in

altZine’in Yaz 2018 Sayısı “Zaman ∞ Oyun” Temasıyla Yayınlandı

Üç Aylık Edebiyat ve Kültür Dergisi altZine, Yaz 2018 tarihli yeni sayısıyla görücüye çıktı.

zaman oyun ust
- Reklam -
- Reklam -

Yeni sayısı Mevsim Yenice ve M. Özgür Mutlu tarafından yayına hazırlanan altZine Yaz 2018, yazar kadrosuyla bizleri heyecanlandırmaya yetti bile!

Gamze Arslan, Emir Çubukçu, İlker Aslan, Emirhan Burak Aydın, Hüseyin Akcan, İlay Bilgili, Bülent Çallı, Hande Ortaç,  Canan Akyüz, Nurhan Suerdem, Hasan Cüneyt Bozkurt, E. Devran İnci, Hale Ayiz Pendezzini, Onur Çalı, M. Özgür Mutlu, Bahri Vardarlılar, Mevsim Yenice, Volkan Akmeşe ve Engin Türkgeldi.

Sayının editörlerinin ağzından, “Zaman ∞ Oyun”un sunuş yazısına hep birlikte göz atalım:

- Reklam -

Küçüktük ufacıktık, top oynadık acıktık. Peki şimdi neler oynuyoruz_ Tabu, Codenames, Pictures, Dixit. Dostlarla oyun gecelerinde buluşuyoruz. Eğleniyoruz. Yine de gecenin ilerleyen saatlerinde geçmişe özlem duyup çocukken oynadığımız körebeden, yedi kiremitten, saklambaçtan, çelikçomaktan bahsediyoruz.

Her neslin kendince benimsediği oyunlar zamanla değişiyor da bazı oyunlar nasıl zaman oyun altzinezamana karşı direnebiliyor? Hâlâ kahvehanelerde, kafelerde, evlerde tavla, okey, pişpirik oynanıyor. Bu oyunların gücü nereden geliyor?

Oyunlar, bilişsel gelişim sürecimizde önemli rol oynuyor, yaratıcılığımızı geliştiriyor, sosyal ilişkilerimizi kuvvetlendiriyor, daha da önemlisi bizi günlük rutinlerin, hayat karmaşasının dışına atıp, anı yaşamamızı sağlıyor, gerçek dünyadan koparıp yeni bir dünyaya yolluyor. Bu yüzden mutlu ediyor.

- Reklam -

Peki ya mutlu etmeyen zamanın bize oynadığı oyunlar? Dertler, tasalar, ayrılıklar, ölümler, aldatmalar, kıran kırana verilen savaşlar, kozmetiğin tüm çabalarına rağmen göz kenarlarında oluşan kaz ayakları, hafızamızda gitgide genişleyen yarıklar.

Truman Show’u izleyip de etkilenmeyenimiz, acaba kendi hayatımız da bir oyun mu diye düşünmeyenimiz var mı? Büyük ve masum olmayan bir oyunun içinde miyiz yoksa? Bize biçilen rolleri mi oynuyoruz? “Oyun”un içinde “rol yapmak” yok mudur? Biz aslında kimiz? Etrafımızda kimse yokken en berbat hâlimizle ayna karşısında karşılaştığımız kişi mi? Herkesin çok beğendiği bir film için, “Bu çok kötü olmuş, ben sevmedim,” diyebilen benliğimiz mi yoksa zamanla rolüne alışıp gerçekliğinden uzaklaşan içimizdeki yabancı mı?

Sonuç olarak diyoruz ki, içimizdeki çocuk hep bir yerlerde saklı, oyun oynuyor, hiç büyümüyor.

altZine Yaz 2018 sayısı teması Zaman∞Oyun. Sizleri sayfalarımızda kurallarını kendinizin koyacağı bir oyunda zaman geçirmeye davet ediyoruz. Keyifli okumalar.

Sayı editörleri
Mevsim Yenice ve M. Özgür Mutlu

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

1 Yorum BULUNUYOR


Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

leon ust

Ödüllü Çizgi Roman “Leon” Bizlerle

peri masallari ve yikma sanati ust

Masallara Eleştirel Bir Yaklaşım: “Peri Masalları ve Yıkma Sanatı” Raflarda