in

CosmicZion Zine #7 Yunan Mitolojisinden Hades Temasıyla Geri Dönüyor

CosmicZion Zine, Hades temalı 7. sayısıyla geri döndü. Mitoloji, fantastik edebiyat ve uzay fanzini okuru ölüm tanrısının diyarına davet ediyor.

CosmicZion Zine 7
- Reklam -
- Reklam -

Bir süredir ortalıkta gözükmeyen mitoloji, edebiyat ve uzay fanzini CosmicZion Zine; 7. sayısı ile sahalara geri döndü. Bu defa dijital olarak yayınlanan fanzinde yeni sayının teması Yunan mitolojisinin yeraltı ve ölüm tanrısı Hades oldu.

2017’nin ocak ayından beri “Kutsal vadedilmiş cosmic topraklarda yola çıkan ruh” sloganıyla yayın hayatında olan CosmicZion Zine, her sayısı farklı bir coğrafyanın mitolojisine ait bir tanrı ya da tanrıçaya ithaf edilen son derece mitolojik, bir o kadar fantastik ve yeri geldikçe de uzay fanzini. Bundan önceki ilk altı sayısında ise czz sırasıyla Atlas, Odin, Kibele, Hubel, Anubis ve Baba Yaga’yı konuk etmişti.

Yeni ayısında ise Yunan mitolojisinin yeraltının hâkimi, Demeter’in kanlısı, ölülerin bekçisi Hades’in yeraltı dünyasına girip oradan çıkma yasağı alan CosmicZion Zine tamamen Hades’e adandı.

- Reklam -

Issuu üzerinden yayınlanan yeni sayıyı buraya tıklayarak ücretsiz bir şekilde okuyabilirsiniz.

CosmicZion Zine #7’de Neler Var?

CosmicZion Zine

CosmicZion Zine’in yedi numaralı yeraltı sayısında Türk ve Yunan mitolojilerinin yeraltı tanrıları da Nur Emine Koç’un akademik yazısı kaynak gösterilerek anlatıldı. Ayrıca Jacques Ellul’un 2003 baskılı Teknoloji Toplumu kitabının bir bölümünden alıntılanan Sihrin Teknik Gelişimi başlıklı bir yazı da CZZ sayfalarındaki yerini aldı. Mark Daniels imzalı Hades ve Persephone başlıklı yazıda ise Antik Yunan evreninin kaostan kozmosa geçişi anlatıldı.

CosmicZion Zine’in Hades’e ithaf edilen yedinci sayısında öyküsü bulunan sihirli kalemler ise şu şekilde: Mehmet Berk Yaltırık, Elif Şeyda Doğan, Özgürcan Uzunyaşa, Türker Beşe, Ozan Aydeğer, Gökmen Akça ve Melisa Yılmaz.

- Reklam -

Fanzinin kapak ve arka kapak çizimleri Özgür Puluç’a ait.

CosmicZion Zine’in sekizinci sayısında hangi ülke tanrı ya da tanrıçasına gideceğini öğrenmek istiyorsanız fanzinin sosyal medya hesaplarına göz atabilirsiniz:

Twitter: CosmiczionZine
Facebook: CosmicZion Zine
Instagram:
cosmiczionzine

Görüşlerinizi belirtmek ya da çalışmalarınızı göndermek için [email protected] adresinden fanzinle iletişim kurabilirsiniz.

CZZ’nin daha önceki sayılarını okumak için şuradaki dijital arşive göz atabilirsiniz.

CosmicZion Zine Hades
Çizim: Özgür Puluç

Fanzine dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Mumyalar, Gizler ve Firavunlar: Çözebileceğiniz En Zorlu Antik Mısır Testi

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Okunacaklar listesine kaydedildi. Devam. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tepegöz, Oedipus, Bodoncar

Tepegöz, Oedipus, Bodoncar: Moğolların Gizli Tarihi’ndeki Efsanevi Unsurlar Kitap Oldu

Birds of Prey

Birds of Prey, DC’nin En Kötü Hafta Sonu Açılışına Sahip Filmi mi Oluyor?