in

CosmicZion Zine #6’da Slav Mitolojisinden “Baba Yaga” Var!

Mitoloji, fantastik edebiyat ve uzay fanzini CosmicZion Zine’in 6. sayısı bu defa Slav topraklarına uzandı! Yeni sayı Slav mitolojisinden cadı ve büyücü karakter Baba Yaga temasıyla çıktı.

cosmiczion zine sayi 6
- Reklam -
- Reklam -

Kutsal vadedilmiş Cosmic topraklarda yola çıkan ruh CosmicZion Zine’in (CZZ) yeni sayısı çıktı! Slav mitolojisinden cadı figürü Baba Yaga ile 6. sayısıyla CZZ artık raflarda. Fanzinin size bir de haberi var. O artık mevsimlik bir fanzin!

“Kutsal vaadedilmiş cosmic topraklarda yola çıkan ruh” sloganıyla 2017’nin başından beri yayın hayatında olan CosmicZion Zine, her sayısı farklı bir coğrafyanın mitolojisine ait bir tanrı ya da tanrıçaya ithaf edilen son derece mitolojik, bir o kadar fantastik ve yeri geldikçe de uzay fanzinidir. Bundan önceki ilk beş sayısında ise CZZ sırasıyla Atlas, Odin, Kibele, Hubel ve Anubisi konuk etmişti. Bu sayısında ise Slav folklorunun cadı ve büyücü karakteri Baba Yaga’nın tavuk ayakları gibi dört ayak üzerinde duran bir kulübede yaşarken süpürgesiyle köylerin etrafında uçup çocukları kaçırmasını ve muhtemelen yemesini konu aldı.

CosmicZion’un dehşet dolu altıncı sayısında yaz ayları gök olaylarını anlatan Cosmic Uzay Takvimi var. Ayın hangi gününde, hangi gezegen, nerede olacak diye merak ediyorsanız, CZZ size söyleyecek. Baba Yaga çevresinde gelişen Slav mitolojisi bir yana, CosmicZion bu sayısında Orta Doğu ve Avrupa inançlarını, Slav güç tanrılarını, dünya mitolojileri aşk tanrı ve tanrıçalarını, Slav mitlerini, cadı efsanelerini, bir İran efsanesini ve orman ve su efsanelerini de konu edinmiş.

- Reklam -

CosmicZion Zine’in araştırma ve derleme yazıları CZZ imzasıyla sayıda yer almıştır. Bu araştırma ve derlemeleri CZZ’nin yayıncıları sayı için yapmışlardır.

Cosmic öyküler, Gökmen Akça, Mehmet Berk Yaltırık, Mark cosmiczion zine6 kapakKaufman ve Elif Şeyda Doğan’dan geldi. Aydın Kocabaş siz okurlar için Lara Croft ve Baba Yaga’nın etkileşimine dair bir inceleme kaleme aldı. Burak İpek  her sayıda olduğu gibi bu sayı da Küçük Mavi Nokta başlığında uzaydaki son gelişmeleri anlattı. Bir diğer CosmicZion klasiği olarak uzay takvimi ve astrolojik mit sayfaları da bu sayıda okuyucularıyla buluştu. Can Küçükoğlu Re-Lovetion başlıklı şiiri ile CosmicZion sayfalarındaki yerini aldı.

Cosmic kapak ve arka kapak ise Necipcan Karakuş’un zihnindeki süpürgeli cadıların kaleminden çıktı.

CZZ-Sonbahar tarihli 7. sayısı ise bizden çok uzaklara gitmeyecek. Yunan mitolojisinin yeraltı dünyası tanrısı Hades, adından söz ettirecek. CosmicZion Zine araştırma, inceleme, öykü, şiir ve çizimlerinizi bekliyor.

Peki Nereler Cosmiclendi?

İzmir Alsancak: Yakın Kitabevi, Tiryaki Kedi Kafe, NO: 18 CAFE, Yerdeniz Kitapçısı, Yaşam Vegan Cafe, Tenten Cafe, Pia Kitabevi ve Palto Sahaf

İzmir Karşıyaka: Kırmızı Kedi Kitabevi, Pan Bookstore & Cafe, Evreka Kafe (Kırmızı Kedi Kitabevi karşısı) ve Bonito Cafe

İstanbul Kadıköy: Goblin FRP & Oyun Cafe, Kafe 26/A, Sosyal Sahaf (Akmar Pasajı), Mephisto Kitabevi (3. Katta), Büyülü Dükkan, Karga Bar, Akademi 1971 Kitabevi Cafe ve Qahwah Kadıköy

İstanbul Beşiktaş: Mephisto Kitabevi, Kırmızı Kedi Kitabevi (5 katlı olanın 4. ve 5. katlarında)

İstanbul Beyoğlu: Kafe 26A, Mephisto Kitabevi

- Reklam -

Eskişehir: Adımlar Kitabevi, Eflatun Kitap & Kahve ve Uçurtma Kitap Cafe

Ankara: Eskici Cafe

Mersin: Pozcu Kitapsan, Fanzine Mag&Drink, Kaçak Çay Agora, Kültürhane ve Le Cafe De Chat Noir

Twitter: @cosmiczionzine & Instagram: cosmiczionzine

Issuu: Issuu.com/cosmiczionzine (Tüm sayılara dijital olarak buradan ulaşabilirsiniz.)

Facebook: Facebook.com/cosmiczionzine

CosmicZion Zine hakkındaki fikir ve eleştirilerinizi bildirmek, yeni sayılarda herkesin okumasını veya görmesini istediğiniz yazı ve çizilerinizi göndermek için en uygun adres: [email protected]

Gelecek sayı CosmicZion Zine antik Yunan mitolojisinin ölülere hükmeden yeraltı tanrısı Hades’i konuk ediyor. Çalışmalarınızı 10 Ekim’e kadar gönderebilirsiniz!

cosmiczion zine 6 ic gorsel

cosmiczion zine 6 ic gorsel2

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Kapakta iyiki de o ayaklı ev müsfettesi yok. Arka planda ayağı bile gözükse, bu, Baba Yaga’nın ürkünçlükle dolu karizmasını yerle yeksan etmeye yeterde artardı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

sevimsiz tanrilar ust

Yazarının Kaleminden: Sevimsiz Tanrılar

toz gibi yildizlar ust2

Çevirmenin Çemberi: Toz Gibi Yıldızlar