ve arkadaş olmuşlardı. Fakat paylaşılan yeni görsellerden sonra ikili arasındaki ilişkinin arkadaştan biraz daha öteye taşıdıklarının sinyalini veriyor.

Serinin yazarı Tom Taylor IGN için yaptığı açıklamada yayınlanacak yeni sayı için şunları söyledi:

- Reklam -

“Çizgi roman dünyasında çalıştığım yıllar boyunca birçok kuir karakter ve bu karakterleri temel alan hikâyelerimin reddedildiğini söylemem sizi şaşırtmayacaktır. Hikâyelerimin reddedildiği her seferde sevdiğim insanları yüzüstü bırakıyormuşum gibi hissettim. Fakat artık on, hatta beş sene öncesine göre daha farklı ve daha hoşgörülü bir zamanda yaşıyoruz. DC’ye yeni bir Süpermen öyküsüyle gittiğimde ve Clark Kent’i başka beyaz ve heteroseksüel bir karakterle değiştirseydim bu eminim kaçırdığım büyük bir fırsat olurdu. Her zaman dediğim gibi, herkes kahraman olmayı veya kendisini kahramanın yerinde görmeyi hak eder. Bugün, gezegendeki en güçlü kahraman olan Süpermen yayımlanıyor.”

Yeni Superman Jon Kent Biseksüel

Yeni Superman Jon Kent “Son of Kal-El” Çizgi Romanında Yer Alacak

Çizer John Timms ise Superman: Son of Kal-El çizgi romanı için şu açıklamalarda bulundu:

- Reklam -

“Jon Kent’i Süpermen olarak ele almak aslında oldukça önemli bir durum. Jon gözlerimizin önünde büyürken sadece kendisini bulmasını izlemiyoruz aslında. Aynı zamanda modern yaşamın karmaşası içerisinde tanınan bir süper kahraman olmasının öyküsünü de okuyoruz. Fakat yine de kişilerin kendilerini bulma çabalarının gelecekte normalleşmesini ve aslında o kadar büyük bir olay olarak görülmemesini bekliyorum. Dünyanın en güçlü süper kahramanının LGBTQ+ birey olarak kendini nitelendirmesi bazı şeyleri değiştirecektir. Yine de şu an her şey ufukta ve ötesinde.”

Jon Kent ve “Future State” Sonrası Yeni Superman’in Yolculuğu

DC, 2021 yılında başladığı Future State sonrası Adalet Birliği karakterlerinin muhtemel geleceklerine odaklanmaya başlamıştı. Yaklaşık iki aylık bir süre içerisinde devam eden seride bazı karakterlerin hikayeleri yıl boyunca da ele alınmıştı. Superman: Son of Kal-El çizgi romanı ile Superman ismini artık Clark Kent’in oğlu Jon Kent almış durumda. Seri boyunca 17 yaşındaki Jon’un hayatta kendisini, güçlerini ve çevresini tanımasının hikayesi anlatılıyor.

Siz yeni Superman hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: IGN

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

11 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Aha sıra Süpermen’e geldi.

  2. Avatar for annihilator annihilator dedi ki:

    Biseksüel olması yetmez, ayrıca Latin kökenli, siyahi ve hinduist de olması lazım.

  3. Avatar for Leingrad Leingrad dedi ki:

    Madenm öyle adları da aynı kalmasın mümkünse. Superbi, Spidergay, Wonderlez vs. olarak değiştirilsin.

  4. Avatar for nefarrias_bredd nefarrias_bredd dedi ki:

    SuperpersonTM :roll_eyes:

  5. Avatar for swarf swarf dedi ki:

    Kassız kel ve göbekli de olmalıydı bence. Mesela ben kaslı süpermen görünce kendimi ayrıştırılmış, ezilmiş, örselenmiş hissediyorum.

    Aynı zamanda hayvan haklarına duyulan saygıyı belirtmek amacıyla kel, kassız, göbekli ve kürklü (furry) süpermen de yapılabilir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

6 cevap daha var.

pardayanlar serisi michel zevaco

“Pardayanlar” Dönüyor: Michel Zevaco’nun Kült Serisi Yeniden Türkçede

kulüp netflix türkiye dizisi

Eski İstanbul’un Gece Hayatını Anlatan Netflix’in Dönem Dizisi “Kulüp”ten Fragman