in

Yine Marmara, Yine Örümcek!

Marmara Çizgi’den iki yeni Örümcek Adam hikayesi daha bizlerle. Spider-Men ve Amazing Spider-Man: Parker Şansı çıktı!

spider men ust
- Reklam -
- Reklam -

Mahallemizin dostu Marmara Çizgi bizleri Örümceksiz bırakmıyor. Bu ay önümüzde iki adet örümcek hikayesi var. Spider-Men ve Amazing Spider-Man Cilt 1: Parker Şansı!

Açılışı Spider-Men ile yapmak istiyorum. Brian Michael Bendis hayranıyım ve onun 2005 San Diego Comic Con’da söylediklerinden bahsetmezsem olmaz. Brian Michael Bendis Ultimate Spider-Man çizgi roman serisinin baş yazarı. Kendisi 2005 yılında Comic Con‘da verdiği bir röportajda Ultimate Spider-Man evreni ile ana Marvel evrenini birleştiren bir cross-over hikayesinin kesinlikle olmayacağını dile getirmiş, böyle bir şey yapıldıysa da bunun Marvel‘da fikirlerin tükendiğine dair bir işaret olduğunu söylemişti.

Bunun üstünden 7 yıl geçtikten sonra ortaya çıkan, Peter Parker ve Miles Morales‘in birlikte çalıştığı Spider-Men cross-over’ına elbette tüm camia temkinli yaklaşmıştı. Çok geçmeden şüphe etmemize gerek olmadığını anladık. Hikaye orijinallik konusunda biraz sıkıntı çekse de harika bir okuma zevki sunuyor. Spider-Men, kendinizi hikayeye kaptırıp bir sayfada gülerken biraz daha ilerlediğinizde göz yaşı dökebileceğiniz kadar da duygusal!

- Reklam -

Spider-Men‘i dilimize Marmara Bey Tulgan Köksal kazandırıyor. Editörlüğü ise Ozan Çağatay üstleniyor. Tanıtım bültenleri ise şöyle:

Spider MenSüperstar yazar Brian Michael Bendis, iki dünyanın Duvar Sürüngenlerini sonunda bir araya getiriyor! Mysterio’nun çokluevren çapındaki entrikaları yüzünden Marvel Evreni’nin dost canlısı komşusu Peter Parker, Ultimate Comics’teki mahallenin yeni çocuğu Miles Morales’le asla olamayacağı söylenen çok önemli bir macerada buluşuyor. Yeni Nihai Örümcek Adam’ın, öldüğünü sandığı idolünün yetişkin ve Hayret Verici halinden güç ve sorumluk hakkında çok şey öğrenmesi gerekiyor. Peki ama en başta tanıdık gelen ama aslında bambaşka olan -kendisinin genç yaşta öldüğü ama dostlarının, düşmanlarının ve sevdiklerinin hayatta olduğu- bu dünyada yetişkin Peter Parker’ı ne gibi dersler bekliyor?

Bu ciltte Brian Michael Bendis tarafından yazılıp Sara Pichelli tarafından çizilen Spider-Men #1-5 sayıları bir araya getirilmiştir.

Dan Slott‘un yazdığı Örümcek hikayeleri hakkında şüpheniz varsa Amazing Spider-Man‘in harika gittiğini söyleyebiliriz. Örümcek Adam daha fazla ne kadar pozitif olabilir diyorsanız oldukça şaşıracaksınız. Ancak ne kadar iyimser olursak olalım hayat bize ve Örümceğe çelme takmaya devam edecek.

- Reklam -

Yine Tulgan Köksal‘ın dilimize kazandırdığı Yeni Amazing Spider-Man Cilt 1: Parker Şansı‘nın editörlüğünü İlke Keskin üstleniyor. Tanıtım bülteni ise;

Yeni Amazing Spider ManTÜM ZAMANLARIN EN MUHTEŞEM SÜPER KAHRAMANI GERİ DÖNÜYOR!

Hayret Verici Örümcek Adam ortadan kaybolduğundan beri dünya değişmiş olabilir ama Peter Parker da değişti. Karşınızda, yaşamak için ikinci bir şans elde eden ve bunun bir dakikasını bile boşa harcamayan bir adam var. Ama eski düşmanları da geri döndü ve her zamankinden daha güçlü, daha kontrol edilemez ve daha da çılgınlar – Electro ve Black Cat intikam istiyor! Ve onlarla uğraşmak yeterince zor değilmiş gibi, ortaya çıkan yeni bir şey de Örümcek Adam’ın dünyasını temelinden sarsacak; Peter’a güçlerini kazandıran radyoaktif örümcek, başka birini daha ısırmış! Silk kim ve bunca yıldır neredeydi? Peter Parker komşunuzu yeniden “dost canlısı” yaparken, “süper kahraman” terimindeki “kahraman” olurken ve “Örümcek Adam’ı” yeniden “hayret verici” kılarken ona eşlik edin!

Bu ciltte Dan Slott tarafından yazılıp Humberto Ramos tarafından çizilen Amazing Spider-Man (2014) #1-6 sayıları bir araya getirilmiştir.

Bayinizden ısrarla istemeyi unutmayınız. İyi okumalar efendim!

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

gauntlgrym banner

Kışgörmez Destanı’nın İlk Kitabı Gauntlgrym Yeniden Bizlerle

2001 a space odyssey ust

2001: Bir Uzay Macerası Filminin Eskizlerine Göz Atın