in ,

CosmicZion Zine’ın İlk Sayısında Yunan Mitolojisinden Atlas Var!

Her sayısını bir kültürün mitolojisine ait Tanrı ya da Tanrıçaya ithaf edecek CosmicZion Zine’ın ilk sayısında Yunan mitolojisinden Atlas yer alıyor.

CosmicZion Zine 1. Sayı Atlas
- Reklam -
- Reklam -

CosmicZion Zine, 2016 yılının son, 2017 yılının ilk fanzini olarak, İzmir’de basımı yapılan edebiyat, mitoloji ve uzay fanzini olarak yola çıktı. İlk olarak Ege Üniversitesi’nden birkaç öğrencinin fikriyle doğan CZZ, ekip olarak yalnızca İzmir’den ibaret değil.

“Kutsal vadedilmiş cosmic topraklarda yola çıkan zine ruhu” cümlesiyle yola çıkan CZZ’nin ilk sayısı 30 Aralık’ta çıktı. Her sayıyı bir kültürün mitolojisine ait Tanrı ya da Tanrıçaya ithaf eden CosmicZion Zine’ın ilk sayısındaysa Yunan mitolojisinden Atlas var. CZZ sadece mitoloji ve uzay temalı yazı, şiir ve görsellerden mürekkep değil. Konu ve kompozisyon bakımından serbest atışlara da yer veren fanzinin ilk sayısına İzmir, İstanbul ve Yalova gibi şehirlerden ulaşması mümkün olacak. CZZ’nin İzmir’deki mekanları şöyle; Alsancak Junker Cafe ve Alsancak Tiryaki Kedi.

CosmicZion Zine’ın birinci sayısında mitolojik, uzay ya da serbest temada yazı ve şiir cosmicleyenler şöyle: Clementine, Can Aktaş, Ce he e, Onur Selamet, Diga, Yalım Aydın, Necip Fazıl Say, Gökmen Akça, İlhami Batı, İthaf, Can Küçükoğlu, Zapkinus, Serhat Halis, Berkay İçen, Kahra, Can Gürola ve Mert Yiğit.

- Reklam -

CosmicZion Zine’ın birinci sayısındaki cosmic görsel kadro ise şöyle: Oğulcan Salih Akboyun, Şeymanur Sarıkaya, Serhat Yüzer, İlhami Batı, İthaf, Etrafi ve Eda.

CosmicZion Zine’ın birinci sayısının ön kapağı Sercan Salkır’ın Atlas çalışması. Arka kapak ise Ayberk Oğuz’a ait.

- Reklam -

Cosmiczion İc2

Cosmiczion İc1

Fanzin hakkındaki son gelişmeler için Twitter hesaplarına göz atabilirsiniz!

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çizgi Düşler kitaplar

Çizgi Düşler’den 4 Yeni Çizgi Roman!

gok gurultusu getiren ust

Şargad Destanı Serisi’nin İlk Kitabı Gök Gürültüsü Getiren Raflardaki Yerini Alıyor