in ,

Ecinniler Dergisi 7. Sayı Edgar Allan Poe Dosyası ile Geliyor

Ecinniler Dergisi 7. sayısında Edgar Allan Poe’yu odağına alıyor. Derginin dosya başlığı ise “Delilik ve Dâhiliğin Arafında” olarak belirlenmiş.

Ecinniler Dergisi 7. Sayı Edgar Allan Poe
- Reklam -
- Reklam -

İki aylık kültür ve edebiyat dergisi Ecinniler 7. sayısı ile okurun karşısına çıkıyor. Dergi, 2021 yılının ilk sayısını korku ve gotik edebiyatının öncül yazarlarından Edgar Allan Poe dosyasına ayırıyor. Dosyanın alt başlığı ise “Delilik ve Dâhiliğin Arafında” olarak belirlenmiş.

İlk sayısını Ocak 2020 yılında yayımlayan edebiyat dergisi, bu zamana kadar hazırladığı özenli dosyalar ile karşımıza geldi. Dergi daha önce Edebiyatın İnternetle İmtihanı, Tomris’in Masası, Ekolojik Edebiyat Mümkün mü?, Değirmenlere Karşı: küçük İskender ve Tankların Gölgesinde Edebiyat sayıları ile karşımıza çıkmıştı.

Kâr amacı gütmeyen ve yazarlarının bağışladıkları teliflerle yayıma devam eden dergi 7. sayısında ise odağına Edgar Allan Poe’yu olarak “Delilik ve Dâhiliğin Arafında” dosyasını yayıma hazırladı. Derginin bu sayısı Çağla Çinili’nin editörlüğünde hazırlandı.

- Reklam -

Ecinniler Dergisi 7. Sayında Edgar Allan Poe’yu Anlatıyor: “Delilik ve Dâhiliğin Arafında”

Dergide Poe’nun metinleri, polisiye edebiyat, korku edebiyatı, sinema ve müzik ve daha birçok alan masaya yatırılıyor. Meltem Gürle ile de bir söyleşinin yer aldığı dergide Hakan Bıçakcı, Gamze Haklı Geray, Hilmi Tezgör, Melisa Ayşegül Çal, A. Barış Ağır, Çağla Çinili ve Cihan Yurdaün yazıları ile yer alıyor. Derginin yeni sayısında ayrıca Banu Karakaş’ın John Neal’dan yaptığı bir çeviri de bulunuyor.

Ecinniler Dergisi 7. Sayı Edgar Allan Poe

7. sayının şairleri Deniz Durukan, Ali Asker Barut & Erol Özyiğit, Mizgin Bulut, Cihan Oğuz, Fatma Yeşil, Bahtiyar Kaymak, Fatoş Avcısoyu Ruso, Enes Daniş, Mihrap Aydın, Emrah Yolcu, Hatice Kübra Öktem ve Türker Özşekerli.

Bu sayının öykücüleri ise şu şekilde: Çilem Dilber, Yusuf Akbulut, Kuzey Topuz, Tunç Kurt, A. Gülfem Özer ve Uğur Deveci. Onlara, Kraliçenin Laneti adlı masalı ile eşlik eden isim ise Berfin Doğu.

- Reklam -

Mehveş Demirer Silvia Rosa’dan, Tunca Çaylant da Monika Ferencz’ten çevirdikleri şiirlerle dergide yer alıyor.

7. sayıda aynı zamanda Gökhan Arslan, Petek Sinem Dulun’nun Ara Kat Sesleri kitabı ve Nilüfer Altunkaya da İthaki Yayınları’nın başlattığı “Poetik” serisi üzerine inceleme yazıları kaleme aldılar.

Dergi ile [email protected] adresi üzerinden iletişim kurabilirsiniz.

Eccinniler Dergisi’nin yeni sayısını siz nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Phoebe Waller-Bridge Donald Glover Mr. & Mrs. Smith

Mr. & Mrs. Smith Dizisi Phoebe Waller-Bridge ve Donald Glover ile Geliyor

Downton Abbey 2 çıkış tarihi

Downton Abbey 2 Geliyor: Başrol Oyuncusu Doğruladı