in

Dünyadan Çıkış Yolları #2 Çıktı ve Yayınevi de Yolda!

Üç Aylık Edebiyat Dergisi “Dünyadan Çıkış Yolları”nın 2. sayısı çıktı. Bu sayıyla birlikte dergi, “Dünyadan Çıkış Yayınları”nı da duyurup edebiyatçılara açık çağrıda bulundu!

dunyadan cikis yollari sayi 2
- Reklam -
- Reklam -

Ekim 2016‘da ilk sayılarıyla edebiyat dünyasına sıcak bir giriş yapan Dünyadan Çıkış Yolları dergisinin Ocak-Şubat-Mart 2017 tarihli 2. sayısı -biraz geç de olsa- raflardaki yerini aldı.

Sami Baydar‘ın Dünyadan Çıkış Yolları adını verdiği kitabından esinle yola çıkan dergi, “şiir, hikâye, resim, müzik ve sinema” odaklı.

dunyadan cikis yollari2

- Reklam -

Nazmi Cihan Beken‘in yayın yönetmenliğini ve şiir bölümünün editörlüğünü üstlendiği derginin, dünya edebiyatı bölümünden Erhan Altan, öykü bölümünden Berkay Havuk, yazı bölümünden Ümit Güçlü, müzik bölümünden ise Gülçin Özkişi sorumlu.

Adana çıkışlı dergi 2. sayısı ile birlikte yayınevini kurduklarını da ilan etti. Dünyadan Çıkış Yayınları’nın ilkbaharda yepyeni kitaplarla bizlerle olacağını da söylemiş olalım.

DÇY’nin Twitter hesabından yaptıkları duyuruya göre: Şiir, öykü, roman, deneme ve diğer türlerdeki dosyalarınızı editörlerin değerlendirmesi için [email protected] adresine gönderebilirsiniz. Güzel olanın ise “15 gün içinde dosyanıza dair bir cevabın mutlaka verilecek olması”. Bu mesajı dosyasına güvenen yazar adaylarının, mutlaka değerlendirmesi gereken değerli bir çağrı olarak görüyoruz.

Yayınevinin duyurduğu ilk iki kitap ise şöyle:

- Reklam -

Baran Çaçan ikinci kitabı “Üzücü Nimetler” ile Dünyadan Çıkış Yayınları’nda.

Ümit Güçlü ikinci kitabı “Radyodan Bütün Gün Saçlarının Dağınıklığını Söylediler” ile Dünyadan Çıkış Yayınları’nda.

Tekrar derginin 2. sayısına dönersek bu sayının kapak resmi Barış Çetinkol‘dan, kapak tasarımı Mustafa Gündem‘den gelmiş. DYÇ #2‘nin dosya konusu ise İtalyan şair Roberta Dapunt hakkında. Yine şahane şiir, öykü ve düzyazılara ev sahipliği yapan dergide, Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi‘nin gediklilerinden Ruhşen Doğan Nar da dikkat çekiyor.

2. sayıya Üsküdar Kaknüs’ten, İstiklal ve Kadıköy Mephistolardan ve internet üzerinden ulaşmanız mümkün!

Dünyadan Çıkış Yolları’nın 3. sayısını merakla beklerken yayınevlerine de hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz. Güzel işlerin herkesçe duyulması umuduyla.

dunyadan cikis yayinlari logo

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

the lost room ust1

The Lost Room: Kıymeti Bilinmemiş Bir Gizli Cevher

yaklasan dip ust

Yaklaşan Dip: Derinlerde Gizlenen Ürkünç Öyküler